Dilema ohledně jiné práce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
8.12.22 11:59

Dilema ohledně jiné práce

Dostala jsem se do situace, kdy už jaksi sama nevím, co je vlastně lepší a notám se v začarovaném kruhu.
Momentálně pracuji jako pokojská. Výhodou je ranní směna, mám menší děti a větší volnost, že mi nikdo nestojí za zadkem. Ale… Směny si sice mohu volit (pracuji na kratší úvazek) ale mnohdy nejsou hosté, tak mi směnu zruší a nedostanu za ni ani korunu. Jindy jsem tlačená jít do práce, i když prostě nemůžu (mám doktora, paragraf), jednání ze strany paní vedoucí je hnusné. Práce fyzicky náročná, placená spíš podprůměrně.
Proto uvažuji jinou práci, kde jsou bohužel ale i odpolední směny. Je to supermarket, práci umím, lépe placená, ne taková dřina. Jen prostě ty odpolední :roll:
Práci pokojské jsem vzala z důvodu ranních směn a jejich volby, abysme to dali s hlídáním a školou, ale teď se tam spíš trápím a mám pocit, že toto mi za to nestojí.
Anonym z důvodu citlivých informací o práci.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
165
8.12.22 12:09

Hledala bych jinou práci na ranní směny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.12.22 12:09

Ještě bych se porozhlídla po třetí práci. Nevíme, odkud jsi, jsou u vás i jiné hotely, kam bys mohla nastoupit jako pokojská? Případně mě napadá třeba nějaká pekárna, kde jde hlavně o to ráno (ale nic o tomhle oboru nevím, možná je blbost naskočit takhle zvenku).

V práci, kde je šéfová hnusná a musíš makat během nemoci, je to o zdraví psychické i fyzické. Ale zníš jako člověk, co se nebojí chytit za práci, určitě něco brzy najdeš. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
8.12.22 12:13

@Alverita
Jsme na malém městě a možnosti ranní směny jsou v podstatě nulové. Hledala jsem práci na ranní dlouho a jediné, co jsem našla je toto.

Příspěvek upraven 08.12.22 v 12:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
8.12.22 12:15

@broskvová zmrzlina
Bohužel jsem maloměsto, hotely momentálně nepřijímají, na zimu, kdy je všude mrtvo teď vůbec. V tom supermarketu to není ideální, ale přizpůsobí mi i směny. Odpoledne je doma manžel, tak by děti byly s ním. Vím, že to není nic super, ale podmínky současné práce jsou opravdu dost psycho.

Příspěvek upraven 08.12.22 v 12:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.12.22 12:26

Pozor, už nejsi anonym, pro jistotu necituji.

Náhodou to takhle zní moc dobře. Jsou ochotni ti přizpůsobit směny a domluva je možná, a zároveň máš odpoledne doma manžela, tak nemusíš vymýšlet páté přes deváté, kam „upíchnout“ děti. Jestli jsou navíc ještě podmínky ve stávající práci takhle šílený, tak ta nová práce z těchto informací zní jako bezva řešení :) Do kolika hodin ty odpolední jsou, zbývá tam ještě nějaký rodinný čas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.12.22 12:39

@broskvová zmrzlina
Děkuji za upozornění ohledně anonymu 🙄 tak teď už je to asi jedno…
Odpolední je do 20:30 hodin. Je fakt, že odpolední směny jsem se chtěla vyvarovat, ale pokud by se mi střídala ranní a odpolední na zkrácený úvazek, měla bych cca 4 směny týdně, zbytek bych byla doma. On by se nám možná i lépe kombinovalo kdyby byly děti nemocné. Pokud bysme měli oba ranní, je nemožné se paragrafu vyhnout.
Jsem v situaci ze stávající práce špatná, ale východisko nevidím.

• Citovat
  • Upravit
8.12.22 12:45

Nevím, jestli mi něco neuniká, ale vážně mi ta nová práce přijde skvělá a jako jasná volba. A kdyby ta odpolední byla jen dvakrát týdně, tak sice je to dva večery mimo, ale výměnou za spokojenou a nevystresovanou maminku. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
8.12.22 12:54

Tak vzala bych tedy tu druhou práci, i s těmi odpoledními směnami, když manžel může hlídat dítě. To je super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.12.22 12:57

@broskvová zmrzlina
Asi Vám neuniká nic co bych nezmínila. Spíš asi já toho mám plnou hlavu a možná se bojím změny, nevím. Podmínky jsou nejspíš lepší, zase tak skvělé to nebude, je to práce v supermarketu za pultem s uzeninou, ale není to tolik fyzická dřina a mám to i kousek. Pořád jsem snila o práci jen na ranní směnu a dostala jsem pořádně za vyučenou.

• Citovat
  • Upravit
8.12.22 13:04

Tomu rozumím… Každopádně Vám přeji šťastnou volbu a lepší zítřky, ať už se rozhodnete jakkoliv :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný