Disharmonický vývoj - máte takové dítě?

Anonymní
28.8.14 12:04

Disharmonický vývoj - máte takové dítě?

Ahoj,

syn má problémy s adaptací v kolektivu. Paní doktorka říkala, že je to disharmonický vývoj. Ráda bych si vyměnila zkušenosti s maminkou, co má doma také dítě, které se chová trochu jinak. Synovi bude za chvíli 5 let.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
28.8.14 12:04

A jde o disharmonický vývoj psychiky.
Motoriku má v průměru.

• Citovat
  • Upravit
1812
28.8.14 12:49

Hlásím se :mavam: Synovi je 12 a má stejnou diagnózu. Problémy měl hlavně zpočátku školní docházky, pak si spolužáci zvykli a už se pomalu začleňuje. Tyto prázdniny jsem měla dokonce obrovskou radost, protože byl na příměstském táboře a kluci ho tam prý brali jako „kápo“ (byl nejstarší ve skupině). V životě se mu to nestalo, tak z toho byl celej vykulenej :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.8.14 13:41

@Meeshab A jak se to u něj projevuje? U nas nižší oční kontakt, občas jakoby neslyšel a nezapojuje se ve školce. Autismus ma vyloučený.

Taky padl názor, že za to mužů já. Taky nejsem v kolektivu prubojna. Prý to ode me okoukal. Je pravda, ze ma hodně z moji povahy. Jo a vyniká v logických věcech. Me přijde, ze co příroda přidala na logice, ubrala na sociálním cítění.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.8.14 13:42

@Meeshab Koukam, ze v podpisu máš dva syny. Druhy se také tak projevuje?

• Citovat
  • Upravit
1812
28.8.14 14:06

Ahoj, projevuje se to tak, že si nikdy nerozumněl s vrstevníky. Dokázal se velmi dobře a pečlivě postarat o malé děti, nedělá mu problém komunikace s dospělými. Teda když byl malý, tak mu nedělala problém - má veliký rozhled, používá hodně cizí slova atd., což u malých dětí je roztomilé, od jistého věku to neznalé dospělé spíš odrazuje. Měl podezření na aspergerův syndrom, ale byl mu vyloučen. Jo - taky nedokáže odhadnout vhodnost svého chování. Teoreticky ví, jak se má chovat, ale v dané situaci se neumí ovládnout. S vrstevníky prostě neumí navázat kontakt. Neví, jak třeba přijít do kolektivu bavících se dětí a zapojit se. Teď už si ale ve škole nějaké kamarády získal, takže to jakž takž jde, ale není to ten kluk, se kterým by chtěl každý kamarádit a zval ho domů a tak…Co se týče mladšího syna, ten problémy absolutně nemá. Právě naopak. V kolektivu je hodně oblíben, každý s ním chce kamarádit…Je to vyloženě záležitost staršího syna. Pokud ti to nějak pomůže, postupně se to (u toho staršího syna) zlepšuje. Pořád tedy není nějak oblíbený nebo podobně a stále se chová v některých vypjatých situacích nevhodně, ale už to ustupuje. Podle všecho už pomalu začíná mozek pomalu dozrávat. Na psychiatruii mi na tyto projevy nabízeli pro syna léky, že prý by se chování upravilo, ale on je brát odmítá s tím, že to zvládneme sami i bez léků (je to jeho volba a já ji respektuji - na toto rozhodování už je velký dost). Jo a ještě bych podotkla, že u nás už jsou to spíše období, než trvalý stav. Má období, kdy se chová velmi rozumně, není s ním sebemenší problém, ve škole vzorné chování,…No a z toho má třeba 14 dní, kdy se chová děsně a i když to o sobě ví, prý s tím nedokáže vědomě nic dělat. Kdyby něco, klidně mi napiš SZ. Nemusíme to všechno probírat tady ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
28.8.14 14:09

A ještě poznámka - když jsme byli před školní docházkou v PPP a dělali mu testy, měl obrovský rozhled. Logické myšlení a všeobecný rozhled měl na úrovni 14ti letých dětí, nicméně grafomotorický vývoj a sociální chování dost pod průměrem. Co se toho sociálního chování týče, je silný teoretik - jak jsem říkala, přesně ví, jak se chovat, co dělat atd., ale do praxe to uvést neumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
28.8.14 15:25

No ja zasnu za chvili budou tabulky jak sedet na zachode. Pokud se dite vymyka jejich „tabulkam“ tak je to hned diagnoza. Kazdy jsme jiny a deti take. Dneska kazde dite chodi k psychologum, jsem ze 70let, ale jako deti jsme nikam nechodily, kazdy jsme proste byly najaky. To jejich tahani po psycho detem neprida, rekla bych spise naopak. A to je jejich reseni davat prasky na to ze se ve vypjatych situacich chova nevhodne. To by vetsina lidi mela brat prasky, protoze se chova nevhodne:-). Takze budte radym ze mate jinak zdrave deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.8.14 16:21

Ja ho dokážu přijmout jaký je, ale okolí ho vůbec nechápe a následně odmítá.

@Meeshab Az budu mit víc času, poslu ti podrobnější SZ.

• Citovat
  • Upravit
22
15.4.16 15:40

Porucha

Dceru 13let nyni ceka psychiatrie a muzu Vam rict, ze je dcerino chovani sileny.Uz i kriminalita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí