Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
46669
10.1.14 22:51
@veveruskaa píše:
DÍKY, jsem zvědavá, nějak to zkusím :think: :mrgreen:

To víš, mamka dělá od oka všechno. Myslím, že ji stálo dost sil sesumírovat nějaký srozumitelný recepis :lol:

Nedávno jsem se jí ptala na kynuté těsto, tak povídá „trochu toho, kdyžtak přidáš, ne to nevím, kolik, nevážím to…“ a tak dále. No, radši jsem si našla recept na netu. Když dělám něco poprvé, potřebuju přesná čísla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
10.1.14 22:52
@KPKristy píše:
To víš, mamka dělá od oka všechno. Myslím, že ji stálo dost sil sesumírovat nějaký srozumitelný recepis :lol:Nedávno jsem se jí ptala na kynuté těsto, tak povídá „trochu toho, kdyžtak přidáš, ne to nevím, kolik, nevážím to…“ a tak dále. No, radši jsem si našla recept na netu. Když dělám něco poprvé, potřebuju přesná čísla :mrgreen:

no tqk je to nejlepší, když máš zkušenosti, no to je pak dobrý učit se vařit přímo s tou dotyčnou osobou, pokud to jde :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
10.1.14 23:11
@mamkasl píše:
@MUFICE je nas pet, jako nevim co budu varit az budou dospivat a to je nejmladsimu rok a pul :roll:

Asi si budeš muset pořídit větší hrnce :mrgreen: My jsme 2 dospělí a jeden čtyřleták.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
10.1.14 23:13
@KPKristy píše:
To víš, mamka dělá od oka všechno. Myslím, že ji stálo dost sil sesumírovat nějaký srozumitelný recepis :lol:Nedávno jsem se jí ptala na kynuté těsto, tak povídá „trochu toho, kdyžtak přidáš, ne to nevím, kolik, nevážím to…“ a tak dále. No, radši jsem si našla recept na netu. Když dělám něco poprvé, potřebuju přesná čísla :mrgreen:

Taky vaří vše podle receptů, akorát, když mi to přijde moc řídké nebo husté tak přidávám suroviny ;) Jo, vlastně akorát palačinky dělám od oka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
11.1.14 06:56
@MUFICE píše:
Taky vaří vše podle receptů, akorát, když mi to přijde moc řídké nebo husté tak přidávám suroviny ;) Jo, vlastně akorát palačinky dělám od oka :mrgreen:

Jo, já už taky mám vychytaný nějaký věci, který dělám od oka nebo přidávám, jak píšeš. Ale ze začátku potřebuju vždy přesné ingredience. A zvlášť u toho kynutýho těsta. Dělala jsme letos poprvé vánočku 8)

Palačinky dělám zásadně od oka, ale pak jich je jako pro regiment. Chlap mi naposledy říkal, že bych si měla propočítat ingredience na naši rodinu, abychom je příště nejedli dva dny :mrgreen:
Jenže nejdřív je to hustý, pak zase moc řídký, ředím a zahušťuji a to máš hned :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
11.1.14 08:30

Dnes vývar z hovězí oháňky s kapáním, bramborové placky s uzeným a se zelím.
K večeři domácí kváskový chleba s vajíčkovou pomazánkou (zamíchám do tvarohu lžíci majonézy - ňam!).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10639
11.1.14 09:53

Bramboračka od včera, smažený hermelín s hranolkama a k večeři omajda z masa a fazolí s chlebem.Bude prímová noc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4708
11.1.14 12:24

Rajská omáčka a masovýma koulema a těstoviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
11.1.14 13:54

Hrachová polívka, kynuté knedlíky se švestkama a meruňkama (dovezla babička)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
11.1.14 16:14

Ahoj všem, po delší době jsem tu:-) dnes pizza a kuřecí vývar. Nemůžu teď nějak moc stát u vaření, natáhla jsem si achillovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4708
11.1.14 17:42

@claire91 ať stojí někdo jiný u vaření. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
11.1.14 20:34

Tak cheesecake je v lednici, je placatej jako placka, tak uvidíme ráno, jestli je aspoň dobrej :lol:

A koupila jsem pěkně debilní formu :cert:. I přesto, že utáhnu přezku, tak se ten okraj vyvlíká. Vezmu za to a zůstane mi to v ruce :x :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
11.1.14 20:35

Měli jsme pečené vepřové, rýži a dýňový kompot. Ten jsem měla bez práce, dala jsem známým zavařovačky a dostala za to „desátek“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
11.1.14 22:29
@marggitka píše:
@claire91 ať stojí někdo jiný u vaření. :pankac:

To máš pravdu, bohužel, nejsou lidi :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
11.1.14 22:37

Dneska česnečka a závitek s rýží. Večer jsem ještě pekla mramorovou bábovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny