Digitální teploměr

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2339
7.3.10 10:08

digitální teploměr

Ahoj, chtěla bych se zeptat jaké máte zkušenosti s digitálním teploměrem. My jsme vyzkoušeli už dva, ale přijde mi, že měří nějak divně. Kolikrát mi přijde dcera nějaká horká a když jí změřim, tak to ukáže že je skoro podchlazená (horečku třeba zrovna nemá, ale že by měla 35 st., to se mi nějak nezdá). Doufám, že jsem to napsala dost srozumitelně :-) Nestává se vám to taky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
7.3.10 10:15

Záleží, kde tu teplotu měříš. My máme digitální teploměry dva (já i Anežka) a měří nám dobře - několikrát jsem porovnávala s klasickou rtuťovou rychloběžkou. Sobě měřím v ústech, Anežce v zadečku (proto máme každá svůj ;) ).

Teď jsme koupili ušní/nosní teploměr a s tím trochu bojujeme, ale už začínám mít jasno, kam a jak se má strčit :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2339
7.3.10 10:19

Díky za odpověď. My měříme teplotu už v podpaží, protože do zadečku už si to strčit nenechá a když už se to náhodou povedlo, tak zase nevydržela než se to doměří. Zkoušela jsem měřit i normálním rtuťovým a trochu se nám ty výsledky lišily

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
7.3.10 10:30

Nu záleží jak je malá malá. Protože mám pocit, že pod paží se u malých dětí nedá změřit přesně. Jinak mi digitální teploměr měřil o půl stupně míň, podle mě to bylo baterkama.
KOupila jsem nový a už je to ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
7.3.10 10:37

My máme už druhý digitální teploměr a v podpaží neměří ani jeden přesně,taky tam neměřím něco přes 35 stupňů..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
7.3.10 11:56

jojo tak mám podobnou zkušenost v zadečku jakž takž ale v podpaží jsem já pořád podchlazená. Když jsem se ptala v lékárně protože rtuťové nedělají a tyhle měří nepřesně tak mi lékárnice řekla,že má stejné zkušenosti a že je to orientační :zed: :zed:

Nakonec jsem koupila digitální za tisícovku do ucha a na čelo na doporučení kamarádky a ten měří dobře, tak jsem si oddychla protože to byl děs. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27000
7.3.10 12:21

My máme digi a v pohodě vždy měří přesně malému v zadečku i v podpaží (je mu 2 a 1/4 roku)Ale měříme spíš v zadečku zatím ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
7.3.10 12:53

My taky měli digitální - český Omron, měření opravdu hodně orientační i o 1 stupeň a víc, taky jsme bývali podchlazení. Potom, co dcera šla jednou večer spát o.k. a vnoci jí vyletěla teplota tak, že dostala z ní křeče, jsem neváhala a přes internet objednala ušní teploměr Braun. Stál sice 1700 kč, ale je super. Měření je přesné a hlavně rychlé. Vnoci dceru nemusím budit a mám pořád přehled. Jenom je třeba se s ním naučit měřit.

Příspěvek upraven 07.03.10 v 16:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tanulkaaaa
7.3.10 14:18

Zeptám se tu, možná někdo bude mít zkušenost…

Máme ušní teploměr Braun, jsem s tím u dětí moc spokojená.
Rtuťový jsme rozbili, koupila jsem nový, ale zdá se mi divný a je to už druhý… Rtuť se různě přerušuje, ta trubička je taková křivá, ale říkám, už druhý… Proč ale píšu:
Stává se mi často, že je mi strašně blbě, ale nemám žádnou teplotu (nebo max 37 třeba po 10 minutách měření). Ale na ušním mi vyskočí třeba 38.7.
Co si o tom myslíte?

• Citovat
  • Upravit
2339
7.3.10 20:00

Dceří jsou 2 roky a do zadečku už to fakt nejde. Asi dám na rady zkušenějších a koupíme nějaký dražší a lepší. Hned jdu mrknout na net. Ještě jednou díky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
26.6.10 20:07

Dobrý den, a když měříte synkovi teplotku v zadečku tak odečítáte pořád těch 5 dílečků, tedy 0,5 stupňě? díky za odpověď. Petra J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
29.6.10 23:44

Ano, pokud se miminku meří teplota v konečníku, pak se musí odečíst půl stupně. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
25.8.11 16:20

Teploměr Thermoval

Zdravím, potřebuju se jen zeptat, jestli teda u tohohle digitálního teploměru při měření v zadečku půl stupně odečíst. Nejsem si úplně jistá a návod jsme někam zašantročili… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
25.8.11 16:23
Vivik píše:
Zdravím, potřebuju se jen zeptat, jestli teda u tohohle digitálního teploměru při měření v zadečku půl stupně odečíst. Nejsem si úplně jistá a návod jsme někam zašantročili… :think:

Při měření teploty v zadečku jakýmkoli teploměrem se 0,5 stupně odečítá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
25.8.11 16:24
fragola píše:
Vivik píše:
Zdravím, potřebuju se jen zeptat, jestli teda u tohohle digitálního teploměru při měření v zadečku půl stupně odečíst. Nejsem si úplně jistá a návod jsme někam zašantročili… :think:
Při měření jakýmkoli teploměrem v zadečku se 0,5 stupně odečítá :-)

OK, děkuji, myslela jsem si to, ale radši jsem se ještě zeptala. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí