Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
jsem 33tt a posledních pár dnů se mi stáva že při větším rozrušení nebo v noci nemohu popadnout dech jako kdyby se mi ucpal krk a já prostě nemůžu dýchat, až když se uklidním tak se to zlepší, je to normální?
Je to normální, jak zvětšující se děloha a miminko tlačí na bránici. Mělo by to trvat pár vteřina potom zase přejít. Pokud by to bylo neustále nebo dlouho, je vhodné se o tom poradit s lékařem.
taky si na to při prvním těhu vzpomínám, teď ještě tak daleko nejsem
spávala jsem se zvýšeným roštem pod hlavou a když se mi to stalo přes den, šla jsem se nadýchat vzduchu třeba na balkon nebo terasu…
Hlavně nespat na zádech, já když si lehnu na záda, tak vyloženě cítím, jak to tělo dře, aby to udejchalo.. Tíha malýho tlačí na dutou žílou, takže přívod kyslíku pro tebe i malé je omezen, prý se může i stát, že člověk padne do bezvědomí, jak tvrdě spí…Takže radši spát na boku…
Ten závěr těhotnění stojí stejně za houby, ještě že člověka drží nad vodou to těšení se na prďolku… ![]()
Jsem v 24.tt a už ted sotva popadám dech.Moje milovaná poloha spánku byla na břiše
ted už jen abych mohla dýchat na boku a musim si zvednout ruce nad hlavu.Hrozně se mi tím ulevý ![]()
ahoj, jo, malej mi stlačoval plíce až do konce těhu, na zádech jsem spát nemohla, nedalo se to, takže jedině na boku.
Taky se mi to stává, spát můžu jedině na boku…občas i přes den lapám po dechu, je to pěkně nepříjemný ![]()
už aby byl prcínek na světě ![]()
Chtěla jsem se zeptat jestli to může ublížit miminku, když se chvilku nemůžu nadechnout???
@Anonymní píše:
Chtěla jsem se zeptat jestli to může ublížit miminku, když se chvilku nemůžu nadechnout???
Ne ja tak trpela tri tydny.Bylo to hrozny.Muj andilek velkej se otacel hlavou dolu. Nemohla sem dychat, panika hruza des. Chodila sem ven na vzduch.
Uz skoro 2 roky me trapi zahleneni krku byla jsem na ORL a vse v poradku, nekdy musim tak polykat a chrchlat ze se mi pak spatne dycha az na omdleni… Jsem v 9tt, tak jsem mela strach aby mu to nak neublizilo ![]()
@Anonymní píše:
Uz skoro 2 roky me trapi zahleneni krku byla jsem na ORL a vse v poradku, nekdy musim tak polykat a chrchlat ze se mi pak spatne dycha az na omdleni… Jsem v 9tt, tak jsem mela strach aby mu to nak neublizilo
Nemelo by.Ja mam astma a mimco je v poradku.Pry by mu ublizilo dlouho nemit kyslik.Je divne, ze na Orl.nic nenasli.
Byla jsem tam 2× a nic, jenom mi rekl ze to je ovzdusim, byla jsem i na alergologii kvuli astma a taky nic. Tak ja uz fakt nevim je to hodne neprijemne… Cetla jsem neco i o stitne zlaze, ze ma podobne priznaky. Ve stredu jdu k dr. obvodnimu tak uvidim co mi rekne… ![]()
@Anonymní píše:
Byla jsem tam 2× a nic, jenom mi rekl ze to je ovzdusim, byla jsem i na alergologii kvuli astma a taky nic. Tak ja uz fakt nevim je to hodne neprijemne… Cetla jsem neco i o stitne zlaze, ze ma podobne priznaky. Ve stredu jdu k dr. obvodnimu tak uvidim co mi rekne…
No ja mam i stitnou zlazu ale to jsou jine potize! Tak at vas poradne vysetri.
A muzu se zeptat jake jste mela priznaky? Ono to je vsude jine totiz… ![]()