Díly neschopenky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Díly neschopenky
Ahoj,
před několika dny jsem byla hospitalizovaná do nemocnice kvůli rizikovému těhu. Tam mi vystavili neschopenku, I. díl poslali rovnou z nemocnice na OSSZ, III. díl jsem odevzdala zaměstnavateli a II., IV. a V. díl mi zůstal. Dnes jsem byla na kontrole u doktora a on mi nechal jen II. díl, zbylé dva si vzal. V té chvíli mi ale nedošlo, že jsem v tom IV. díle nevyplnila údaje pro proplacení nemocenské. Je to problém? Nebo se to vyplňuje až po ukončení neschopenky? Jsem na nemocenské poprvé, tak se v tom moc nevyznám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@pajule022 Ten IV. díl ti po 14 dnech trvání neschopenky doktor zase dá, ty si tam ty údaje vyplníš a odevzdáš ho v práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 nj, ale dneska je to 14. den, co jsem na neschopence ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 za 14 dní… myslíš, že bude stačit, když se ho na to zeptám na příští kontrole? Abych nebyla úplně bez peněz..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pajule022 Tak zrovna touhle dobou by to stačit mělo… a lístek na peníze ke konci ledna si dostala?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 tak snad se to za těch 14 dní na další kontrole nějak vyřeší a doplní.. lístek na peníze jsem nedostala
to mi měl dát taky doktor? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pajule022 taky měl dát doktor. a hlavně až si půjdeš pro tu čtvrtou část, a on ti nedal k tomu ještě jeden papír, tak si o něj řekni-je to v podstatě taky papír na peníze a je to, že neschopenka stále trvá- to odevzdáš s tím čtvrtým dílem v práci a k tomu ještě jeden ten papír na peníze na sociálku-to taky odevzdáš v práci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pajule022 No, to měl, bez ti z práce ty dny v lednu nezaplatí… pokud si tedy nebyla k 31.1. ještě v nemocnici a nevystavila ti ho nemocnice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže bude asi nejlepší tam zítra znovu zajet.. holky dík
, příště budu aspoň vědět, o co si mám říct, ale předpokládala jsem, že doktor ví, co mi má dát
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pajule022 většinou to vypisuje sestra a když je tam nějaká novější nebo záskok, tak neví-sama jsem to teď řešila, tak aspoň teď víš o co žádat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
4.díl neschopenky.
Holky, asi mám průšvih. Až nyní jsem v papírech našla čtvrtý díl neschopenky, nikdo mě neřekl, že se to také odevzdává zaměstnavateli, nebo po 14 dnech
Zítra ten díl posílám doporučeně zaměstnavateli, je to průser? V neschopnosti jsem od 21.6.2016. Nebo bych ten díl měla zítra odnést radši na sociálku? Dnes jsem tam nesla lístek na peníze. Jaké je nyní nejlepší řešení? Socka, nebo zaměstnavatel doporučeně? Říkám si, že by to nemusel být takový průser, když nemocenská by měla přijít někdy příští měsíc. Nevím zda chodí kolem 15.dne v měsíci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Čtvrtý díl je žádost o nemocenské. Dokud ho neodevzdáš, tak ti nepřijdou peníze. Odevzdat ho musíš u zaměstnavatele, ten musí poslat podklady na sociálku a ta má pak 30 dní na vyřízení.
- Citovat
- Upravit
@Tunrida píše: Čtvrtý díl je žádost o nemocenské. Dokud ho neodevzdáš, tak ti nepřijdou peníze. Odevzdat ho musíš u zaměstnavatele, ten musí poslat podklady na sociálku a ta má pak 30 dní na vyřízení.
Jsem já to ale trouba. Zítra to napravím a snad se nic tak hrozného nestalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chipsa
Ne nic strašného se neděje, jen dostaneš peníze později. Pokud jsi si nesla lístek na peníze na sociálku, tak si tam dne i tento díl. Resp. napřed koukni, jestli na druhé straně nepotřebueš razítko a podpis zaměstnavatele. Případně do práce zavolej a domluv s s nima, jestli to máš odnést do práce a nebo rovnou na sociálku.
Já si to (donedávna jen OČR) taky vždycky nosím na sociálku sama. Vím, že jsem to tam donesla.
(teď už by to chtělo jen pořádného účetního, který připraví pořádně doklady
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit