Digestoř bez vývodu do komína. Máte?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Digestoř bez vývodu do komína.Máte?
Ahoj maminky,
budem dělat novou kuchyň a chtěla jsem se zeptat jestli někdo máte digestoř bez vývodu do komína.Pán co mi navrhoval kuchyň mi říkal že je to k ničemu ale prostě mi to tu nikam nepasuje.Máme starší dům, takže to není tak jednoduchné.Co si o tom myslíte, máte někdo takovou?Odsává to vůbec něco?Děkuju za odpovědi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Máme, tah má dobrý, v sobě uhlíkový filtr, který občas měníme, rozhodně takovou, než-li žádnou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,moc se v tom teda nevyznám ale moji rodiče bydlí v paneláku a digestoř mají-myslím nějakou necirkulační uhlíkovou? takže ani komín nepotřebuješ, pára a pachy se přefiltruje na čistý vzduch
Koukni sem:
http://www.elektro-garden.cz/…dsavace-par/
třeba tu něco vyčteš…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Měli jsme v obecním bytě. Když není odtah do komína, musí být kuchyň větratelná, tj mít okno ven nebo být spojená s místností, která má okno ven. V digestoři jsme měli uhlíkový filtr, který se mění tuším minimálně po roce (to si už fakt nepamatuju). Když jsme tam bydleli, tak jsem teda zrovna moc nevařila - oba jsme chodili do práce, večeře studený.. Žádný problém jsem v tom neviděla. Rekonstrukci nám dělali moji známí, takže jsem ve všem dala na ně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, můžu porovnat - v minulé kuchyni jsem měla digestoř bez vývodu (značka Best) a nyní v nové mám s odtahem do komína (Miele) a je to opravdu nesrovnatelné. U první jsem často měnila uhl. filtr a stejně to při vaření nějakých aromatičtějších jídel moc nepomáhalo. To se s tou s odtahem opravdu nedá srovnat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měli jsme bez vývodu, ale fakt to není nic moc. Manželovi, který je vysoký, ten vzduch z digestoře foukal přímo na hlavu ![]()
Takže jsme loni udělali to, že jsme hned nad linkou prorazili zdí díru ven a z digestoře tam vyvedli rouru. Nebe a dudy! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za odpovědi, v kuchyni je okno, takže kdyžtak vyvětráme
Ještě jdu přečíst ten článek od Rubberbear.
Problém je v tom, že vývod by musel být k sousedům do dvora,a ti tam dělali loni novou fasádu, takže to by neklaplo.
Ten pán co mi to rozmlouval při návrhu kuchyně to zas bere asi moc do důsledků, přece u všech to taky nejde. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, taky můžu porovnat.
Ve starém baráku jsem měli vývod do komínu a teď v novém máme jen recirkulaci a velice žádný rozdíl v tom nevidím
![]()
Je fakt, že ten vzduch fouká, ale záleží jaký si zvolíš stupeň recirkulace - pokud je to na I nebo na II tak je to v pohodě, pokud dáš III nebo IV tak už je ten tah větší a je to znát ![]()
Black_Orchids píše:
Ahoj, můžu porovnat - v minulé kuchyni jsem měla digestoř bez vývodu (značka Best) a nyní v nové mám s odtahem do komína (Miele) a je to opravdu nesrovnatelné. U první jsem často měnila uhl. filtr a stejně to při vaření nějakých aromatičtějších jídel moc nepomáhalo. To se s tou s odtahem opravdu nedá srovnat.
Jestli to nebude i tou značkou Miele je asi kvalitněší, ne? ![]()
- Citovat
- Upravit
Chcela by som sa spytat, ci ste lahko zohnali taky digestor, bez komina..hladam po nete, a vsetko je s kominom..
![]()
- Citovat
- Upravit
Já mám pocit, že se digestoře dělají i s vývodem i recirkulací a ty si vybereš co je pro tebe vhodnější
teda aspoň já takovou mám ![]()
- Citovat
- Upravit
pomoc???
Ahoj mohol by mi dakto poradit potrebujem digestor do bytu zo zadnym vyvodom da sa tak kupit??
- Citovat
- Upravit