Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky, já mam zase podle doktorů malou dělohu, zjištěno při laparce před otěhotněním, ted jsem těhu po Ivf a zatím snad ok, břicho roste jak zběsilý, ale také jsem měla strach, jestli se děloha dost vytáhne, tyhle problémy jsou asi dost časté a věřím, že všechny donosíme zdravá miminka -
Ahoj MR.
Podařilo se ti dobře a rychle otěhotnět?Děloha je sval a natáhne se,jak bude třeba.Neboj:-) ![]()
Holky, no máme to „zajímavé“.
Tak teď jen, aby se nám všechno podařilo a ať těhotníme a rodíme jako by nic.
![]()
Jé ahojík
Alichi
,tento měsíc to nějak nestiháme a neřešíme.
Jak jste na tom???????
budulínka píše:
Ahoj MR.
Podařilo se ti dobře a rychle otěhotnět?Děloha je sval a natáhne se,jak bude třeba.Neboj:-)
Já jsem otěhotněla po skoro dvou letech pomocí umělého oplodnění, ale nebylo to malou dělohou, těch problémů jsme měly docela hodně, nicméně jsem otěhotněla na první pokus Ivf a zatím je to snad ok, tobě také držím palce
Jsem ráda že jsem tu našla tuhle diskuzi, mám taky vadu dělohy - pravděpodobně dvojrohou (uterus bicornis), ale není to jisté, protože jsem nebyla na laparoskopii, může to být i přepážka. Teď jsem 17+1 tt, už mi začíná růst bříško, a připadá mi že taky o něco víc na pravé straně kde je mimčo uhnízděné. Pořád se trochu bojím aby bylo všechno jak má, no snad si tělo poradí. Držím palce všem podobně postiženým těhulím i snažilkám. ![]()
Ahoj holky, minuly tyden sem byla na laparce a taky mi zjistili jednorohou delohu a jen jeden vejcovod
chci se zeptat vy co ste otehotnely, sly ste hned na rizikove? nebo vas nechali pracovat?
Ahojky koukam ze mas i pco a jednorohou delohu, snad jsem zahlidla i zlazu? jsme na tom uplne stejne! ja si myslim ze nam dvema otehotnet prirozene nepujde nebo aspon mne to bylo receno, takze jsem byla na ivf ale bohuzel to nedopaadlo ale byla sjem doma.
@jaja84 no me delali drilling tech vajecniku a rikali, ze mam ted minimalne pul roku hodne velkou sanci otehotnet
akorat je teda moznost, ze miminko potratim
ale pry vubec nemusim a muze to dopadnout dobre
ale kdyz mam jeden vajecnik s vejcovodem v poradku (po tom drillingu), tak bych otehotnet mela. mam objednane ovu testy, tak sem zvedava, jestli budu mit konecne svou prvni ovulaci ![]()
a proc ti rekli ze prirozene neotehotnis? z jakeho duvodu? vidim, ze si tehotna byla, ale neudrzelo se to
to je asi kvuli te deloze ze? ![]()
Prosim te ja te nechci strasit, treba ty budes jiny pripad a budes reagovat na driling.Mne taky jeden vajecnik narizli…ale ani po 2 meiscich po laparce ms neprisla. Rekla jsem ze si zkusim jeste merit bt a ani ovu nebyla nic.Tak jsem nechtela cekat a objednala se na ivf. To proc jsem potratila mi nikdo nemuze rict, ale prej jeden potrat rovna se nula potrat a ze se tim nemam znepokojovat. To vis ze mi stojej vlasy na hlave hruzou ze se to stane znova. nemela jsem bolesti nic, proste to prislo jak rana z cisteho nebe! ale jak rikam nechci te strasit jen mi prijde ze mas hodne podobnou diagnozu jako ja! ale jsou tady i holky co maj jednorohou a zjistili to az po porodu ![]()