Mounjaro injekce - kdo také hubne?

Anonymní
19.11.24 15:59

Mounjaro injekce hubnutí

Zdravím, zakládám tuto diskuzi pro všechny kdo Mounjaro užívají nebo nad ním přemýšlí.

Já mám za sebou delší cestu s hubnutím loni jsem zhubla skoro 17 kg a následně otěhotněla. Teď po porodu jsem cca 5 kg od váhy před těhotenstvím, ale ještě cca 15 kg před ideální zdravou váhou.

Na obezitologii kam jsem docházela i minulý rok a pod jejich vedením zhubla mi jako berličku předepsali právě Mounjaro.

Teď v neděli 17.11. jsem si píchla první dávku.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
19.11.24 18:18
@Anonymní píše: Více

Ahoj, jaké jsou podmínky, resp dle čeho se to určuje, že máš nárok? Mamka loni řešila, že je jí 50+, váha šla nahoru, měří 172cm a váha se ji houpe okolo 90kilo. A světe div se, nárok na nic nemá. Platila si tedy výživového poradce, váha šla asi o 5kg dolů a pak zase nahoru a v létě měla skoro 100kg. Tehdy poprvé měla nárok na Saxendu - s ní dala dolů 8kg a jak byla zase na 90kilech, zase nárok neměla.

Je už zoufalá, jde to strašně špatně, jak už je nad padesátkou, má plastiku kolene :nevim:

Tak si říkám, že to je asi doktor od doktora? Protože je fakt při těle, resp tlustá. Bývala vždy hubená a okolo 40 to začalo jít nahoru a nezastavuje se to.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.11.24 20:56

Chodím na obezitologii. Saxendu mi loni nabízeli, ale já jí nechtěla.
Až teď jsem souhlasila s tím Mounjarem a nárok je snad nad BMI 28.

Nevím jestli tam není nějaká kontraindikace, ale dle letáčku co od nich mám tak snad ani ne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.11.24 15:00

Ahoj, jak to jde? Začala jsem teď v pátek. Nesplňuju kritéria pro pojišťovnu, jsem samoplátce. A co za ty dva dny můžu říct, tak se ta investice nejspíš vrátí, protože hodně ušetřím na jídle. Mám pocit sytosti, žádné chutě na sladké, denní příjem cca 3-3,5 tisíc kJ. Víc nezvládnu. Nepříjemný nežádoucí účinek je bolest hlavy a žízeň.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.11.24 15:33

Ahoj,

já v neděli píchla druhou dávku z prvního pera teda 2,5 mg.
Zatím mám pořád dobrý pocit. Žádné nežádoucí účinky nepociťuji.
Cítím se velmi rychle sytá a opravdu člověk snadněji dodržuje dietní režim.
I když teď peču, dělám vaječňák atd… :lol: mám dole cca kilo za týden, ale vím na vážení je brzy.

Píšeš, že nesplňuješ podmínky pro pojišťovnu… víš jaké jsou? Možná to dostanou s úhradou (alespoň částečnou) jen cukrovkáři a ne my co to máme na hubnutí.

zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.11.24 17:07

Nakonec jsem zjistila, že bolest hlavy měla na svědomí změna počasí. To, že nesplňuju kritéria pojišťovny bylo myšleno tak, že mám BMI 24,1. Mně to ale vadí. Nabrala jsem kila ( asi přechod), nešlo to dolů cvičením a ani úpravou jídelníčku, tak jsem se po konzultaci s gynekologem rozhodla vyzkoušet tohle. Teď mi je fajn, pečlivě filtruju co jím a i když teď šla dolů hlavně voda, tak za ty 4 dny mám dole 3 kila.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.11.24 17:14

Jaký je rozdíl finančně na pojišťovnu a samoplatce? Např za měsíc.

A je Mounjaro lepší než Saxenda a Ozempic?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.11.24 17:19

Mounjaro cílí na 2 receptory. Na pojišťovnu zatím není. Saxenda snad je za definovaných podmínek. Je i levnější než Mounjaro, nicméně teď se asi bez diabetologické indikace napsat nedá, je ji na trhu málo. Mounjaro na měsíc se startovací dávkou 2,5 mg mě vyšla na 6300 Kč.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.12.24 19:43

Ahoj, jsem rada, ze jsem diskuzi objevila.

Prave si vezu Mounjaro z lekarny. Rozhodla jsem se pro nej po roce intenzivniho hubnuti, kdy cviceni ani uprava jidelnicku nezabraly. Je mi 43 a potrebuji shodit 10 kg.

Zacinam o vikendu zakladni davkou 2,5mg. Za baleni na mesic jsem dala asi 6500 kc.

Jsem moc zvedava na vysledky…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.12.24 06:28

Ahoj holky,

já mám za sebou 3 injekce z prvniho pera (2,5 mg) a zatím stále super. Mám dole asi 3 kg. Zítra píchám poslední startovací dávku.

Ptala jsem se v lékárně kolik stojí pero 5 mg a na měsíc taky stojí 6 300,– Kč ovšem teď není na trhu v ČR dostupné jiné balení než na 3 měsíce se třemi pery. Takže to vyjde na 18 000,– Kč.

Já osobně nemám pocit, že bych potřebovala zvyšovat dávku na 5 mg:-/ tak trochu uvažuji zda si lze píchnout poloviční dávku z toho pera 5 mg. To by pak vyšlo na měsíc něco přes 3 000,–. No zeptám se na to v lékárně a dám vám vědět.

Ty jo tady píšete, že máte BMI 24,1 8o mě na obezitologii řekli, že kdybych měla pod 27 tak mi to napsat nemůže tak tomu teda nerozumím.

Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.12.24 06:32

Jj pro nás co to máme na hubnutí to pojišťovna nehradí.

Za mě je rozhodně lepší Mounjaro a Ozempic než Saxenda. A nejlepší Mounjaro, protože se píchá jen jednou týdně. :lol: Za první startovní pero na měsíc jsem dala 6300 Kč.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.12.24 20:35

Přechod na vyšší dávku?

Brrrr tak jsem si dnes vyzvedla to trojbalení per 5 mg a zaplatila v lékárně 18 500 Kč. Se mi udělalo trošku mdlo a na “prasení” to vidím jen 24.12. večer a pak k snídani 25.12. a pak už na nic nehrábnu :lol: :mrgreen:.

Pořád si myslím, že mi stačí ta dávka 2,5 mg takže uvažuji že si z toho pera 5 mg píchnu poloviční dávku. Alespoň ještě teď týden dva a pak se uvidí.

Startovní váha byla 82 a teď po necelých 4 týdnech mám dole skoro 3 kg. Necvičím, ale pohybu mám docela dost. Ale po vánocích se chci ke cvičení vrátit. Snad na to bude síla mám 3 měsíční mimčo tak se zatím moc nevyspím.

Pište jak se cítíte, jak jde váha dolů atd…

Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
12.12.24 11:28

Ahoj všem,
hubnu s Mounjaro 2,5 měsíce, zatím mám dole 12kg, ale moje výchozí BMI bylo 36 a věk 57let.
Se startovací dávkou jsem shodila 6,5kg, pak jsem dostala recept na 5mg, nicméně jsem si dala 5× dávku 2,5mg a následně po jedné dávce 5mg kdy jsem totálně ztratila potřebu cokoliv jíst, jsem snížila na 3,75mg. Nutno podotknout, že si hlídám kalorie a hlavně dostatek bílkovin a ostatních nutrientů pomocí kalorických tabulek a začala jsem chodit 2-3× týdně plavat, s ohledem na prasklý meniskus a plánovanou operaci o moc více pohybových aktivit zatím nedávám. Žádné vedlejší účinky nepociťuji, zkušenost s jinými prostředky na hubnutí také nemám.
Je mi fajn, pociťuji příliv energie, dobře spím, suma sumárum za mne jednoznačně, stojí to za to. Přeji Vám všem hodně úspěchů na cestě za zdravím a vysněnou postavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.24 07:38
@Michaela I píše: Více

Super, děkuji za podělení se o svoji zkušenost.

Já bych si dnes měla píchnout 5 mg poprvé, ale nemám tu potřebu.

Jak si pícháš z 5 mg těch 3,75 mg. Kolik je to otočení nebo je to tam vyznačené?

Díky zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.12.24 08:21

Pocity po tydnu uzivani

Ahoj,

Psala jsem vyse, ze prave zacinam. Zde moje pocity po prvnim tydnu uzivani:

Citim se dobre, nemam chute ani hlad. Hlidam si jidelnicek, hlavne dostatek bilkovin, ale nesnim klasickou porci jidla. Prestalo mi chutnat kafe a alkohol. Mam i mensi zizen, takze musim vic myslet na to, abych pila. Bala jsem se, ze me bude spatne od zaludku, ale to nenastalo vubec. Jen si prijdu celkove unavenejsi, coz je asi v tomhle obdobi normalni…

Zhubla jsem cca 2 kila za tyden, ale primarne jsem splaskla, takze to bude hlavne voda.

Dnes picham druhou injekci…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková