Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj,
dnes jsem si nechala pichnout druhou davku. Vcera jsem pichla mamince prvni, to mi nedela problemy, ale sama do sebe to nezvladam. Nabrana kila po dvou porodech jsem nikdy neshodila. Diety a cviceni v kombinaci se stresem, mala casu a slabou vuli, meli za nasledek 98Kg a zanet zaludku po keto dietach. 1.1. 2025 jsem rekla stop. Kvuli zaludku jsem vyradila alkohol, cukr a psenici. Ctvrty den abstak po cukru a opet cokolada ve me. 7.1. me kamaradka informovala, ze si mesic picha Mounjaro a i kdyz o vanocich prasila jako kazdy den. Ma kilo dole. Volala jsem lekarce, ze to nutne potrebuji. Mam BMI 33, tak to nebyl problem a za hodku jsem mela recept v telefonu. 8.1.prvni davka 2,5 mg ( 30 otoceni)… nechala jsem si napsat 3×5mg a rozdelila pera mezi kolegyni a mamku ( mame stejnou doktorku a ta to schvalila) Benu cena 18390,– +250,– za 100 jehel. Dnes hura minus 2 kg, citim se skvele, nemam hlad ani zadne chute. Jim dle kalorickych tabulek, tak aby v budoucnu nebyl jojo efekt. Ale k jidlu se premlouvam.
@Anonymní píše: Více
Praktik to nemůže psát na pojišťovnu. Pokud plně hradí pacient, tak pojišťovně do toho nic není a může ti to předepsat i praktik.
Nevím to jistě, ale na Mounjaro nepřispívá žádná pojišťovna, tak jen za plnou úhradu.
No bohuzel muj praktik mi to nenapise. Ze s tim prej nema zkušenosti, ale ma odpovednost za predepsane leky. Jsem z toho spatna. A marne shanim nekoho kdo by mi to predepsal, na obezitologii maji plno. Prej mam zmenit zivotni styl ![]()
a jiný doktor ke kterému chodíš? nebo napiš na víc diabetologií že chceš jen recept. On je to nový lék tak asi obvoďáci o tom moc neví.
Jsem diabetička a taky jsem plně hradila. Dnes druhá aplikace a vůbec žádné reakce…ani vedlejší účinky a ani úbytek na váze 😥jen prázdná peněženka.
@Mik70 ta nejnižší dávka je hlavně aby si tělo zvyklo na ten lék. většina lidí po měsíci musí navyšovat dávku. Ráda bych aby mne stačilo aplikovat 2,5. Doktorka ale říkala že to stačí málokomu tak uvidím. mám ozempic a je to strašný ![]()
@Markéta80 píše: Více
Mě ozempic nevadil. Ale žádné úbytky…🙄 Jste první kdo podal informaci, že první měsíc zvykaci. Tady hodně píší, že hned od první aplikace nechuť k jídlu. Ale jako diaveticka bych měla jíst pravidelně, tak nevím 🫣
@Mik70 je to jak kdo. Ale i u ozempicu se píše že ta nejnižší dávka je aby si tělo pomalu zvykalo. na všech videích tohle říkají že je zvykací, ale někomu tahle dávka stačí. ozempic na cukrovku ale je zázrak. takový dlouhodobý cukr jako teď sem nikdy neměla, ale ty nevolnosti jsou dost šílené takže to nedávám a proto chci zkusit tohle. je tam prý minimum vedlejších účinků tak snad ![]()
Já tedy díky bohu bez vedlejších účinků u obou. No asi to bude chtít více kontroly nad jídlem… 🫣
@Mik70 co čtu ve skupinách tak většina je na 5-7,5 a pak prý ta změna byla hned znát. Mne je tak půl týdne špatně proto dokončím studii ve které teď sem a pak zkusím tohle. určitě budu začínat na 2,5, u ozempicu mne bylo zle i na 0,25 ![]()
Já ozempik 1mg… takže asi i mounjaro bude potřeba asi vyšší.
@Mik70 doktor nejspíš po 1měsíci zvedne na 5mg. někdo zvedá každý měsíc, ale to nechci. chci ideálně zůstat na co nejnižší dávce co nejdéle.
Jen mě štve, že nepřispívá pojišťovna 🙄asi to nedám finančně… 🫣
@Mik70 trošku se na tom něco ušetřit dávala pojišťovna na to nepřiplácí a kdo ví ještě v budoucnu bude
. mne by ani na ozempic pojišťovna nedala nic takže bych si ho hradila i takhle ten fakt nechci. A cukr tě ozempic zlepšil? pro diabetika je to pak to brát asi na pořád
i třeba v nízkých dávkách?
Tak napsala jsem zase obvodacce ze to muze predepisovat i ona a cekam na odpoved. Kolik Vas to stoji mesicne a jak vam to jde? Nejaky vedlejsi ucinky? Jsem na to celkem natesena, tak doufam, ze se k tomu dostanu