Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17010
20.1.14 19:54
@robínek píše:
A jíš sezamovou pastu tahini? Mám recept na sušenky s tahini, ale dítě mi to moc nejí, je to trošku nahořklé, ovšem manžel je likviduje.
Jinak osvědčený mám recept podle těsta na linecká kolečka, akorát mouku dám špaldovou nebo napůl špaldu a napůl pšeničnou nebo s troškou kaštanové mouky a místo obyč. cukru třtinový.

sice jsem ji asi ještě nejedla, ale určitě, já jsem pro každou srandu, akorát, já je potřebuju pro děcka a ne pro chlapa :lol:, my potřebujeme tak akorát utá :lol: hnout opasky :lol:

teď mě napadlo, ty linecký kolečka, mohla bych tam prsknout trochu těch vloček, koupila bych ty jemné od Emco :think:, právě moc nechci, aby to bylo jako cukroví, toho mám až po krk :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
20.1.14 20:06

@robínek kde seženu kaštanovou mouku? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
20.1.14 23:42

Dneska jsme meli camembert na grilu, pecene brambory a domaci tatarku. Zitra a ve st bude segedin ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
21.1.14 00:08

Holky nevite nektera jak se jmenuje stranka s recepty kde zadate nejake suroviny co mate doma a ono vam tp vyjede recepty?

• Citovat
  • Upravit
19874
21.1.14 07:07
@veveruskaa píše:
@robínek kde seženu kaštanovou mouku? :think:

Já kupuju tuhle u nás ve zdravé výživě:
http://www.zdrave-potraviny.com/…74/mouka.htm
jsou to rozemleté kaštany, je drahá, ale dává se jí malinko, tak max. 50g z třeba celkových 300g mouky, je tmavá, dodává takovou speciální oříškovou chuť.
Můžeš taky do sušenek koupit ovesnou mouku - to jsou vločky rozemleté úplně najemno. Taky třeba je pro děti dobré zkusit takové ty cookies s kousky nasekaného sušeného ovoce nebo s čokoládou, aby to nebylo jako cukroví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
21.1.14 07:09
@nikol.ondrášovka píše:
Holky nevite nektera jak se jmenuje stranka s recepty kde zadate nejake suroviny co mate doma a ono vam tp vyjede recepty?

Tohle asi není úplně ono, ale taky se tam dají zadat suroviny + způsob přípravy (pečení atd.) a najde to recepty:
http://www.apetitonline.cz/recepty
Když klikneš na odkaz, klikni ještě uprostřed stránky na oranžové „podrobné vyhledávání“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
21.1.14 07:11

Dneska brokolicová polévka z mrazáku, treska s kaší.
Chleba a večer snad dojde na ty pita chleby, včera jsem byla mrtvá na vaření, každý měl, co si namazal ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
21.1.14 07:22

@veveruskaa
Nebo ještě toto:
Medové lupínky:
60ml medu
90g másla
70g tmavého třtinového cukru
60g hladké mouky (může být i špaldová nebo mix)

• semínka dle chuti (slunečnice, sezam, oříšky…)
  1. troubu na 180, na plech papír
  2. v rendlíku na nejnižším stupni rozpustit máslo + cukr + med
  3. vmíchat mouku, do hotového těsta semínka
  4. lžící přenést na plech, dostatečné mezery dělat mezi hrudkami, protože se roztečou, péct dozlatova
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10639
21.1.14 08:12

Zeleninová pol.,zapečené bolonské těstoviny. Upeču štrudl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6220
21.1.14 08:17

Rizoto nebo a vývar s játrovými knedlíčky a včera řízek+br. salát a držkovka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Wecernice2
21.1.14 11:05

@nikol.ondrášovka je to tady: http://www.tradicnirecepty.cz/

Do parametru se zadají suroviny co máte doma a vyjednou Vám recepty s nimi..

• Citovat
  • Upravit
3905
21.1.14 11:47

Cervena repa jako rizek a na veceri hovezi gulášek :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
21.1.14 12:30

@robínek @Wecernice2 moc dekuji holky :)

• Citovat
  • Upravit
30628
21.1.14 13:33

Máme špagety a zeleninovou směs (kořenová zelenina, cuketa, cibule, česnek a červená řepa).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
21.1.14 13:45

Na oběd jen včerejší polívka. Na večeři domácí rohlíky s domácí paštikou a domácí palačinky s marmeládou. Ta bude ale asi kupovaná, neboť nemůžu najít domácí v té mé skrumáži potravin :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny