Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Holky, mame doma sportak Jane reverse 2010, je nadherny, moderni ale strasne me trapi ze je tak uzky. Zvlast kdyz do nej dam fusak, mala je v nem jak sardinka. Uvazuju ze ho prodam a koupim x lander xa 2008, slysim na nej samou chvalu. Ale nechce se mi janecka zbavovat, je super a prodal by se hodne pod cenou
zas v zime jezdim jen do obchodu a do jara bude mala sedet tak by se tam snad vlezla.. co myslite? pokud mate jane 2010 muzete mi poslat fotku s ditkem ve sportaku abych mela predstavu? moc by mi to pomohlo.
Diky za rady
Tak já zkušenost mám s x landerem pouze od kamarádky, a určitě bych ho za Jane nevyměnila. X lander je dle mého polský šmejd, už měla v opravě 3× košík, vypadává jí polohování sedačky, boudu má flekatou od vody (kupovala nový, celý komplet za 16 000 ), já bych ho nechtěla ani zadarmo. Já mám Quinny speedi, jen sporťák, a jsem moc spokojená. Píšou, že je to nejprostornější sporťák,
, ale malá se tam krásně vleze i s fusakem, je teda zatím malinká. Janéčko má sestřenice, nevím, jaký typ, ale asi 2, 5 roku starý, a ta je taky spokojená, bez jediné závady, ještě teď v něm vozí 3leťáka i po obědě na spaní
, už je tam teda na dýlku srandovní, ale pořád se vejde i do nánožníku
Mám x lander asi 2009 a čekala jsem od něj asi víc. NA zimu bych ho nepořizovala, je celkem prostorný s fusakem bez problémů. Ale mě zas u něj vadilo, že je hodně v zimě otevřený a fouká do něj, ale je pravda že to je u všech sporťáků asi stejné. Nakonec jsem si koupila na zimu za 500,– klasickou dvojkombinaci a nadělal mi více služby než drahý x-lender který jsem tak moc chtěla. Málá v něm krásně spala v hlubokém a nefoukalo na ni.
Tak já mám x lander 2012 a jsem spokojená nedám na něj dopustit je prostornej malej je v něm spokojenej už jsem dala do sporťáčku a nefouká tam.. je právě krásně chráněnej a po odepnutí zipu se dá bouda stáhnout i níže.. takže záleží na tom co chceš.. já ho jen doporučuji ![]()
@Amoletka tam je problm ti mze je to reverse tak je sedacka proste uzka a mala cim bude vetsi tim tam bude vic zmackla a co dalsi zimu? na leto treba clovek poridi golfky, ale v zime s nima moc nenajezi. ja mam xlandera a nedam na nej dopustit, teda krom toho ze sedacka jde jen jednim smerem, ale za to je sirokej, urcite do nej nefouka(bouda se da hodne sklopit a nzbytek chrani nanoznik. za me xlander ano, i kdyz amme takovy golfkosporta a ted uz v jinym nejezdime
Tak já měla doma x lander a vyměnila za janéčko…mě teda úzký přijde jen na pohled, v zimě na horách, když byla nemocná starší dcerka a chtěla jsem jí vzít na chvilku na vzduch, se mi do něj v pohodě vlezla i s fusakem a kombinézou, byly jí 3 roky a není nijak drobná…
Jané!!!Včera jsme přivezli Jané Powertwin sourozenecký. Dopředu jsem posadila 15 kg syna a ovládal se líp, než náš starý sportťák. A co teprve Jané pro jedno dítě, to musí jezdit samo. Navíc ta ruční brzda je skvělá, hlavně te´d v zimě, kdy si můžu pěkně přibržďovat a nemusím se bát, že pojedu po zadku za kočárem.
Manžel je technik strojař a říkal, že je vidět, že je to kvalitní „stroj“ ![]()
Za mě rozhodně Jané
Opravdu jezdí skoro sám, nádherně se ovládá, lehoučký, obrovský prostor pro dítě, fusak se mi tam nádherně vejde a ještě ta má dost prostoru do šířky. Původně jsem taky koukala po Xlandrech, ale jsem ráda, že jsem vybrala Jané. To se ale netýká Jané Reverse, ten je opravdu uzoučký, chce to tu klasiku, Jané slalom pro ![]()
Ahoj, já X landera 2008 mám a je fakt dost otevřená bouda, musela jsem si ji přešít a nánožník jsem prodlužovala taky, at na ní nefouká. A stejně v zimě jezdím v hlubokém kočáru dor jan typ cross cantry, dvojkombinace má super kolečka a projede všude, malá má 14 měsícu a krasně se tam vejde v kombinéze fusáku i s přidanou dekou. A jane bych za x landera asi neměnila, snad jen za novější typ a ne za 2008
A co vyměnit reverse za klasického slaloma? Měla jsem verzi 05 a mám verzi 09 - a oba jsou veliké, v 05 jsem vozila dokonce dvě děti najednou…
Ano bohužel reverse je dělaný hodně úzký tím se přestalo jané prodávat ale kvalitou je rozhodně lepší než x-lander hlavně tam dost často odcházej kolečka a je to sice nejprodávanější kočárek ale také se nejvíce posílá na reklamaci a hlavně x-lander kočárky kromě X1 X3 a X-run nejsou odpružené což hodně dává zabrat konstrukci. sice bych toto neměla psát jelikož jsem tyto kočárky prodávala 3 roky ale co jelikož jsem teď šla na mateřskou tak už se nemusim starat jestli si to u nás zákazníci koupěj nebo ne ale hlavně mám dost zkušeností a informací právě od zákazníků kteří chodili k nám do krámu. takže jané za x-lander nikdy neměnit…
a pokud bude sedět až na jaře tak není co řešit…
Pokud máte jané slalom a nebo limit. edici ano ty jsou prostorově větší protože jsou přes celou konstrukci a nedají se otáčet ale od roku 2011 co se začal dělat reverse tak je opravdu hlavně sporťák úzký z důvodu toho že konstrukce je stejně široká ale sedačka je vmáčknutá dovnitř protože je otáčecí ![]()
Mám x-lander 2009,takže má tu prodlouženou boudu, to je super, ale jak tady už holky psali, tak mi přijde dost otevřený na zimu, takže mám na zimu dorjan cross a malej je v něm krásně schovaný, ani na něj není vidět, nikde mu netáhne, takže zimu odjezdíme v dorjanu a na jaře vytáhnu zase x-landra ![]()