Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
jedine rada necist spatne dizkuse a verit ze mimi bude zdrave ,proc by taky nebylo?? co je, to je a co ma byt to stejne neovlivnis .
ahojky.taky jsem tu projížděla deníčky a diskuze ze špatným koncem.
Řvala jsem u toho jak malá a bála se že se něco přihodí i mě.Ale těd už to nečtu a jsem v pohodě.Raději si čti jiné diskuze ![]()
Kathrino - jsem v ranném začátku vysněného těhu a taky si nemůžu být jistá, že se nic nestane.. Takovou diskuzi si nesmíš číst!
Přečti si raději něco veselešího. Já pracuji s postiženými dětmi ale nechci ani pomyslet, kdyby se takové dítě narodilo nám. A občas to příroda zařídí tak,aby bylo nejmenší zlo. Asi bych z tomo byla nešťastná jako každá maminka a moc by mě to bolelo a ani na to nechci pomyslet ![]()
Neboj a doufej, že je vše v pořádku, protože určitě je
užívej si těch krásných dní ![]()
cerny myslenky hod stranou, diskuse o spatnych koncich necti. To ze se buses zbytecne trapit nikomu nepomuze, ani tem co neco takoveho zazily, ani tobe a tvemu diteti
holky já vím, není to dobré, ale já mám poslední týden takové myšlenky, hrozné představy, ale nejen o mimi ale i o mě, naželovi apod…o snech ani nemluvím, je to normální a součást těhotenství??? ![]()
Ahojky, prosím tě, tímhle jsem si taky prošla, nevím, zda to je normální součást, ale první trimestr jsem měla hrozné sny a přepadaly mě pochyby, že se něco stane, mimi nebude zdravé,… děsný
. Když jsem si přečetla něco špatného, tak jsem hned myslela na to, že se mi to může stát
Nečíst, nehledat, uklidnit se
lehce se to řekne, hůř udělá, ale nic jiného nezbývá
Mě pak dorazili špatné triple testy, ale máme krásného zdravého klučíka ![]()
Tyhle psychický stavy jsou v těhotenství normální. Zatni zuby a vydrž to. Za pár dnů budeš mít zase jinou hladinu hormonů a bude to dobrý.
![]()
A hlavně NEČTI žádné negativní zprávy, nečti deníčky o andělíčcích, nesleduj zprávy (a krimi zprávy už vůbec ne) apod. Prostě si to zakaž! Vem si raději pěknou, oblíbenou, pozitivní knížku (fakt extra pozitivní knížku, u které se třeba i zasměješ, např. Slepičí polévka pro duši nebo Prevítem snadno a rychle apod.). Prostě na tom systematicky pracuj, aby ses cítila lépe.
Ahoj,
asi tyden vim, ze jsem tehu a mam taky hrozny strach o to vetsi ze uz mam dva potraty za sebou.
Proste si vzdycky reknu, ze delam maximum co muzu a stejne to moc neovlivnim a tak se tesim na mimi a moc si spatny konec nepripoustim i kdyz to jde velmi tezko.
Kathrina píše:
holky já vím, není to dobré, ale já mám poslední týden takové myšlenky, hrozné představy, ale nejen o mimi ale i o mě, naželovi apod…o snech ani nemluvím, je to normální a součást těhotenství???
Kathrino úplně tě chápu. Moje těhotenství je po fyzické stránce naprosto bezproblémové, ale pravděpodobně si vybírá daň na psychice. Je to až teď v poslední době, rozhodí mě každá kravina, zbytečně vyjíždím na lidi, které mám ráda, jsem podrážděná a dělám z komárů velbloudy. Navíc brečím kvůli každý hovadině. Včera jsme se s přítelem pohádali (samozřejmě zbytečně kvůli kravině) já jsem vyjela úplně zbytečně, pak mě lehce pobolívalo v podbřišku a nemohla jsem popadnout dech, přítel z toho byl hotovej a mě bylo najednou líto, že mu vlastně ubližuju. Nehledě na to, že tím ubližuju malýmu. Mohl se chudinka v tom břiše ukopat
jenže občas to nedokážu ovládnout a nevím proč, sama se nechápu ![]()
Taky Tě naprosto plně chápu. Zítra začínáme 13.týden a od začátku jsem se strachovala, abysme tím prvním trimestrem prošli bez úhony, nepotkalo nás žádné zamlklé těhu, potrat, špinění a kdoví co ještě. No a když jsem tad přečetla nějakou špatnou diskuzi, už jsem začala hysterčit, že miminko v bríšku je uvnitř mrtvé. Už jsem si jedním zamlklým těhu prošla loni v 9.týdnu, takže o to víc jsem to řešila. Podle mě je to normální stav, člověk se o toho prďolu bojí, kór když ví, že na začátku je to buď a nebo. Takže snad jen jedna rada je: myslet pozitivně, nic si nepřipouštět a tyto diskuze nečíst a obloukem se jim vyhýbat (i když se to špatně dělá, znám to…).
Wiolla píše:
Tyhle psychický stavy jsou v těhotenství normální. Zatni zuby a vydrž to. Za pár dnů budeš mít zase jinou hladinu hormonů a bude to dobrý.![]()
A hlavně NEČTI žádné negativní zprávy, nečti deníčky o andělíčcích, nesleduj zprávy (a krimi zprávy už vůbec ne) apod. Prostě si to zakaž! Vem si raději pěknou, oblíbenou, pozitivní knížku (fakt extra pozitivní knížku, u které se třeba i zasměješ, např. Slepičí polévka pro duši nebo Prevítem snadno a rychle apod.). Prostě na tom systematicky pracuj, aby ses cítila lépe.
já nejradši čtu právě ty detektivky, ale ty mě nerozházej, i když svůj podíl by na tom vlastně mohly mít taky, ale nevím, jj, už na nic takového koukat nebudu… ale jedna moje známá o týden víc těhu o mimi teď přišla
je to smutný, ale ať to bde znít jakkoliv, z toho bych se nezhroutila i když by mě to moc mrzelo, já právě vidím takové ty věci, jako že se něc stane kolem 20tt a budu muset na vyvolání apod ![]()
holky jsem ráda, že v tom nejsem sama, i když takvé představy bychom neměly mít žádná, ale aspoň vím, že nejsem ojedinělý exemplář a že je nás více… asi to k tomu těhu patří… ale i tak obdivuji všechny, s kterými těhu vůbec nic nedělá a to v dobrém i špatném smyslu… díky všem za podporu
Ahoj.Nejsi v tom sama rozhodně i já jsem takovej plašan. Jelikož jsem ve druhém měsíci prodělala těžkou operaci žlučníku, tak plaším a furt čekám to nejhorší. Jsem si říkala, že po 20 týdnu a po triplech to bude v pohodě a že už si to těhu začnu užívat,jo, prdlajs,taky jsem vlezla do diskzte těhu se špatným koncem a zjistila jaký množstvý holek přišlo o mimčo třeba až ve 24 týdnu. Takže opět nastala hysterie a plaším. Te%ď si říkám, že si těhu začnu užívat po UZ v 30 týdnu(pokud bude vše v pořádku) a rozhodně už vím, že nic číst nebudu.
UJu určitě nečti, miminko se může už narodit bez problémů po 30tt takže ty už jsi za vodou ![]()
ale vždycky se dá narazit na diskuzi… kde tě to vyvede z omylu
děje se to, je toho tolik, ale je pravda, že bychom to neměly číst …
ahoj…docela se trápím tady diskuzei na téma těhu se špatným koncem, je to tolik smutné a já se ptám… je to vždy nepředvídatelné? Když se nechají udělat veškerá vyšetření i nějaká navíc a třeba i odběr plodové vody…i tak se může něco přihodit? jsem strašně přecitlivělá, reaguju nepřiměřeně a je mi to všechno co se děje tak strašně líto…