Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chtěla bych se zeptat jaké máte zkušenosti s digitálním teploměrem. My jsme vyzkoušeli už dva, ale přijde mi, že měří nějak divně. Kolikrát mi přijde dcera nějaká horká a když jí změřim, tak to ukáže že je skoro podchlazená (horečku třeba zrovna nemá, ale že by měla 35 st., to se mi nějak nezdá). Doufám, že jsem to napsala dost srozumitelně
Nestává se vám to taky?
Záleží, kde tu teplotu měříš. My máme digitální teploměry dva (já i Anežka) a měří nám dobře - několikrát jsem porovnávala s klasickou rtuťovou rychloběžkou. Sobě měřím v ústech, Anežce v zadečku (proto máme každá svůj
).
Teď jsme koupili ušní/nosní teploměr a s tím trochu bojujeme, ale už začínám mít jasno, kam a jak se má strčit
.
Díky za odpověď. My měříme teplotu už v podpaží, protože do zadečku už si to strčit nenechá a když už se to náhodou povedlo, tak zase nevydržela než se to doměří. Zkoušela jsem měřit i normálním rtuťovým a trochu se nám ty výsledky lišily
Nu záleží jak je malá malá. Protože mám pocit, že pod paží se u malých dětí nedá změřit přesně. Jinak mi digitální teploměr měřil o půl stupně míň, podle mě to bylo baterkama.
KOupila jsem nový a už je to ok.
My máme už druhý digitální teploměr a v podpaží neměří ani jeden přesně,taky tam neměřím něco přes 35 stupňů..
jojo tak mám podobnou zkušenost v zadečku jakž takž ale v podpaží jsem já pořád podchlazená. Když jsem se ptala v lékárně protože rtuťové nedělají a tyhle měří nepřesně tak mi lékárnice řekla,že má stejné zkušenosti a že je to orientační
![]()
Nakonec jsem koupila digitální za tisícovku do ucha a na čelo na doporučení kamarádky a ten měří dobře, tak jsem si oddychla protože to byl děs. ![]()
My máme digi a v pohodě vždy měří přesně malému v zadečku i v podpaží (je mu 2 a 1/4 roku)Ale měříme spíš v zadečku zatím ..
My taky měli digitální - český Omron, měření opravdu hodně orientační i o 1 stupeň a víc, taky jsme bývali podchlazení. Potom, co dcera šla jednou večer spát o.k. a vnoci jí vyletěla teplota tak, že dostala z ní křeče, jsem neváhala a přes internet objednala ušní teploměr Braun. Stál sice 1700 kč, ale je super. Měření je přesné a hlavně rychlé. Vnoci dceru nemusím budit a mám pořád přehled. Jenom je třeba se s ním naučit měřit.
Příspěvek upraven 07.03.10 v 16:36
Zeptám se tu, možná někdo bude mít zkušenost…
Máme ušní teploměr Braun, jsem s tím u dětí moc spokojená.
Rtuťový jsme rozbili, koupila jsem nový, ale zdá se mi divný a je to už druhý… Rtuť se různě přerušuje, ta trubička je taková křivá, ale říkám, už druhý… Proč ale píšu:
Stává se mi často, že je mi strašně blbě, ale nemám žádnou teplotu (nebo max 37 třeba po 10 minutách měření). Ale na ušním mi vyskočí třeba 38.7.
Co si o tom myslíte?
Dceří jsou 2 roky a do zadečku už to fakt nejde. Asi dám na rady zkušenějších a koupíme nějaký dražší a lepší. Hned jdu mrknout na net. Ještě jednou díky ![]()
Dobrý den, a když měříte synkovi teplotku v zadečku tak odečítáte pořád těch 5 dílečků, tedy 0,5 stupňě? díky za odpověď. Petra J.
Ano, pokud se miminku meří teplota v konečníku, pak se musí odečíst půl stupně. ![]()
Zdravím, potřebuju se jen zeptat, jestli teda u tohohle digitálního teploměru při měření v zadečku půl stupně odečíst. Nejsem si úplně jistá a návod jsme někam zašantročili… ![]()
Vivik píše:
Zdravím, potřebuju se jen zeptat, jestli teda u tohohle digitálního teploměru při měření v zadečku půl stupně odečíst. Nejsem si úplně jistá a návod jsme někam zašantročili…
Při měření teploty v zadečku jakýmkoli teploměrem se 0,5 stupně odečítá ![]()
fragola píše:Vivik píše:Při měření jakýmkoli teploměrem v zadečku se 0,5 stupně odečítá
Zdravím, potřebuju se jen zeptat, jestli teda u tohohle digitálního teploměru při měření v zadečku půl stupně odečíst. Nejsem si úplně jistá a návod jsme někam zašantročili…
OK, děkuji, myslela jsem si to, ale radši jsem se ještě zeptala. ![]()