Antibiotika v těhotenství

Anonymní
16.12.11 09:25

dilema

Ahojky mam dilema :-/ mozna je to nesmysl,ale radeji se poradit nez byt ve stresu :) dostala jsem od lekare antibiotika od gynekologa kvuli zanetu,ale na letacku je napsane ze neni vhodne uzivani v tehu…tak se bojim,aby to mimi neublizilo…a za druhe jsem dostala cipky kvuli vytoku…tam je zas psane nevhodne uzivat do 3 mesice tehu!!! a ja jsem dle ultraz. 13+3 ale v podstate 11+3 a tak se tez celkem bojim…nerikam ze svemu lekari neverim,ale mam strach o mimi aby mu nebylo ublizeno…zase si rikam ze zrovna gynekolog ktery je pro me ted nejdulezitejsi vi co dela a nedal by mi nic co by ublizilo..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
58841
16.12.11 09:34

Podle mě může neléčený gynekologický zánet ublížit miminku mnohem víc. A pokud ti to napsal gynekolog, tak už bych strach neměla vůbec. A to 11+3 myslíš jako od ovulace nebo jak? Protože těhotenství se vždy počítá jakoby o 2 týdny starší než miminko ve skuečnosti je ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
16.12.11 09:36

ahoj, neboj se a užívej. na všech příbalových letácích je napsané „nevhodné užívat v těhotenství, poraďte se s lékařem…“ firmy se tak chrání. ale neléčený zánět je pro miminko velmi nebezpečný. kdybys chtěla ještě nějaké ujištění, podívej se na www.porodnice.cz na poradnu dr. Kouckého. na otázky ohledně léků v těhotenství odpovídá neustále :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
16.12.11 09:37

Zánět je pro mimčo horší, než antibiotika. já je taky, ze začátku brala. Snad doktor ví co dělá. ;)

• Citovat
  • Upravit
24
8.2.19 09:24

Antibiotika Urifos

Dobrý den,chci se zeptat včera jsem dostala od doktora antibiotika urifos jsem ve 12 tt chci se zeptat nemůže to ublížit miminku.Dekuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.3.19 11:58

Zvracení po antibiotikach v těhotenství

Ahoj holky,
na začátku těhotenství mi byly nalezena při cytologii chlamydie trichomonas. Momentálně jsem v 15. týdnu těhotenství a paní gynekoložka mi předepsala na léčbu Azytromycin Sandos 500 mg. Měla jsem užívat 15 tablet, 1 tab. po 12. hodinách. 5. den mi začalo být špatně a začala jsem zvracet a tak mi gynekoložka řekla, že mám atb. vysadit, že jsou dost agresivní a že by těch 10 tablet co jsem užila mělo k vyléčení chlamydie stačit. Na netu čtu, že se může azytromycin v těhotenství užívat, ale jen v menších dávkách. Ta dávka, co jsem měla se mi zdá dost vysoká, když můj přítel se měl léčit jen 3 tab. po 24. hodinách. Brala jste také nějaká tyto antibiotika, zvracela po nich a mimčo bylo pak v pořádku? Mám šílený strach o mimčo. Na kontrolu jdu až za týden :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
22.5.23 10:11

Urifos v těhotenství

Ahoj, jsem 11.tt a před víkendem jsem bojovala se zánětem močáku (pravděpodobně). Lékař mi na gynekologické pohotovosti předepsal jednorázový 3 mg Urifos. Znejistěl mě leták, kde píšou, že je vyloženě nevhodný.
Prosím, má někdo zkušenost s Urifosem, kdy následně vše dopadlo dobře a miminko bylo zdravé?
Díky moc,
 Evelyn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
22.5.23 10:12
@Mišel22 píše:
Dobrý den,chci se zeptat včera jsem dostala od doktora antibiotika urifos jsem ve 12 tt chci se zeptat nemůže to ublížit miminku.Dekuji za odpověď

Ahoj, dopadlo vše nakonec dobře? Také jsem ho teď měla předepsaný v 11. tt a jsem z toho užití nervozní. Díky moc. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
20.12.25 18:26

@Evelyn89 @Mišel22 ahoj holky, popřípadě někdo kdo byl ve stejné situaci😁 jsem v 7+2tt a dnes na pohotovosti mi byl předepsán Urifos. Je tady někdo, kdo ho v prvním trimestru bral a může potvrdit, že je mimi v pořádku? Doktorovi samozřejmě věřím - ještě když to byl gyndař, ale pro klid v duši bych ráda věděla o někom kdo ho taky bral a bylo opravdu vše ok. Trochu se to na mě sype od doby co jsem otěhotněla 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí