Didaktický test z angličtiny

4239
24.3.15 09:32

Didaktický test z angličtiny

Ahoj :mavam:

Čeká mě maturita a s ní i mnou obávaný „didakťák“ z angličtiny…kdo jste maturoval, tak víte, oč jde ;-) chtěla jsem se optat, jaké máte zkušenosti-jak jste stihly druhou, písemnou část…atd. měly jste nějaké taktiky, nějaké vychytávky? A jaké máte zkušenosti s úspěšností-třeba u Vás ve třídě? Protože já všude slýchám, jak ho naprostá většina i vcelku slabých studentů zvládla-jen já mám asi pocit, že to bude jen velký štěstí ho udělat aspoň na těch 44 %…
Já sice už nějaký ten měsíc chodím na doučko-ale i když je naše učitelka bezvadná, tak sama říká, že na didaktický test se prostě připravit nedá-trénovat můžete dokolečka, ale…a je fakt, že já to vidím na sobě-třeba i při tom poslechu-některý text mi sedne a docela v pohodě rozumím a některý text je fakt průšvih :roll: a já tak nerada funguju stylem pokus-omyl :zed:
Nějakou taktiku už jakž takž mám-ale to mě moc neuklidnilo…pořád se snažím si říkat, že o nic nejde, že i když to nevyjde( ťuk ťuk ťuk) tak nejde o život-jenže to nějak nefunguje, i když má člověk nějaký ten věk a věci by měl brát s nadhledem…

Děkuju všem za jakékoli zkušenosti, postřehy…možná mi pomůže si o tom jen tak trochu poklábosit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Luca10
24.3.15 10:05

Bylo to primitivni, neboj. :hug:

Ja jsem teda anglictinu delala na vyssi i nizsi uroven (maturovala jsem v tom roce, kdy to slo), oboje za jedna, ale na didakticky test jsem si verila nejmene a jak rikam, ulohy byly fakt lehke. Trenuj, zkousej si je na netu a bude to v pohode. :-)

• Citovat
  • Upravit
Luca10
24.3.15 10:07

A jinak z me tridy to nedala jedna jedina studentka, coz jsme nechapali, znamky mela skvele, ale byla to takova zakriknuta seda myska a bala se mluvit, u rozhovoru pouzivala jednoslovne odpovedi, videla, ze to neni dobre a to ji jeste vic znervoznovalo. Nakonec to dala v zari.

• Citovat
  • Upravit
24.3.15 10:30

Dcera maturovala loni a říkala, že stihla všechno naprosto v pohodě, časově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
24.3.15 10:50
@Luca10 píše:
Bylo to primitivni, neboj. :hug:Ja jsem teda anglictinu delala na vyssi i nizsi uroven (maturovala jsem v tom roce, kdy to slo), oboje za jedna, ale na didakticky test jsem si verila nejmene a jak rikam, ulohy byly fakt lehke. Trenuj, zkousej si je na netu a bude to v pohode. :-)

Luci díky za postřehy :kytka: ale obávám se, že jsi s angličtinou asi na tom lépe než já, když ti didakťák připadal primitivní :mrgreen: nestudovala jsi náhodou na gymplu?
Gympláci mají totiž dril na jazyky a matiku-takže maturitu většinou zvládají „levou zadní“
Já si dělám maturitu dálkově a je to psíše o samostudiu-takže spíš nic-než moc…neříkám, že jsem na tom nějak úplně špatně-ale úroveň mám spíše A2…Což o to-trénujeme jak se dá, hltáme texty, trénujeme poslechy-ale stejně to bude stylem pokus omyl :roll: bude to hlavně o štěstí a toho se fakt bojim-štěstí je jen muška zlatá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
24.3.15 10:51
@pastorekhonza píše:
Dcera maturovala loni a říkala, že stihla všechno naprosto v pohodě, časově.

Taky děkuju za postřeh-nestudovala dcerka na gymplu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luca10
24.3.15 10:56
@Ditta77 píše:
Luci díky za postřehy :kytka: ale obávám se, že jsi s angličtinou asi na tom lépe než já, když ti didakťák připadal primitivní :mrgreen: nestudovala jsi náhodou na gymplu?
Gympláci mají totiž dril na jazyky a matiku-takže maturitu většinou zvládají „levou zadní“
Já si dělám maturitu dálkově a je to psíše o samostudiu-takže spíš nic-než moc…neříkám, že jsem na tom nějak úplně špatně-ale úroveň mám spíše A2…Což o to-trénujeme jak se dá, hltáme texty, trénujeme poslechy-ale stejně to bude stylem pokus omyl :roll: bude to hlavně o štěstí a toho se fakt bojim-štěstí je jen muška zlatá :lol:

Nene, mam obchodku, coz je celkem ironie, protoze jakekoliv vypocty a matematika celkove jdou mimo me. :mrgreen: Jako na anglictinu jsem asi dobra, ted si budu delat dalsi certifikat, ale prave kdyz mi to pripada primitivni, tak je to asi takove prumerne. :mrgreen: Pokud se ucis, musis to dat levou zadni. ;) Ono i v tech textech treba u pisni clovek kolikrat pochyti ruzne fraze, ktere se pak muzou hodit treba v doplnovackach a tak. Nebo pri sledovani serialu v originalnim zneni.

Kdy to mas? A jake mas dalsi predmety?

