Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19874
13.1.14 01:08

vaření do mrazáku

Holky, prosím o inspiraci, pomalu si začnu dělat zásoby do mrazáku, abych aspoň v šestinedělí nemusela řešit velké vaření. Nemáte prosím nějaké tipy na osvědčená jídla, co se dají zmrazit? Zatím mě napadají hlavně omáčky s masem, ke kterým pak uvařím jen přílohy. Možná ještě nějaké plněné knedlíky na slano/ sladko, různé karbanátky, ale dál už moc nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
13.1.14 07:37

@robínek špízy,lečo, husté polévky, vývar, lasagne, štrůdl, palačinky :think:

• Citovat
  • Upravit
20656
13.1.14 08:48

@robínek nevím, jak velký máš mrazák, ale k tomu, co napsala Sophinka jen dodám ze slanýho - rizoto, čevapčiči, falafel (k tomu se dá zamrazit i pitachleba), pečený kuře, předpřipravit si řízky (každý zabalit zvlášť a pak je ještě zmrzlý hodit akorát na plech a usmažit v troubě, u toho se nemusí stát, ještě jsem to nezkoušela, ale slyšela jsem to od kolegyně), k těm omáčkám s masem: guláš, rajská, bolognese, kuře na paprice, španělský ptáčky (popř. rozlítaný), houbová om, resp maso na žampionech, hořčičná, kmínová, cibulová…
sladký - plněný buchty, nebo buchtičky (udělat pak s krémem), sladký rohlíky,

a u polívek opatrně na brambory, těm zamražení nedělá dobře a jsou pak hnusný, takže nemrazit např bramboračku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
13.1.14 09:01

@sandrik, nádivku nikdy necpu do kuřete, mám ráda právě tu opečenou kůrku. Ale dělám obyčejnou - rohlík rozmočený mlékem, sůl, pepř, majoránka, česnek, něco zeleného (petržela, libeček), drcený kmín, vejce (nebo žloutek a sníh, jak se mi chce). Peču v máslem vymazané zapékačce a povrch párkrát během pečení potřu kořením rozmíchaném v oleji. Používám nějaké bezglutamátové, třeba adžiku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19692
13.1.14 09:09

Kuřecí vývar + rizoto ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
13.1.14 09:30

Vařím červenou řepu (v akci za 4,90/kg), udělám salát se zakysanou smetanou a česnekem a rizoto z uvařených drobů a krků. Ještě máme vývar s játrovými knedlíčky od včerejška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
13.1.14 09:33

Slepičí vývar, maso oberu na slépku na paprice s těstovinami, francouzské brambory. Lopáčky a tvarohové koláčky

• Citovat
  • Upravit
24292
13.1.14 09:41

@robínek guláš, sekaná, plněné bramborové knedlíky, uvařená čočka a fazole,

A nestraš mě, já tam nemám nic. Krom tý sekaný od maminky, prostě předpokládám, že tentokrát to půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
13.1.14 11:50

Dneska bude hráškový krém a vepř. panenka na porku s gratin. bramborami.

Příspěvek upraven 13.01.14 v 20:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
13.1.14 12:12

@sophinka1, @sandrik
Holky, díky moc! Některá jídla mě nenapadly. Mrazák mám obrovský :mrgreen: Zatím jsem si říkala, že si z každého zamrazení vhodného jídla tak porci zmrazím. Blbé je, že brambory na to vhodné nejsou a luštěniny zase nic moc u kojení.

@danyk
Sekaná, vidíš, to je dobrý! :pankac: Koukám, že ty máš termín ještě dřív jak já - já až koncem března, ale právě si pamatuju, že s malou jsem neudělala první 4 měsíce vůbec nic, pořád chtěla houpat, chovat, vozit, kojit :roll: Teď k miminu budu mít ještě tříletou cácoru, tak se chystám radši na tu horší variantu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
13.1.14 12:35

Dnes zapečný květák (byl v akci za 25) vcelku velký, s vařeným bramborem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
13.1.14 13:09

@robínek @danyk mě po porodu mladší občas něco donesla máma, ale asi jsem zvládala, protože si nepamatuju žádný extra problémy. Je pravda, že Lucinka byla celkem pohodový dítě. Když bylo třeba nosila jsem jí v šátku a to se dá dělat doma skoro všechno.
Postupem času jsem se naučila vařit večer na druhý den a dělám to tak i teď, když chodím do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
13.1.14 13:12

@robínek ještě mě napadlo - udělej si do mrazáku zásobu knedlíků - houskových, bramborových
já dostávám vždycky jako výslužku od tchýně, sama je moc nemusim, tak je ani moc často nedělám a když už, tak vytáhnu zásobu z mrazáku a je spokojenost na všech stranách. Jako rychlovka k večeři s vajíčkem taky dobrý ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
13.1.14 13:27

Mně se do mrazáku vleze maximálně nanuk :-). V nejhorším skončím v Bohnicích. Horší než minule to být nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
13.1.14 13:32
@sandrik píše:
@robínek ještě mě napadlo - udělej si do mrazáku zásobu knedlíků - houskových, bramborových
já dostávám vždycky jako výslužku od tchýně, sama je moc nemusim, tak je ani moc často nedělám a když už, tak vytáhnu zásobu z mrazáku a je spokojenost na všech stranách. Jako rychlovka k večeři s vajíčkem taky dobrý ;)

Jo, to je super nápad, knedlíky si udělám, malá je miluje a nebude remcat ;)
No máma bydlí daleko, tak s potravinovou humanitární pomocí počítat moc nemůžu, ani s nikým, kdo by vozil kočár.
Já teď taky hodně vařím večer, před polednem jen takový rychlovky, omáčky a spol. dělám večer.
Tak já asi měla nějaký extrémně náročný dítě, ale malá byla jako mimino fakt hrozná, i večer a v noci chtěla kojit tak po 2 hodinách, sotva jsem stíhala pověsit prádlo, poklidit a tak. Přitom mlíka jsem měla dost, přibírala jak otesánek, v šátku jsem ji taky nosila, ale až trochu později, nejdřív ji mátlo, že je blízko zdroje mlíka, ale nic nedostane :zed:
Ale teď je to s ní super, vyhraje si sama, dá se s ní domluvit, ani se moc nevzteká. Tak uvidíme, jestli nebude žárlit. Ovšem je náročná na jídlo, nejradši má teplé obědy i večeře, na snídani kaši, chleba max. ke svačině, odbýt se nedá ;)
Tak třeba druhý mimčo bude pohodář ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny