Disertace s dítětem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1702
8.4.22 13:51
@Janee19 píše:
No, technicky obor, pravda ze humanitní budou náročnější na text. Má dizertace má asi 120 stran a vlastně je to shrnutí výsledku, které už byly publikované, technické výkresů atd.

Hustě, a já si říkala, jak to mám na háku u diplomky za 2 týdny (jenom 100 stran - nicméně hodnoceno výborně a získalo mi to roční postgraduální stáž v zahraničí), a ono houby. :mrgreen: Klobouček. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
8.4.22 14:03

@dafodill U nás se píše průběžně, souběžně s publikací článků. :nevim: První rok, dva se jede hlavně výzkum, sběr dat, stáže - ale i tak můžeš paralelně psát metodologii a předpokládanou možnost aplikace…

Teď teda dočítám, že zakladatelka dělá monografii - to mi taky přijde, že se dá dělat postupně. :think:

Já mám klasický výzkum, takže sběr dat byl celkem opruz, pak programování algoritmů taky fuška (hlavně pro mě jako humanitní - jsem se to celé musela naučit od nuly :)), ale psaní se dělo i přitom, a pak se jen škrtalo, aby to bylo těch 200-300. Ale já se živím i jako editor/korektor, takže možná to vidím zkresleně - jakmile je hrubá verze, je v zásadě hotovo. :palec:

Takže jestli zakladelka tohle má, tak asi spíš je teď jen trochu rozhozená z nového dítěte a vidí to přehnaně negativně, a určitě to cca během půl roku dotlačí (ten půl rok - tipuju kvůli tomu, že přecejen to chce, aby k tomu byla chuť, a je zbytečné se stresovat nějakým moc blízkým, byť proveditelným termínem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2617
8.4.22 14:17
@listento píše:
@dafodill U nás se píše průběžně, souběžně s publikací článků. :nevim: První rok, dva se jede hlavně výzkum, sběr dat, stáže - ale i tak můžeš paralelně psát metodologii a předpokládanou možnost aplikace…

Teď teda dočítám, že zakladatelka dělá monografii - to mi taky přijde, že se dá dělat postupně. :think:

Já mám klasický výzkum, takže sběr dat byl celkem opruz, pak programování algoritmů taky fuška (hlavně pro mě jako humanitní - jsem se to celé musela naučit od nuly :)), ale psaní se dělo i přitom, a pak se jen škrtalo, aby to bylo těch 200-300. Ale já se živím i jako editor/korektor, takže možná to vidím zkresleně - jakmile je hrubá verze, je v zásadě hotovo. :palec:

Takže jestli zakladelka tohle má, tak asi spíš je teď jen trochu rozhozená z nového dítěte a vidí to přehnaně negativně, a určitě to cca během půl roku dotlačí (ten půl rok - tipuju kvůli tomu, že přecejen to chce, aby k tomu byla chuť, a je zbytečné se stresovat nějakým moc blízkým, byť proveditelným termínem).

diky za insight, jak to máte vy, to je zajímavé- a to je asi realistický termín, ten půlrok.. ono s batoletem to asi jde ještě hůř, novoši a kojenci aspon občas spí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
8.4.22 14:33

Zcela upřímně, je najivni de domnívat, že kdykoli později bude času víc. Leda pokud vás bude někdo živit, dítě bude ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2846
8.4.22 15:22
@listento píše:
Hustě, a já si říkala, jak to mám na háku u diplomky za 2 týdny (jenom 100 stran - nicméně hodnoceno výborně a získalo mi to roční postgraduální stáž v zahraničí), a ono houby. :mrgreen: Klobouček. :palec:

Tak moje dizertace mi zase nezajistila staz a obecne si myslim, ze neni nejaka svetoborna ;) A to me napada, ze cast teorie mam z minima, co jsem musela odevzdat po 2 letech studia. Plus prace mych studentu mi taky pomohly pridat nejaky radky 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
8.4.22 16:58

Domluvila bych se s garantem, že počkáš ještě měsíc, až přejdou hormony z šestinedělí a uvidíš, jak dítě bude a nebo nebude spát.

Jako když budeš mít štěstí na spavé dítě, tak to půjde - teď, během prvního roku. Až bude mluvit a běhat, tak to bude výrazně složitější, pokud tedy nebudeš mít hlídání a klid na práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
8.4.22 18:27
@listento píše:

Díky, taky doufám, že to tak je! Měla jsem za to, že už toho není tolik a text prostě musí dozrát a najednou držím miminko, které se ve spánku nechce pustit mé bradavky a když mu ji seberu, tak brečí :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
8.4.22 18:30
@Ou píše:
Domluvila bych se s garantem, že počkáš ještě měsíc, až přejdou hormony z šestinedělí a uvidíš, jak dítě bude a nebo nebude spát.Jako když budeš mít štěstí na spavé dítě, tak to půjde - teď, během prvního roku. Až bude mluvit a běhat, tak to bude výrazně složitější, pokud tedy nebudeš mít hlídání a klid na práci.

Díky, tohle jsem vlastně potřebovala - slyšet, kdy je největší pravděpodobnost, že to dopíšu. Budu se tedy snažit tlačit to co nejdříve. Je pravda, že jedna kamarádka si odložila o rok grant a teď mi říkala, že se děsí, kdy bude muset začít, že jí malá začne chodit a mluvit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
9.4.22 11:08

Též jsem měla nespavé dítě, byla jsem permanentně nevyspaná, bylo to hrozné období. Psala jsem tedy diplomku, disertační práci až o dost později. Zkus si někomu říct třeba o 2 hodiny denně pohlídání dítěte, jestli můžeš, a do těch 2 hodin soustřeď veškerou energii. To dáš. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze