Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Dobrý den,
z hlediska dlouhodobého a udržitelného hubnutí je skvělé, že se snažíte najít cestu, která nebude závislá na drastických dietách nebo omezování jídla. To je klíč k trvalým změnám.
Zde je několik tipů, jak na to rozumně:
1. Pravidelnost stravování – snažte se jíst pravidelně a nepřeskakovat jídla, abyste neměla tendence se v druhé polovině dne přejídat.
2. Zaměřte se na vyváženost– včetně dostatku zeleniny, kvalitních bílkovin (maso, ryby, tofu, mléčné výrobky), komplexních sacharidů (těstoviny, rýže, brambory, pohanka, bulgur, luštěniny)a zdravých tuků (ořechy, semínka, olivový olej).
3. Příprava jídel dopředu – pokud jste časově vytížená, připravte si jídla, které si můžete vzít s sebou a vyhnout se tak stavům, kdy máte hlad.
4. Pitný režim – pitný režim je nezastupitelnou součástí zdravého stravování.
5. Pohyb - zaměřte se na efektivní cvičení, jako je chůze, chůze do kopce, silový trénink nebo jóga. I krátké, ale intenzivní tréninky mají velký efekt.
Celkově jde o trpělivost a postupné změny, které se stanou součástí vašeho životního stylu. Tímto způsobem můžete dosáhnout výsledků, aniž byste musela držet přísné (a dlouhodobě neudržitelné) diety.
Přeji vám hodně štěstí a ať se vám daří!
Já hubla v životě jen 5 kg, ale 80% je stravou. Zhubnout se dá i bez cvičení. Dobrá aplikace jsou kalorické tabulky
Definuj co je dobré jídlo?
Aplikace kalorické tabulky jsou dobré pro hubnutí.
Letos jsem zhubla cca 10 kg, je mi 50 a od května nemám vaječníky, takže přechod jak vyšitý. Nedržím žádnou drastickou dietu, jen jsem zmenšila porce, i sladké si dám, jen ne celý kousek dortu, ale třeba jen půlku, přidala jsem trochu ovoce a zeleniny. A teda i pohyb, cca dvakrát do týdne pár km běhu a k tomu dvakrát půlhodiny pilates
Dobre a kvalitni jidlo mam rada, diety drzet neumim. Takze pro me je zakladem apka na zapisovani jidla a pocitani kalorii a sportovat. A hybat se 2-3× tydne aspon hodinu dve staci. Plus samozrejme bezny svizny pohyb jako chuze.
Vysadila jsem slazené nápoje a piji jen vodu a neslazené čaje. Vysadila čokoládu, brambůrky a sladkosti.
Cvičím i kdyby tom mělo být 20 minut denně. Nejím po 19:00, jen ovoce a zeleninu.
Kalorický deficit.
Nemusíš si odpírat jídlo, které ti chutná, i kdyby bylo sebevíc mastný a “nezdravý” ![]()
Jde o to, abys toho přijmula míň, než vydáš
Stáhni si kalorické tabulky, zapiš své údaje, svůj pohyb a uvidíš, kolik ti vyjde kalorií/den
a každé svoje jídlo si važ a zapisuj do tabulek, abys měla přehled a mohla si to hlídat
Jak říkám, hubnout se dá i na fastfoodu..jen je potřeba počítat s tím, že jeden takovej burger má víc kalorií jak velké plnohodnotné jídlo, které tě zasytí i na X hodin ![]()
Ale i tak stačí upravit množství jídla, popř. vyměnit nějaké ingredience za “lepší” (majonéza - jogurt, sladit např. čekankovým sirupem, polotučné mléko a celkově odtučněné věci) a vše se dá zvládnout
Co se týče pohybu, taky jsem dost pracovně vytížena, pracovní cesty do jiných měst a tak dále. Mě pomohlo všude kde to jde chodit pěšky + jsem navštěvovala takové masáže, byla to pokud si dobře pamatuji kombinace lymfodrenáže, rázových vln a vakuové masáže. Dost mi to pomohlo se ze sedavého zaměstnání zbavit celulitidy a vypadají lépe i problematické partie jako břicho, zadek, stehna. Já navštěvovala lymfodrenaze.cz, je tam na výběr z dost měst, já byla v Brně a pak v Břeclavi, jen se musí pravidelně navštěvovat a do toho i držet jídlo, pitný režim a aspoň nějaký pohyb, aby to fungovalo co nejlépe. ![]()
3× tydne ujdi 20km pesky (cca 4 -5 hodin chuze) a uvidime kolik budes za 3 mesice vazit
@RadiatorStudeny Nejsem si jista, jestli je tohle zrovna nejlepsi rada pro nekoho, kdo je casove vytizeny
Ja jsem casove vytizena taky a pohyb mam rada, ovsem na nejaky takovy vyslap najdu cas maximalne jednou tydne, kdyz se zadari.
@freeport píše: Více
To je fáma. K hubenosti a svižnému metabolismu se nedostaneš hladověním
Úplně jednoduše, co vám pomohlo zhubnout, aniž bych musela dodržovat rapidní diety a odepírat si dobré jídlo? Druhou věcí, je že jsem časově velmi vytížená a na pohyb mám čas maximálně dvakrát až třikrát do týdne.