• Citovat
  • Upravit
Luca10
24.3.15 11:14

Jinak casove jsem pripravu na tu konverzaci zvladla u te nizsi urovne v pohode, u te vyssi jsem si nevsimla, ze jsou nejake ukoly i na posledni strance, takze jsem to musela dat dohromady „z voleje“ a taky to slo. Takze si hlavne poradne prohledni zadani, at na neco nezapomenes nebo neco neprehlednes. :mrgreen: A u didaktaku jsem koncila nejak driv a meli to tak vsichni, takze se neboj, ze bys nestihala. U psani byl taky dostatek casu. ;)

• Citovat
  • Upravit
4239
24.3.15 11:34
@Luca10 píše:
Nene, mam obchodku, coz je celkem ironie, protoze jakekoliv vypocty a matematika celkove jdou mimo me. :mrgreen: Jako na anglictinu jsem asi dobra, ted si budu delat dalsi certifikat, ale prave kdyz mi to pripada primitivni, tak je to asi takove prumerne. :mrgreen: Pokud se ucis, musis to dat levou zadni. ;) Ono i v tech textech treba u pisni clovek kolikrat pochyti ruzne fraze, ktere se pak muzou hodit treba v doplnovackach a tak. Nebo pri sledovani serialu v originalnim zneni.Kdy to mas? A jake mas dalsi predmety?

No Luci tady jsi to asi trefila :pankac: jestliže jsi na anglinu dobrá, tak ti test připadal primitivní a jestliže tobě připadal primitivní, tak je cca průměrnej…

My jsme si ho normálně na čas zkoušeli teď na doučku-normálně jako při zkoušce a prošla jsem o prsa-na projití musíš mít 28 bodů, měla jsem 29… :zed: :(
Takže to mě děsí-že nemámžádnou rezervu-sice jsem si vědoma, čo jsem tam nasekala zbytečně špatně, tak z toho musím teďko vařit…taktiku mám-určitě budu začínat odzadu od tý gramatiky, pak ty dva delší články, podle toho jaká bude přiřazovačka-tak to-loni třeba byla úplně jednoduchoučká-ale nědy bývají seznamky, byty-jsem zvědavá, co vymyslejí letos…
Jinak s tím posloucháním máš pravdu-taky jsem vždycky hodně poslouchala a snažila se porozumět-je fakt, že ty fráze v písničkách jsou pořád to samý dokola :mrgreen:

Jinak začínáme v květnu-4.sloh, 5.čeština, 6. didakťák(už jsem na to slovo taky alergická :P )
No a začátkem června ústní…Díky za radu k tém ústním…jen se musím optat učitelky, jestli když člověk nedá cokoli z písemných(ťuk ťuk ťuk) tak jestli ho k těm ústním pustí-to jsem zatím nezjistila…
Předměty asi máme podobný-když jsi měla obchodku-ekonomika, účetnictví, základy práva, literatura, u písemných normálně čeština ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
25.3.15 09:11

Maturovala jsem minulý rok, studovala dálkově a v prváku jsem neuměla ani AJ abecedu. Dala jsem to, ale měla jsem výbornou učitelku a jely jsme čistě přípravu na maturitu. Slohy donekonečna na minulá ma témata, ono se to docela opakuje. Poslechy a didakťaky opět z min. let a z AJ časopisu Bridge. Jde v tom najít systém, nejdřív to v čem jsi si nejjistější a potom zbytek, co nevíš nakonec a natipovat, třeba se trefíš. Na slohy je málo času, hlavně se do toho nezamotat, jednoduché věty a přídavná jména (malá červená taška se žlutými puntíky a kytičkami)nabudou slova. Pro mě byly nejtěžší ústní. Hodně štěstí! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
27.3.15 10:27
@beladone píše:
Maturovala jsem minulý rok, studovala dálkově a v prváku jsem neuměla ani AJ abecedu. Dala jsem to, ale měla jsem výbornou učitelku a jely jsme čistě přípravu na maturitu. Slohy donekonečna na minulá ma témata, ono se to docela opakuje. Poslechy a didakťaky opět z min. let a z AJ časopisu Bridge. Jde v tom najít systém, nejdřív to v čem jsi si nejjistější a potom zbytek, co nevíš nakonec a natipovat, třeba se trefíš. Na slohy je málo času, hlavně se do toho nezamotat, jednoduché věty a přídavná jména (malá červená taška se žlutými puntíky a kytičkami)nabudou slova. Pro mě byly nejtěžší ústní. Hodně štěstí! :mavam:

Děkuju za konstruktivní příspěvek :kytka: :lol:
Všechno jsi napsala přesně-taky trénujeme, všechno, poslechy, didakťáky, taktiku už mám taky, určitě u písemný části didakťáku začínám odzadu gramatiku, pak pravda nepravda atd-ale zpozorovala jsem u sebe jeden velký nedostatek, nečtu pozorně texty-i když slovní zásobu mám docela dobrou, tak s těmi texty neumím dost dobře pracovat :? Často přehlídnu nějaký podstatný detail…no snad to ještě trochu vypiluju :roll:
No sloh taky zkoušíme, musím si jít koupit ještě slovník-to s těma slovíčkama je mi to jasný-dávat hodně přídavných jmen, udělat si osnovu, ať se člověk nezamotá atd atd-zrovna u slohu je asi nejdůležitější hodně rychle rozmyslet o čem budu psát…
No uvidíme…díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
27.3.15 13:02

Jo, jo u didakťáku jsem měla stejný postup, v těch textech si musíš najít to podstatné, já to měla vždy tak 50/50. Slohy jsou si hodně podobné, jedna verze se dá použít na více témat-Výlet do Prahy- nej. den, prázdninová-školní cesta, co budu dělat o… Je dobré se naučit hodně frází, dají se použít kdekoliv a jsou pořád stejné, úvodní a koncové u dopisu, inzerátu. Uvidíš, to zvládneš. taky jsem měla nahnáno a dala to za 3 :dance: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze