Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19874
17.1.14 22:17
@veveruskaa píše:
nojo, ale i pro děcka? :think: jako vím, že ten alkohol se odpaří, ale i tak :think: víno a hořčice, určitě si poznamenám a v budoucnu vyzkouším :palec:

Zrovna vařím na zítřek hovězí na červeném víně a bude to mít i dítko. Já bych se toho vína nebála, alkohol se odpaří a ve víně není nic špatného (max. pravda ;) ), četla jsem tuším i nějaký recept od Kluků v akci vyloženě určený pro děti a víno tam taky bylo. U toho králíka bych to akorát nepřeháněla s ostrostí hořčice a pepřem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
17.1.14 22:18
@MUFICE píše:
To je to nejlepší :pankac:

Tak já příště nechám tu hlavu uvařit babičce, ať se na ni kouká do hrnce ona a přijdu si už jen pro výsledek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
17.1.14 22:33
@robínek píše:
Tak já příště nechám tu hlavu uvařit babičce, ať se na ni kouká do hrnce ona a přijdu si už jen pro výsledek ;)
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
17.1.14 22:38
@robínek píše:
Zrovna vařím na zítřek hovězí na červeném víně a bude to mít i dítko. Já bych se toho vína nebála, alkohol se odpaří a ve víně není nic špatného (max. pravda ;) ), četla jsem tuším i nějaký recept od Kluků v akci vyloženě určený pro děti a víno tam taky bylo. U toho králíka bych to akorát nepřeháněla s ostrostí hořčice a pepřem.

ok, já to teda zítra zkusím, ale nějak jsme teď dopili červené :think: dezertní :think: moldavský Kagor :P, tak budu muset zítra kupit, stejně není cibule, kořenová zelenina… tak budu muset brzo ráno do obchodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
17.1.14 22:46

@veveruskaa
Jen si kupte novou lahev, na vaření s vínem je nejlepší, že vždycky zbyde a musí se vypít ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
17.1.14 22:48
@robínek píše:

Tak to se vždycky dá zkorigovat. Můj tchán teda ničím nešetří a nebylo to vůbec ostré. Hodně se toho vypeče. A ten králík potřebuje trochu víc ochutit, co si budeme povídat. Mně to přijde dost jalový maso :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
18.1.14 09:19

Dnes bude koprovka s knedlíkem a vajíčkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější
18.1.14 10:58

Dnes pikantní krůtí guláš, a krůtí vývar :-)

• Citovat
  • Upravit
15054
18.1.14 11:30

Vepřové plátky, hranolky, volské oko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
18.1.14 12:01

@robínek Teď jsem dvakrát zkoušel plech, protože mi ten chleba nakynul tak, že jsem to už do té mísy nedostala a spokojená jsem nebyla. Líp se mi peče v míse (skleněné s pokličkou 10minut), pak bez ní. Ale ten plech nevzdám, budu zkoušet. Ono ne že by to nebylo jedlé, ale bylo to dřív spálené a nějaké gumové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6362
18.1.14 12:31

Testoviny s tunakem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
18.1.14 14:10

Holky, tak dneska ten králík, 3 hlavy na vývar, pravda, nebylo ho moc, ale na oběd stačilo, do toho kořenová zelenina na kostičky a z jater miniknedlíčky přes haluškárnu, ještě i nudle, ale to jsme už přehnala, je to mega husté, no… ale tak to se sní, to není takový problém…
no a nohy jsem prošpikovala libovou anglickou, sůl pepř, hořčice…, zatáhla na sádle a vrazila na cibuli, kořenovou zeleninu a zalila červeným… k tomu byla rýže… a pak ještě trup jsem naporcovala, co to šlo a… sůl pepř, mletá paprika, na kostičkách cibule a anglické zatáhla a dusila, zítra zahustím smetanou a bude k tomu knedlík a děckám rýže a už nevařím ufffff :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
18.1.14 14:21

Dnes hranolky, file a zeleninový salát :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
18.1.14 15:13

@danali
Skleněnou mísu s poklicí bych brala! :palec:
Ale na plechu už asi chleba péct nebudu, trouba mi peče nestejnoměrně, třeba cukroví musím 2× obrátit, to se mi u chleba nechce tam pořád lézt a větrat troubu, takhle přikryté to bylo lepší, taky tak nevysychá a je to vláčnějsí.
Zítra zkusím tento recept v domácí pekárně, mám novou nerezovou nádobu se skleněnýma pokličkama, tak uvidím, co z toho vyleze ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
18.1.14 15:39

Já mám taky skleněnou zapékací mísu s poklicí, těžce mě nahlodáváte, asi se do toho chleba pustím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny