Bolest při menstruaci

87
14.12.11 16:32

Bolest při menstruaci

Ahoj, jmenuji se Veronika a chtěla bych poprosit o radu..
Už odjakživa mám bolestivou menstruaci, ale až po tom, co jsem začala sexuálně žít, ji mám extra bolestivou… :? Někdy zvracím, omdlívám, jak je mi zle, nedokážu se ani narovnat ve stoje atp… Asi to nebudu rozepisovat, zřejmě nejsem jediná, která tím tak trpí. Kolikrát se ani nezvednu ze země, jak na ní ležím v křečích zkroucená… :| Prášky mi většinou nezabírají, nebo je vyzvracím.
Vždy mi zaručeně pomůže jedině pořádně horká vana.
Ale poslední dobou nad tím víc a víc přemýšlím a tím víc mě to trápí.
Mám otázku, jestli to nemůže být spojeno třeba s neplodností, někde jsem četla, že bolestivá ms je s neplodností spojena..Ale přijde mi to divné, to by přeci byla každá třetí žena neplodná.
Vzhledem k mému věku, 18, mě to trápí. Většinou slyším o bolestivých ms spíše u starších žen, neznám žádnou svojí vrstevnici, která by to měla stejné..
Vždycky na mě každá kouká, jakože přeháním, ale je to vážně nesnesitelná bolest.
Takže, nemůže to ovlivnit plodnost? Přemýšlela jsem taky nad srůsty nebo cystě, ale nevím.. Bojím se toho. Už se měsíc chystám k dr., ale stejně sem píšu, asi pro uklidnění… :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7213
14.12.11 16:47

hojky,ja mam taky silene bolestivou MS,ibalgin a postel byli mi nej spolecnici…hodne mi od toho pomohlo pravidelne uzivani antikoncepce,pak stacilo obcas vzit jen brufen…jinak s neplodnosti to nema nic spolecneho,ja i pres pruchodny jen jeden vejcovod a urcite problemy po operacich jsem otehotnela 2× po 3mesicnim snazeni…jednou to bylo zamlkle tehu,ted to uz bylo konecne ono a mam 3mesicniho zdraveho syna :srdce:

ale urcite jdi k doktorovi,at te poradne vysetri…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
14.12.11 16:49

Tak to moc blahopřeju :)
no já jsem to teď právě někde četla, tak mě to zaskočilo a trošku mě přepadl strach . Jojo, k dr. půjdu určitě, snad to nic nebude no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
14.12.11 16:54

to je nesmysl…vis kolik kravin koluje na netu :zed:

ale ja proste mela silnou ms proste jen tak,i moje mamka mela hrozne problemy,mela jsem i stavy jak ty,ale vazne mi to zklidnilo pravidelne uzivani antika,proste to me krvaceni a bolesti byly bez nejakych pricin,ale ty zajdi opravdu na vysetreni,at mas klidne svedomi,niceho se neboj…

a rika se,ze i sila MS se trosku zklidni po porodu,no nevim,mela jsem zatim jednu a ta byla neco,myslela jsem ,ze krvacim za cele ty mesice :mrgreen: kdy byl klid :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
14.12.11 16:57

Ahojky,
já mám MS od 14ti let a prakticky od začátku jsem ji měla příšerně bolestivou, ibalgin nesčetněkrát vůbec nepomohl. Ale HA jsem nikdy nebrala. Kolikrát jsem si říkala, že když bych začala brát HA, tak bych se těch obtíží určitě zbavila. Nicméně jsme to vždycky vydržela a do HA nikdy nešla. Uplynulo 12 let bolestivé menstruace, otěhotnět se mi podařilo bez problémů a po porodu jsem měla už 4 menstruace a vždy naprosto bez sebenemnší bolesti. Až docela extrémní skok. Nevím, co se stalo. Nicméně to mám asi vykompenzované za ta dlouhá leta ukrutné každoměsíční bolesti.
Ničeho se neboj, s neplodností to nesouvisí. Pár srůstů je možných, ale to není nic tragického. Možná sem jich taky pár měla a porodem se odstranily samovolně. To už nikdy nezjistím. V případě cysty by tě bolel podbřišek stále - nejenom v době menstruace.
Jestli tě to moc trápí, zajdi si za gynekologem, udělá třeba ultrazvuk a poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
14.12.11 17:02

No, já ale právě ani tak silnou nemám, Tedy občas jo, ale třeba teď, ji mám první den, slabou a strašné bolesti… Mám ji, řekla bych, takovou normální. Ani ne moc slabou, ani ne silnou..
No, já mam právě z takových věcí strach. Z různých pohl. nemocí a z neplodnosti tedy největší. Takže i když vím, že se na netu většinou ty kravinky píšou, tak se toho hned chytnu… :D
Kamarádka si po porodu také ztěžovala, že má silnou ms… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
14.12.11 17:03

Radana: to znám :-D První MS po porodu byl desetidenní průtokáč, že jsem myslela, že pojedu na pohotovost. Teklo to ze mě jak z vodovodního kohoutku, vložky to nepobíraly, musela jsem si vzíz synovu plenu :-D . Nicméně po bolesti ani památka. Ty další tři MS byly už trochu lepší, tvraly 8 dní, byly sice taky silné, ale ne tak extrémně jako ta první.
No někdo má po porodu opravbdu MS mírnější a kratší, ale někdo naopak. Řekla bych, že je to tak půl na půl. Ale já jsem vlastně spokojená- sice mám MS docela intenzivní a dlouhou, ale aspoň naprosto bezbolestnou a to je nejhlavnější :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
14.12.11 17:04

Very: na té intenzitě MS nezáleží. Já ji před porodem těch 12 let měla taky takovou normální, ale fakt extrémně bolestivnou. Tak nějak jako ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
14.12.11 17:04

nebooooj,nemaluj certa na zed :kytka:

ja vzdycky rikala,ze to mam jak na jatkach,citila jsem brutalni rezani,tupou bolest,potila jsem se jak prase,kolikrat mzitky pred ocima,no proste :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
14.12.11 17:05

Ahojky Luci. srůsty se mohou ztratit samovolně? Já myslela, že je to na operaci.. :think: Jinak děkuju. :) Trošku jste mě uklidnily :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
14.12.11 17:08

lucusko…

tak me po porodu opet bolelo jak cart,no uvidime jake budou dalsi…nicmene malej me potreboval,tak jsem si nemohla lizat rany v koute,do toho kojeni,takze prasky tabu…pomohlo mi zapojit mozek,proste nemyslet na to a pak byt porad venku na vzduchu a chodit achodit-proste fyzicka zatez :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
14.12.11 17:10
Very18 píše:
Ahojky Luci. srůsty se mohou ztratit samovolně? Já myslela, že je to na operaci.. :think: Jinak děkuju. :) Trošku jste mě uklidnily :)

ja mam za sebou dost brisnich operaci a timpadem i srustu,mam jizvu odzhora dolu(34stehu)…pomohlo rozruseni laparoskopicky(ale jen na urcitou dobu) a pak i lazne…jinak tehu jsem diky tomu mela extra bolestive…jak maly rost,tak ja citila,jak tam me to tahne,pok zas tam…no nic,ale maly je venku :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
14.12.11 17:11
Very18 píše:
Ahojky Luci. srůsty se mohou ztratit samovolně? Já myslela, že je to na operaci.. :think: Jinak děkuju. :) Trošku jste mě uklidnily :)

Když těch srůstů není extrémně moc, tak se tím porodem ztratí, mimčo protáhne porodní cesty, takže logicky vše, co mu stojí v cestě odbourá :-D

Někdy se dává HA právě z toho důvodu, aby upravila cyklus - řeší intenzitu menstuace nebo tu bolestivost. Tak pokud ji nebereš, tak o ni můžeš začít uvažovat i z tohoto důvodu - zřejmě by ti to tvé potíže vyřešilo. Ale opravdu v tom nejsi sama. Má to tak hodně holek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Izz
14.12.11 17:15

Kamarádka měla podobně bolestivou MS. Lékař nereagoval. Ve 30 se snažila o miminko, po roce a půl jí poslali na laparoskopii a zjistili jí endometriózu. Že ta bejvá příčinou. Děti v tomhle stavu mít momentálně nemůže, čekaj jí další operace.
Nechci strašit, jen píšu, co vim.

• Citovat
  • Upravit
2184
14.12.11 17:16

Radana:
no jo, …tak já mám asi jen štěstí, že mi porod pomohl vyřešit bolestivou MS. Já jsem měla hodně pohodové celé těhotenství. Nebýt pozitivního testu a ultrazvuků, tak o svém těhotenství ani nevím. A porod taky pohoda. Teda já ho aspoň pohodově vnímala.
Ta první MS byla blbá, prootže člověk na sebe opravdu nemohl myslet, ale musel se starat o miminko. Jenže mě pak bylo na omdlení z velké ztráty krve, takže to bylo dost těžké, naštěstí to tak hrozné bylo jen jeden den a pak se to trochu sklidnilo do té míry, že to aspoň začly pobírat vložky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí