Disertace s dítětem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Disertace s dítětem
Ahojte, jsem doma s 5tydennim miminkem, zároveň jsem nestihla dopsat disertační práci (mám hotovo vše kromě velké obhajoby). V tuhle chvíli mám pocit, že už na ni nikdy mít čas nebudu, protože mám problém i osprchovat se… Školitel po mě zároveň chce vyjádření, jak dlouho mi to ještě potrvá
Proto bych se ráda zeptala na vaše zkušenosti se studiem během mateřské? Vím, že miminko je ještě moc malé a potřebuje mě… Kdy se to může zlepšit? Kdy jste psaly? Máte nějaké vychytávky? Díky! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
V 5 týdnech se malý kojil a spal, psala bych s ním v šátku, kde může obojí 😊
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když jsem studovala články k disertaci, tak jsem je četla nahlas miminu, to bylo happy, že se mu věnuju
od mala milovalo, když se na něj mluvilo. A psala jsem po nocích a víkendech, když hlídal manžel. Napsat práci mi trvalo cca půl roku, ale ještě jsem k tomu teda chodila na pár hodin v týdnu do práce.
Zvládnout se to nějak dalo, poněkud to odnášela domácnost a neměla jsem prakticky žádný volný čas. Ale přežili to všichni zúčastnění bez nějakých větších šrámů na těle či duši.
Držím palce, ať máš hodné a spavé miminko ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jahru píše:
Když jsem studovala články k disertaci, tak jsem je četla nahlas miminu, to bylo happy, že se mu věnujuod mala milovalo, když se na něj mluvilo. A psala jsem po nocích a víkendech, když hlídal manžel. Napsat práci mi trvalo cca půl roku, ale ještě jsem k tomu teda chodila na pár hodin v týdnu do práce.
Zvládnout se to nějak dalo, poněkud to odnášela domácnost a neměla jsem prakticky žádný volný čas. Ale přežili to všichni zúčastnění bez nějakých větších šrámů na těle či duši.
Držím palce, ať máš hodné a spavé miminko
Disertačka je instantní vo.jeb sám o sobě, je uplně fuk, jestli to čllověk píše na mateřský, rodičáků nebo kdykoli jindy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jeninas s miminek jsem delala státnice, pouze Bc, ale potvrzuji, @Jahru číst mimino nahlas během studia.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já to nedopsala. Měla jsem naprosto nespavé mimčo, takže přes den to nešlo vůbec. Mládě mi leželo u prsou a dumlalo, jakmile jsem se zvedla, plakalo… Myslela jsem si, že to třeba půjde později, až bude starší. Spánek se bohužel nezlepšil, zato přišlo adhd ![]()
Takže to bude dost individuální. Doporučuji domluvit si někoho na hlídání.
- Citovat
- Upravit
Dizertaci jsem sice nepsala s dítětem, ale ve spěchu. Nakonec jsem ji zvládla za 14 dni intenzivní práce. Myšleno vlastní text, data jsem čerpala ze svých publikaci atd. Takže si dokážu představit teď přes léto udělat babičce nebo jinému příbuznému měsíční azyl u mě doma a psát a psát a mimco třeba jen nakojit a jít se projít. Stejně nemám rada vleklou práci, člověk je pak málo produktivní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevim no, zalezi hlavne na tom, jestli ti dite bude spat nebo ne, jestli bude treba kolikove nebo ne. Ja osobne treba s tim spankovym deficitem bych asi ani nemela energii neco psat, o urovni toho textu nemluve. Muzes si zkusit domluvit dopredu nejaky hludani…zalezi, jak moc je pro tebe nyni priorita a zda chces, aby to melo adekvatni uroven. Ja bych to asi odsunula az tak na vek ditete kolem 1 roku s tim, ze by bylo treba hludani nekolik dni v tydnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jeninas píše:
Ahojte, jsem doma s 5tydennim miminkem, zároveň jsem nestihla dopsat disertační práci (mám hotovo vše kromě velké obhajoby). V tuhle chvíli mám pocit, že už na ni nikdy mít čas nebudu, protože mám problém i osprchovat se… Školitel po mě zároveň chce vyjádření, jak dlouho mi to ještě potrváProto bych se ráda zeptala na vaše zkušenosti se studiem během mateřské? Vím, že miminko je ještě moc malé a potřebuje mě… Kdy se to může zlepšit? Kdy jste psaly? Máte nějaké vychytávky? Díky!
taky jsem to před porodem prvního dítěte nestihla a moje rada je- nespěchat. Nedovedu si představit, jak bych to u toho prvního byla zvládla. Tak jsem přerušila a napsala jsem to (víceméně jsem začala odznova), když měl nejstarší 7, prostřední pět a nejmladší 3. Ale taky hodně záleží na tom, kolik už toho máš napsáno a jestli máš dobré hlídání, to se pak asi dá. moc držím palce!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janee19 píše:
Dizertaci jsem sice nepsala s dítětem, ale ve spěchu. Nakonec jsem ji zvládla za 14 dni intenzivní práce. Myšleno vlastní text, data jsem čerpala ze svých publikaci atd. Takže si dokážu představit teď přes léto udělat babičce nebo jinému příbuznému měsíční azyl u mě doma a psát a psát a mimco třeba jen nakojit a jít se projít. Stejně nemám rada vleklou práci, člověk je pak málo produktivní.
jako vážně 14 dní? to byl asi nějaký přírodovědný obor?
já jsem to psala půl roku a myslela jsem si, jaký jsem rychlík.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dafodill píše:
jako vážně 14 dní? to byl asi nějaký přírodovědný obor?
já jsem to psala půl roku a myslela jsem si, jaký jsem rychlík.
No, technicky obor, pravda ze humanitní budou náročnější na text. Má dizertace má asi 120 stran a vlastně je to shrnutí výsledku, které už byly publikované, technické výkresů atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, ale dítě máš teda chvíli, jenže na práci si měla 3-4 roky, ne? Nebo to jsi celou dobu rodila? Zas to neshazuj na dítě… ![]()
Jinak z okolí - matky to většinou nedávají, ale spíš je to tím, že ztratí zájem o výzkum, než že by nestíhaly. Protože během mateřské a rodičáku je toho času mnohem víc než má někdo, kdo to dělá dálkově při práci a děti má třeba už na ZŠ. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky!
Děkuji všem, kteří odpověděli/ještě odpoví. Je to práce o ilustrací 16. století. Mám hotový první nástřel textu, který ale budu muset přepracovat (protože jak řekl Hamingway, prvni verze je vždycky s*ačka). Pak je třeba dopracovat přílohu, možná ještě doobjednat pár knih. Přerušovat nechci, psala bych to vlastně od znova, jak bylo zmíněno výše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@listento píše:
No, ale dítě máš teda chvíli, jenže na práci si měla 3-4 roky, ne? Nebo to jsi celou dobu rodila? Zas to neshazuj na dítě…Jinak z okolí - matky to většinou nedávají, ale spíš je to tím, že ztratí zájem o výzkum, než že by nestíhaly. Protože během mateřské a rodičáku je toho času mnohem víc než má někdo, kdo to dělá dálkově při práci a děti má třeba už na ZŠ.
Dítě za to samozřejmě nemůže, proto se snažím, aby tím netrpělo ![]()
Právě bych to ráda dopsala, proto se ptám na vaše zkušenosti.
Příspěvek upraven 08.04.22 v 13:58
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@listento píše:
No, ale dítě máš teda chvíli, jenže na práci si měla 3-4 roky, ne? Nebo to jsi celou dobu rodila? Zas to neshazuj na dítě…Jinak z okolí - matky to většinou nedávají, ale spíš je to tím, že ztratí zájem o výzkum, než že by nestíhaly. Protože během mateřské a rodičáku je toho času mnohem víc než má někdo, kdo to dělá dálkově při práci a děti má třeba už na ZŠ.
tak práce se píše jako poslední- a když jsem otěhotněla a neustále zvracela a spala, tak jsem nebyla uplně v životní intelektuální formě, i když jsem se snažila
ale zakladatelko, pokud máš dobrý first draft, tak to už dáš!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit