Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50166
17.1.14 16:40
@veveruskaa píše:
Dneska polívka zeleninová s čevenou řepou a jáhlami, byla i včera, a dojedli jsme konečně vepř nudličky s řapíkatým celerem a rýží…na večeři vepř. plátky naložené v adžice ve smetanové omáčce s rýží…
a na zítra rozmražuju trojhlavého a dvojjaterného králíka, bude vývar z hlav a s játr knedlíčkama a přemýšlím, jak toho králíka udělat, aby nebyl suchý, přemýšlela jsem na smetaně, paprice :think:, nebo část na smetaně a třeba stehna naložit, prošpikovat a upéct na neděli :think:
jak děláváte králíka :?: díky za tipy :kytka:

Nejlepší je králík na zelenině jako svíčková, peču ho v troubě, pak rozmixuju tu zeleninu a dochutím ho smetanou a citronem :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
17.1.14 16:42
@veveruskaa píše: :lol: :lol: :lol:
tchýně a švagrová nerady hlavy, byť třeba jen vidět, natož z nich vařit vývar, takže mi tchýně zamrazila zmutovaného králíka :mrgreen:

Hlavu z králíka mám ráda od dětství, obchodech ho bohužel neprodávají s hlavou :zed: Naše babka dostávala králíky od příbuzných a ty hlavy vařila na polévku a my se o ně jako děti praly :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19692
17.1.14 17:34

Já dělám králíka na cibuly a slanině s brrknedlíkem. Cibuly taky rozmixuji a je z toho taková omáčka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
17.1.14 17:51
@MUFICE píše:
Hlavu z králíka mám ráda od dětství, obchodech ho bohužel neprodávají s hlavou :zed: Naše babka dostávala králíky od příbuzných a ty hlavy vařila na polévku a my se o ně jako děti praly :mrgreen:

my právě taky jako děcka u babičky obírali uvařenou králičí hlavu :jazyk: mňam, a zase tchýně mi tvrdí, že hlava kačeny, nebo husy s useknutým zobákem - uvařená, je v pohodě, no z toho bych :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
17.1.14 19:50

@veveruskaa, tchán dělá exkluzivního králíka - naporcuje, osolí, opepří, pomaže hořčicí. Rychle opeče na pánvi, aby se maso zatáhlo, přendá do pekáčku, notně zalije červeným vínem a pomalu peče na málo stupňů. Lahoda převeliká! :palec:

Cheesecake se chladí, upekla jsem zelníky, zítra upeču rohlíky (mamka k nim přiveze domácí paštiku), namažu chlebíčky a hosti můžou chodit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
17.1.14 19:51
@veveruskaa píše:
my právě taky jako děcka u babičky obírali uvařenou králičí hlavu :jazyk: mňam, a zase tchýně mi tvrdí, že hlava kačeny, nebo husy s useknutým zobákem - uvařená, je v pohodě, no z toho bych :poblion:

Já četla kočičí… :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
17.1.14 20:38
@danali píše:
@karlle Dělám tento http://www.cuketka.cz/?… z kvásku.

Dneska jsem ho pekla a je to zaručeně nejlepší chleba, jaký se mi zatím povedl! :pankac: Dík za tip!
Akorát jsem se chtěla zeptat, jestli postupuješ přesně podle receptu, protože mně to v ten 1. den přišlo hrozně husté, málo vody, samá mouka, tak jsem si řekla, že je to zkrátka jinou moukou a přidala vodu, akorát že asi zase moc, jelikož to ten 2. den bylo tak řídké, že nějaké překládání nepřipadalo v úvahu. Takže jsem chleba bez hnětení docela usilovně hnětla s další moukou, aby z toho bylo něco vhodného do ošatky. No nakonec se zadařilo a výsledek je opravdu výborný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
17.1.14 20:40
@MUFICE píše:
Hlavu z králíka mám ráda od dětství, obchodech ho bohužel neprodávají s hlavou :zed: Naše babka dostávala králíky od příbuzných a ty hlavy vařila na polévku a my se o ně jako děti praly :mrgreen:

Ty jo, tak já teda cimprlich nejsem, ale když dostanu králičí hlavu, tak ji teda vracím, neumím si přestavit to vařit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
17.1.14 20:57
@KPKristy píše:
@veveruskaa, tchán dělá exkluzivního králíka - naporcuje, osolí, opepří, pomaže hořčicí. Rychle opeče na pánvi, aby se maso zatáhlo, přendá do pekáčku, notně zalije červeným vínem a pomalu peče na málo stupňů. Lahoda převeliká! :palec:Cheesecake se chladí, upekla jsem zelníky, zítra upeču rohlíky (mamka k nim přiveze domácí paštiku), namažu chlebíčky a hosti můžou chodit…

nojo, ale i pro děcka? :think: jako vím, že ten alkohol se odpaří, ale i tak :think: víno a hořčice, určitě si poznamenám a v budoucnu vyzkouším :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
17.1.14 21:35
@veveruskaa píše:
nojo, ale i pro děcka? :think: jako vím, že ten alkohol se odpaří, ale i tak :think: víno a hořčice, určitě si poznamenám a v budoucnu vyzkouším :palec:

Není to ostré ani alkoholové, je cítit jen příjemná chuť. Já bych to klidně dětem dala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
17.1.14 21:43

@robínek Téměř ne :)

Už jsem si to upravila podle svého a podle naší chuti. Takže i když je tento recept bez hnětení, tak to naházím do robota, uhnětu těsto, nechám cca 5-6hodin kynout v misce, a potom stočím do ošatky a nechám dalších 5-6hodin, takže většinou když ráno začnu, večer mám upečeno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
17.1.14 22:10
@KPKristy píše:
Já četla kočičí… :roll: :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
17.1.14 22:11
@robínek píše:
Ty jo, tak já teda cimprlich nejsem, ale když dostanu králičí hlavu, tak ji teda vracím, neumím si přestavit to vařit…

To je to nejlepší :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
17.1.14 22:12

Upekla jsem jogurtový koláč s broskvemi a je luxusní, taky už ho půlka zmizela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
17.1.14 22:14
@danali píše:
@robínek Téměř ne :)Už jsem si to upravila podle svého a podle naší chuti. Takže i když je tento recept bez hnětení, tak to naházím do robota, uhnětu těsto, nechám cca 5-6hodin kynout v misce, a potom stočím do ošatky a nechám dalších 5-6hodin, takže většinou když ráno začnu, večer mám upečeno :)

No vida, nakonec má každý recept X variant! :pankac: Asi tě příště napodobím, mně to nejlíp vychází, když těsto večer hodím uhníst do robota a nechám přes noc v chladném špajzu, ráno ho přesunu do teplé kuchyně, kolem poledne je vykynuté, takže ho uplácám do ošatky a tak za 3 hodiny peču.
A pečeš ho volně na plechu, nebo v hrnci s pokličkou?
Já dneska zkoušela hrnec a vyšlo mi to líp, nemám totiž troubu nic moc, hrnec udrží teplotu líp, ale jak nemám litinový, peču v nerezu, tak je to vždycky sázka, jestli ho pak vyklopím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny