Didaktický test z angličtiny
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Didaktický test z angličtiny
Ahoj ![]()
Čeká mě maturita a s ní i mnou obávaný „didakťák“ z angličtiny…kdo jste maturoval, tak víte, oč jde
chtěla jsem se optat, jaké máte zkušenosti-jak jste stihly druhou, písemnou část…atd. měly jste nějaké taktiky, nějaké vychytávky? A jaké máte zkušenosti s úspěšností-třeba u Vás ve třídě? Protože já všude slýchám, jak ho naprostá většina i vcelku slabých studentů zvládla-jen já mám asi pocit, že to bude jen velký štěstí ho udělat aspoň na těch 44 %…
Já sice už nějaký ten měsíc chodím na doučko-ale i když je naše učitelka bezvadná, tak sama říká, že na didaktický test se prostě připravit nedá-trénovat můžete dokolečka, ale…a je fakt, že já to vidím na sobě-třeba i při tom poslechu-některý text mi sedne a docela v pohodě rozumím a některý text je fakt průšvih
a já tak nerada funguju stylem pokus-omyl ![]()
Nějakou taktiku už jakž takž mám-ale to mě moc neuklidnilo…pořád se snažím si říkat, že o nic nejde, že i když to nevyjde( ťuk ťuk ťuk) tak nejde o život-jenže to nějak nefunguje, i když má člověk nějaký ten věk a věci by měl brát s nadhledem…
Děkuju všem za jakékoli zkušenosti, postřehy…možná mi pomůže si o tom jen tak trochu poklábosit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Bylo to primitivni, neboj. ![]()
Ja jsem teda anglictinu delala na vyssi i nizsi uroven (maturovala jsem v tom roce, kdy to slo), oboje za jedna, ale na didakticky test jsem si verila nejmene a jak rikam, ulohy byly fakt lehke. Trenuj, zkousej si je na netu a bude to v pohode. ![]()
- Citovat
- Upravit
A jinak z me tridy to nedala jedna jedina studentka, coz jsme nechapali, znamky mela skvele, ale byla to takova zakriknuta seda myska a bala se mluvit, u rozhovoru pouzivala jednoslovne odpovedi, videla, ze to neni dobre a to ji jeste vic znervoznovalo. Nakonec to dala v zari.
- Citovat
- Upravit
Dcera maturovala loni a říkala, že stihla všechno naprosto v pohodě, časově.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Luca10 píše:
Bylo to primitivni, neboj.Ja jsem teda anglictinu delala na vyssi i nizsi uroven (maturovala jsem v tom roce, kdy to slo), oboje za jedna, ale na didakticky test jsem si verila nejmene a jak rikam, ulohy byly fakt lehke. Trenuj, zkousej si je na netu a bude to v pohode.
Luci díky za postřehy
ale obávám se, že jsi s angličtinou asi na tom lépe než já, když ti didakťák připadal primitivní
nestudovala jsi náhodou na gymplu?
Gympláci mají totiž dril na jazyky a matiku-takže maturitu většinou zvládají „levou zadní“
Já si dělám maturitu dálkově a je to psíše o samostudiu-takže spíš nic-než moc…neříkám, že jsem na tom nějak úplně špatně-ale úroveň mám spíše A2…Což o to-trénujeme jak se dá, hltáme texty, trénujeme poslechy-ale stejně to bude stylem pokus omyl
bude to hlavně o štěstí a toho se fakt bojim-štěstí je jen muška zlatá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pastorekhonza píše:
Dcera maturovala loni a říkala, že stihla všechno naprosto v pohodě, časově.
Taky děkuju za postřeh-nestudovala dcerka na gymplu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ditta77 píše:
Luci díky za postřehyale obávám se, že jsi s angličtinou asi na tom lépe než já, když ti didakťák připadal primitivní
nestudovala jsi náhodou na gymplu?
Gympláci mají totiž dril na jazyky a matiku-takže maturitu většinou zvládají „levou zadní“
Já si dělám maturitu dálkově a je to psíše o samostudiu-takže spíš nic-než moc…neříkám, že jsem na tom nějak úplně špatně-ale úroveň mám spíše A2…Což o to-trénujeme jak se dá, hltáme texty, trénujeme poslechy-ale stejně to bude stylem pokus omylbude to hlavně o štěstí a toho se fakt bojim-štěstí je jen muška zlatá
Nene, mam obchodku, coz je celkem ironie, protoze jakekoliv vypocty a matematika celkove jdou mimo me.
Jako na anglictinu jsem asi dobra, ted si budu delat dalsi certifikat, ale prave kdyz mi to pripada primitivni, tak je to asi takove prumerne.
Pokud se ucis, musis to dat levou zadni.
Ono i v tech textech treba u pisni clovek kolikrat pochyti ruzne fraze, ktere se pak muzou hodit treba v doplnovackach a tak. Nebo pri sledovani serialu v originalnim zneni.
Kdy to mas? A jake mas dalsi predmety?
- Citovat
- Upravit
Jinak casove jsem pripravu na tu konverzaci zvladla u te nizsi urovne v pohode, u te vyssi jsem si nevsimla, ze jsou nejake ukoly i na posledni strance, takze jsem to musela dat dohromady „z voleje“ a taky to slo. Takze si hlavne poradne prohledni zadani, at na neco nezapomenes nebo neco neprehlednes.
A u didaktaku jsem koncila nejak driv a meli to tak vsichni, takze se neboj, ze bys nestihala. U psani byl taky dostatek casu. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Luca10 píše:
Nene, mam obchodku, coz je celkem ironie, protoze jakekoliv vypocty a matematika celkove jdou mimo me.Jako na anglictinu jsem asi dobra, ted si budu delat dalsi certifikat, ale prave kdyz mi to pripada primitivni, tak je to asi takove prumerne.
Pokud se ucis, musis to dat levou zadni.
Ono i v tech textech treba u pisni clovek kolikrat pochyti ruzne fraze, ktere se pak muzou hodit treba v doplnovackach a tak. Nebo pri sledovani serialu v originalnim zneni.Kdy to mas? A jake mas dalsi predmety?
No Luci tady jsi to asi trefila
jestliže jsi na anglinu dobrá, tak ti test připadal primitivní a jestliže tobě připadal primitivní, tak je cca průměrnej…
My jsme si ho normálně na čas zkoušeli teď na doučku-normálně jako při zkoušce a prošla jsem o prsa-na projití musíš mít 28 bodů, měla jsem 29…
![]()
Takže to mě děsí-že nemámžádnou rezervu-sice jsem si vědoma, čo jsem tam nasekala zbytečně špatně, tak z toho musím teďko vařit…taktiku mám-určitě budu začínat odzadu od tý gramatiky, pak ty dva delší články, podle toho jaká bude přiřazovačka-tak to-loni třeba byla úplně jednoduchoučká-ale nědy bývají seznamky, byty-jsem zvědavá, co vymyslejí letos…
Jinak s tím posloucháním máš pravdu-taky jsem vždycky hodně poslouchala a snažila se porozumět-je fakt, že ty fráze v písničkách jsou pořád to samý dokola ![]()
Jinak začínáme v květnu-4.sloh, 5.čeština, 6. didakťák(už jsem na to slovo taky alergická
)
No a začátkem června ústní…Díky za radu k tém ústním…jen se musím optat učitelky, jestli když člověk nedá cokoli z písemných(ťuk ťuk ťuk) tak jestli ho k těm ústním pustí-to jsem zatím nezjistila…
Předměty asi máme podobný-když jsi měla obchodku-ekonomika, účetnictví, základy práva, literatura, u písemných normálně čeština ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maturovala jsem minulý rok, studovala dálkově a v prváku jsem neuměla ani AJ abecedu. Dala jsem to, ale měla jsem výbornou učitelku a jely jsme čistě přípravu na maturitu. Slohy donekonečna na minulá ma témata, ono se to docela opakuje. Poslechy a didakťaky opět z min. let a z AJ časopisu Bridge. Jde v tom najít systém, nejdřív to v čem jsi si nejjistější a potom zbytek, co nevíš nakonec a natipovat, třeba se trefíš. Na slohy je málo času, hlavně se do toho nezamotat, jednoduché věty a přídavná jména (malá červená taška se žlutými puntíky a kytičkami)nabudou slova. Pro mě byly nejtěžší ústní. Hodně štěstí! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@beladone píše:
Maturovala jsem minulý rok, studovala dálkově a v prváku jsem neuměla ani AJ abecedu. Dala jsem to, ale měla jsem výbornou učitelku a jely jsme čistě přípravu na maturitu. Slohy donekonečna na minulá ma témata, ono se to docela opakuje. Poslechy a didakťaky opět z min. let a z AJ časopisu Bridge. Jde v tom najít systém, nejdřív to v čem jsi si nejjistější a potom zbytek, co nevíš nakonec a natipovat, třeba se trefíš. Na slohy je málo času, hlavně se do toho nezamotat, jednoduché věty a přídavná jména (malá červená taška se žlutými puntíky a kytičkami)nabudou slova. Pro mě byly nejtěžší ústní. Hodně štěstí!
Děkuju za konstruktivní příspěvek
![]()
Všechno jsi napsala přesně-taky trénujeme, všechno, poslechy, didakťáky, taktiku už mám taky, určitě u písemný části didakťáku začínám odzadu gramatiku, pak pravda nepravda atd-ale zpozorovala jsem u sebe jeden velký nedostatek, nečtu pozorně texty-i když slovní zásobu mám docela dobrou, tak s těmi texty neumím dost dobře pracovat
Často přehlídnu nějaký podstatný detail…no snad to ještě trochu vypiluju ![]()
No sloh taky zkoušíme, musím si jít koupit ještě slovník-to s těma slovíčkama je mi to jasný-dávat hodně přídavných jmen, udělat si osnovu, ať se člověk nezamotá atd atd-zrovna u slohu je asi nejdůležitější hodně rychle rozmyslet o čem budu psát…
No uvidíme…díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, jo u didakťáku jsem měla stejný postup, v těch textech si musíš najít to podstatné, já to měla vždy tak 50/50. Slohy jsou si hodně podobné, jedna verze se dá použít na více témat-Výlet do Prahy- nej. den, prázdninová-školní cesta, co budu dělat o… Je dobré se naučit hodně frází, dají se použít kdekoliv a jsou pořád stejné, úvodní a koncové u dopisu, inzerátu. Uvidíš, to zvládneš. taky jsem měla nahnáno a dala to za 3
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit