Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2760
20.1.14 13:48

Čočková polívka s bramborem a mrkví, rýžová kaše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
20.1.14 14:05

@danyk díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19692
20.1.14 14:13

Vepřové jazyky na kari + brambor ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
20.1.14 14:21

Udělala jsem mrkvovo-porkovou pomazánku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější
20.1.14 14:44

Gulášová polévka, zapečené brambory s masem a domácí tlačenka.

• Citovat
  • Upravit
46669
20.1.14 14:47

@Nejhodnější, poradkyně přes kávu, prosím…
V sobotu jsem čertvě umlela kafe a hned dělala presso. Vůbec se neudělala pěna, vypadalo to jako překapávaný kafe. Je možný, že to bylo právě tím, že jsem ho dělala s té zrovinka umleté?? :nevim:
Jedině to mě napadlo, normálně se pěna udělá vždy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější
20.1.14 14:56
@KPKristy píše:
@Nejhodnější, poradkyně přes kávu, prosím…
V sobotu jsem čertvě umlela kafe a hned dělala presso. Vůbec se neudělala pěna, vypadalo to jako překapávaný kafe. Je možný, že to bylo právě tím, že jsem ho dělala s té zrovinka umleté?? :nevim:
Jedině to mě napadlo, normálně se pěna udělá vždy…

Ne ne to je blbost, to by naopak té pěny mělo být hodně, jelikož to je nejlepší z té čerstvé. Akorát to mohlo být tou kávou. Co to máš za kafe?

• Citovat
  • Upravit
46669
20.1.14 15:05
@Nejhodnější píše:
Ne ne to je blbost, to by naopak té pěny mělo být hodně, jelikož to je nejlepší z té čerstvé. Akorát to mohlo být tou kávou. Co to máš za kafe?

Tchibo Milano Espresso, 100% arabica. Pořád stejné, ale někdy pění, někdy ne. Ještě mě napadlo nahřátí vody, ale pouštím to vždy, když světýlko svítí :nevim:. No já ti nevím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
20.1.14 15:10
@veveruskaa píše:
Ahoj holky, poradíte osvědčený recept na domácí sušenky, nejlépe s ovesnýma vločkama, ale klidně i jiné, a třeba i s celozrnnou moukou, nebo špaldovou… prostě cokoliv

A jíš sezamovou pastu tahini? Mám recept na sušenky s tahini, ale dítě mi to moc nejí, je to trošku nahořklé, ovšem manžel je likviduje.
Jinak osvědčený mám recept podle těsta na linecká kolečka, akorát mouku dám špaldovou nebo napůl špaldu a napůl pšeničnou nebo s troškou kaštanové mouky a místo obyč. cukru třtinový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
20.1.14 15:12
@danyk píše:
@veveruskaa jednou jsem pekla tyto a chutnaly mi
Křupavé ovesné placičky
1 hrnek ovesných vloček, 1 hrnek hladké mouky, 0,5 hrnku cukru, 0,5 hrnku strouhaného kokosu, 1,5 lžičky sody, 150 g másla, 2 lžíce medu, 2 lžíce vody, 1 vejceVšechny sypké suroviny promícháme v míse. Máslo necháme rozpustit, vmícháme med a vodu a nalijeme k suché směsi. Přidáme celé vejce a dobře promícháme. Vznikne husté těsto. Rukama tvoříme kuličky, klademe na plech a zploštíme naplacato. Vložíme do trouby vyhřáté na 160°C a pečeme do zezlátnutí (asi 15 minut). Po vytažení z trouby jsou placičky měkké, během chladnutí ztvrdnou a jsou pěkně křupavé.

Hezký recept :pankac:
Dávám do zdravých i do sladkých ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
20.1.14 15:19

@veveruskaa
V záložce se zdravými recepty mám ty sušenky s tahini a kostičky ze sušeného ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
20.1.14 15:20

Důležité

Holky, že budete dávat recepty rovnou taky do příslušných záložek? Dík! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
20.1.14 15:30
@robínek píše:
Holky, že budete dávat recepty rovnou taky do příslušných záložek? Dík! :kytka:

Rozkaz kapitáne! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
20.1.14 15:45

@robínek ano, dám tam každý, který sem nakopíruju, nebudu čekat, jestli ho dotyčná pochválí nebo ne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
20.1.14 17:36

@KPKristy @danyk
Hodný holky! ;) Na pochvalu nečekat, člověk se musí chválit sám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...