Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Včera jsem zjistila od syna že ho bolí ucho a měl i zvyšené teploty. hrozím se toho že ma zas zanět v uchu ještě ted před nastupem do první třídy
vidět tam ale není nic, ušního se bojí jak čert od doby kdy mu už ucho raz píchali tím pádem ho tam nedostanu a manžel je furt v práci. kapu mu tam ty kapky co jsme dostali po píchnutí ucha at to snad podchytíme včas a davam mu paralen v sirupu. dneska mi ted řekl že už ho to ucho bolí při polknutí mín. máte některá nějakou radu ze svych zkušenosti jak se co nejrychleji zbavit horečky a te bolesti když se dítě bojí k ušnímu? bojím se že se mi to nepodaří podchytit a na začatek školy bude ještě marod
Do ucha kapat Alpu (případně strčit tam kousek gázy v ní namočený), dobré kapky jsou Otipax, ale ty jsou snad na recept, na teplotu nevím, poslední dobou se snažím nesrážet, pokud to není nutné. Jinak tedy o tomhle bych s dítětem nediskutovala a na ORL bych šla, pokud se to do zítra nezlepší.
Taky trpíme na usi
Davej Brufen sirup (nebo Nurofen), je v nem lepsi ucinnejsi latka, nez v tom Parelanu - mi sdelili na ORL. Nekdy se to takhle podari zachytit - kapat do ucha Otobacid, a davat sirup. Sirup nasadit i v pripade, když zacina ryma - jako prevenci.
Nam uz pichali asi 5× (staršímu synovi kdysi 8×), vim presne, jak Ti ted je
a moc drzim palce, at ho to chudaka pusti.
Ma rymu? Jestli jo, prolivat nos kapkama (lepsi kapkama nez sprejem, musí to opravdu protejkat az krkem)
Drzim palce.
@nakukovatelka píše:
Taky trpíme na usi
Davej Brufen sirup (nebo Nurofen), je v nem lepsi ucinnejsi latka, nez v tom Parelanu - mi sdelili na ORL. Nekdy se to takhle podari zachytit - kapat do ucha Otobacid, a davat sirup. Sirup nasadit i v pripade, když zacina ryma - jako prevenci.
Nam uz pichali asi 5× (staršímu synovi kdysi 8×), vim presne, jak Ti ted jea moc drzim palce, at ho to chudaka pusti.
Ma rymu? Jestli jo, prolivat nos kapkama (lepsi kapkama nez sprejem, musí to opravdu protejkat az krkem)
Drzim palce.
děkuju za radu. právě že rýmu nemá. prvně co mu píchali tak měl rymu ta taky nám řekli že je to z ní ale ted s manželem nevíme o tom že by potahoval nebo měl plný nos. tak snad je to jen nějaká viroza no..říká že to ucho už tolik nebolí jako včera tak uvidíme no. budeme pořad kapat a snad to bude v pohodě
Pokud ho to ucho bolí a necháš to být, tak pouze docílíš toho, že mu to praskne a dostane zánět jako pra.se. V horším případě se to rozšíří natolik, že může hrozit i operace, kdy hnis půjde dovnitř a ne ven.
Určitě dávat Nurofen, je protizánětlivý.
@kamilka 23 Hele, on o nic ten prvni tyden ve skole neprijde. Snad jen o ten zazitek z prvniho dne. Mam pocit, ze snad cely prvni mesic se ucitelky venovaly hlavne tomu, aby si deti zvykly na sezeni v lavici ![]()
@nakukovatelka Muzes mi prosim rict, jaka ucinejsi latka je v Brufenu nebo Nurofenu? Ja to prave studovala a vsude je psany jen paracetamol… at se to pak ve finale jmenuje jakkoli.
@kamilka 23 taky jsme zazili zanet bez rymy, bohužel, to uz jsem byla uplne zoufala a na ORL krisili krome totalne zdecimovaného dítěte i nasr..ou matku ![]()
@Black Cat
Obsahuje léčivou látku ibuprofen, která tiší bolest, má protizánětlivé účinky a snižuje zvýšenou
teplotu. Ibuprofen brání tvorbě určitých látek (prostaglandinů), které se v organismu podílejí na vzniku bolesti, zvýšené teploty a zánětu.
Tak nám to říkali i na ušním, že je lepší Nurofen než paracetamol.
@Black Cat v Brufenu a Nurofenu je jina ucinna latka, nez v Paralenu nebo Panadolu - nejsem doktor, ale z bohatych navstev dětských dr a emimina uz si za necim stojim ![]()
v Brufenu a Nurofenu je ibubrofenum
v Panadolu a Paralenu je paracetamol
každému zabira na určitou věc něco lip, něco hur (mne taky lip na teplotu zabere Ibalgin nez Paralen) ja poslechla dr na ORL a na rymu/usi apod nasazuju ten Nurofen - bylo mi jasne receno, ze je protizanetlivy a na tyto typy infekci (nebo jak to rict) zabira cileneji a lepe, nez leky te druhé skupiny
@kamilka 23 vubec bych s nim nediskutovala a sla hned na ORL. Podivej se na mozne komplikace zanetu stredniho ucha (otitis media). Jestli chces riskovat meningitidu a podobne, tak s nim teda zustan doma. Ja bych v tomto pripade byla DOST obezretna.
Nediskutovala bych a šla na ORL. Pokud by se to řešilo včas, tak může být do 1.září v pořádku. Takhle nevíš na čem jste a možná kapeš zbytečně.
Dcera na uši taky trpí. Jeli jsme minulou zimu na pohotovost, že ji bolí uši, rýmu neměla. A nebyly to nakonec uši, ale měla angínu.
Tak jsme ted dojeli z ušního. stoupala mu horečka i přes paralen tak jsem nevahala. a pro změnu je to angína. takže ospen antib. a za tyden na kontrolu. sakra jak se daří tak se daří.
![]()