Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
luci,no ja uvidim co porod udela pri dalsich ms,jesli to bude ok…jinak pekne jmno maleho,v zacatku byl nas favorit ![]()
RadanaH píše:
luci,no ja uvidim co porod udela pri dalsich ms,jesli to bude ok…jinak pekne jmno maleho,v zacatku byl nas favorit
určitě to bude minimalně o chlup lepší
![]()
díky, dlouho jsme nad jménem uvažovali - nakonec se výběr zúžil na matyáš a matěj a nakonec vyhrál matěj, protože mi příjde, že je už jaksi přematyášováno ![]()
ta endometrioza - ja nevim. mám kamaradku, která ji má a zrovna teda ta bolestivou ms nemá, ale podbřišek se jí v nepravidelných intervalech ozývá pořád a nesnesitelně. vždycky jede na pohotovost a tam ji změní antibiotika. antibiotika na to bere pořád nějaké už asi dva roky a myslím si, že se operaci nevyhne. no ale MS má v pohodě, to je zajímavé.
já bych tě chtěla uklidnit - odjakživa jsem to měla stejně jako ty-strašné bolesti, na které nezabíral moc ani ten brufen. Dost mi pomohla antikoncepce, tenkrát to byla novinka - menší množství hormonu, šetrnější, dneska už je taková každá. Po prvním porodu se mi to přechodně zhoršilo, pak jsem začla brát opět antikoncepci a po druhém porodu mám s antikoncepcí tak pohodovou menstruaci, že se až divím. Víc to pokoušet nechci
určitě to nesouvisí s neplodností - byla jsem těhotná celkem 4×, problémy s otěhotněním byly dočasné a spíš asi psychického rázu.
ahoj holky,cca asi od 18let taky trpim ukrutnima bolestma,nekdy se to neda ani vydret,myvam krece je mi na zvraceni a nekdy citim jako bych mela omdlit.je asi 2 jsem byla i na pohotovosti na injekci od bolesti.jinak je mi 28let a zaroven se lecim pro neplodnost.a menstruacimivam slabou jen dva dny.v lednu jdu na laparku tak doufam ze pomuze a vse se tim vysvetli
Jo tak jako bys popisovala mě i na tom jméně se shodneme
Zabrala mi na to antikoncepce - nevím název, ale byla to injekce. Po ní jsem bolesti neměla vůbec nebo jen mírné (blbý na tom bylo, že jsem přibrala 8 kg za měsíc a rozhodilo mi to celý tělo, který se pak sakra dlouho dávalo do pořádku).)
Takže za mě pokud v nejbližší době neplánuješ děti, šla bych do té injekce.
Ahojky!
Tak já mám menstruaci od necelých 11 let a přesně totéž, co Ty. Šílený bolesti, nevěděla jsem, jestli sedět, ležet, chodit, nešlo to ani zaspat. Ibalginy, Panadoly atd. nezabíraly. Až v
pampalin píše:
Ahojky!
Tak já mám menstruaci od necelých 11 let a přesně totéž, co Ty. Šílený bolesti, nevěděla jsem, jestli sedět, ležet, chodit, nešlo to ani zaspat. Ibalginy, Panadoly atd. nezabíraly. Až v 25 letech jsem začala brát antikoncepci - bolesti sice netrvaly už tak dlouho, ale byly pořád. Pomohl mi Aulin (Nimed). Po porodu vše v pohodě, bolesti úplně minimální. Zkus si nechat napsat ten Nimed, já jsem už nevěřila, že mi někdy něco pomůže a fakt zabral.
Ahoj Ver, tak se mi zdá že trošku pleteš hrušky z jabkama
. Asi by sis měla vybrat problém, který řešíš. Bolestivá MS, neplodnost, bolest při MS jako taková? ![]()
Bolestivá MS může být ukazatelem nějakého hlubšího problému, který může být původcem neplodnosti. MŮŽE BÝT. Pokud to máš odjakživa, nebude to žádný akutní problém jako srůsty, cysta atp. Může to být tvarem dělohy, menší pruchodností, nebo čímkoliv jiným.
Pokud se bojíš neplodnosti tak HA asi není to pravé. Pokud chceš pomoct od bolesti, je to osvědčená metoda v tvém věku i vhodná.
Já na bolestivou MS taky trpím. Ale lepší se to. Naučila jsem se s tím žít a mám několik triků jak na ní. Taky mám za sebou 2 operace a ty to také vylepšily. Navíc bylinky…!
Když jsem brala HA, tak teda bolestivá MS byla taky. Ale řeknu Ti to takhle. Konečně jsem se dožila doby, kdy stačilo si vzít jeden prášek na bolest a bylo vyřešeno. Bez HA prášky proti bolesti prakticky nezabírají, jedině ty nejsilnější driáky a ještě to člověk musí vychytat, aby ho člověk v sobě udržel. Znám to. Takže od tohoto všeho HA pomohla a pak ten nepopiratelný klad, že člověk ví na hodinu přesně, kdy to přijde, může tedy plánovat.
Po vysazení HA jsem si některé cykly vážně odtrpěla. Mám to jako ty. Takovou normální MS, ani moc ani málo krvácení. Ale za to 7 dní. A první 3 dny bolesti (někdy jen 1, někdy než se to pořádně rozjede)… Nejhorší je, pokud přijde MS, kdy nejdřív špiním až teprve přijde krvácení - jako kdyby tam byl nějaký špunt a o to víc to bolelo.
Ale když jsem měla vevnitř problém, třeba cystu, tak se krvácení zásadně zesílilo a bolest ještě zhoršila - ač jsem netušila, že to jde. Tehdy mi manžel málem volal sanitku… Tím pádem, jsem věděla, že je problém.
K doktorovi si rozhodně zajdi. Ať Ti udělá aspoň základní vyšetření. Někdy může být bolestivá MS třeba i z infekce, ale to by platilo, kdyby to bylo z ničeho nic jinak. Pokud to tak máš odjakživa, bude to spíš dispozice.
Jinak na akutní odstranění bolesti mám tyto triky:
Mám to dnes akorát za sebou, tak si to dobře pamatuju ![]()
RadanaH píše:
rybano,koho jsi myslela tou shodou jmena?
Zakladatelku ![]()
Ahoj holky,
píšu trošku s opožděním, tak se omlouvám…
Strašně moc děkuji za všechny rady a odpovědi. Některé mě vyděsily (endiometroza) ale většina spíš uklidnily.. ![]()
Byla jsem u Dr., všechno mu řekla. Udělal mi klasicky stěry a potom ultrazvuk s tím, že tam nic nevidí. Žádné srůsty a nic podobného, že je to všechno v pořádku.
Ve výsledcích z těch stěrů také nic nebylo, takže bych měla být údajně v pořádku…
Jenomže nevím no… Furt si říkám, je to divné. Jaktože některé ženy ms skoro necítí a já na ní pomalu umírám, i když jsem také zdravá… :/ Jinak popíjím ten maliníkový čaj a musím říct, že je to vážně lepší
. Začnu ho pít, když se blíží konec cyklu a popíjím ho celou ms. Jinak HA beru Katyu. Už jsem brala Sanyu a Regulon a teď Katyu. Musím HA casto menit, protoze s ni me telo taky uplne nesouhlasi… :/ To je dalsi problem ![]()
ALe zase když ji vysadím, tak ms je dvakrát bolestivější… Achjo…
@Very18 No já jsem také jedna z tich co mají bolestivou menstr. , mě poradila jedna stará babča, která se zabívala bylinky čaj z majoránky, tak jsem to zkusila, je to hrůza, ale pomohl, jinak v lékarně se přímo prodává čaj na bolestivou menstruaci, který je opravdu super. Já pila od prvního dne a střídala, je to vázané množstvím na den 0,5l na den.
Teda holky, jak tu čtu ty babský rady - já zkoušela majoránku, maliník, kontryhel, víno svařené s česnekem, nahřívaný pokličky - prostě všechno, co mi babi poradila nebo udělala. Už si ani nepamatuju, co všechno. Léky jako Paralen, Ibalgin aj. proti bolesti nezabíraly. MS jsem měla od necelých 11 let a vždycky jsem při ní musela alespoň 2 dny zůstat doma ze školy. Taťka mi vždycky napsal omluvenku typu
„bolesti hlavy, zvracení“ a tak to šlo až do maturity. Celkem trapný každej měsíc. Ale styděla jsem se za to, tak mě holt bolela hlava každých 28 dní.
A pomohl mi až porod - ten byl sice císařem, ale pomohlo to. Doufám, že jestli budu mít druhýho prcka, nebude to holčička, protože kdyby měla chudinka zakusit to, co já, tak bych to asi nevydržela. I když já bych to s ní na rozdíl od mé matky nějak řešila a neřekla jí, že břicho bolí každou ženskou a že to musí vydržet ![]()
Tak jak tak přemýšlím, asi si udělám prcka ![]()
Mě taky léky nezabírají a vlastně skoro nic mi nikdy nezabere úplně. Jen ten maliník mi to teda trošku utlumuje…