Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
782
23.1.14 11:13

Vcera fazole po hustu s chlebem a uzenym, dnes kotlety pecene v troube se syrem a zalite smetanou s testovinami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6362
23.1.14 11:15

Květák na mozeček s bramborem a bramboračka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3793
23.1.14 11:25

Moc děkuju za tipy, jak na ty halušky!! taky je budu dělat ze sáčku, na dělané těsto teda nemám odvahu… ;) a se špenátem a cibulkou.

Jo, někdo se ptal na kotlety na paprice, jestli to lze udělat stejně jako z kuřecího - tak píšu, že ano, že já to dělám z koteletek - a stejně jako u kuřecího. Koupím plátky, osolit, opepřit a osmahnout, vyjmout, na výpeku zpěnit sladkou papriku, zalít teplou vodou a vrátit kotlety, lze přidat i kousek bujonu (zeleninového). Až jsou měkké, tak zahustit smetanou rozmíchanou s trochou mouky. Dobré s houskovým knedlíkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
23.1.14 12:43

Zelňačka, slepičí vývar, špagety se sýrovou omáčkou, hraběnčiny řezy

• Citovat
  • Upravit
19692
23.1.14 13:05

Zapečená brokolice ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
23.1.14 17:44

Měli jsme špenát, brambory a volské oko, k večeři zeleninový salát se zakysankou a protože přijede moje mamka a budeme slavit narozeniny mladšího syna, tak starší udělal pár chlebíčků a obložené talíře (sýry a zelenina).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
23.1.14 17:56

@laducha tak synovi hodně štěstí, lásky a zdraví :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1127
23.1.14 18:52

Večeře: zapečené kuřecí stehna s bramborami a smetanou
zítra oběd: vepřové steaky se žampiony a chléb

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
23.1.14 19:43
@sophinka1 píše:
@laducha tak synovi hodně štěstí, lásky a zdraví :kytka:

Děkuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
23.1.14 22:23

@laducha
Taky vše nejlepší k narozeninám a udělej mu prosím salát z červené řepy, ať nestrádá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
23.1.14 22:26

Dnes k obědu bramborové placky, k večeři slunečnicový chleba s pomazánkou z tvarohu a tuňáka, upekla jsem hraběnčiny řezy.
Zítra k obědu asi vývar se zeleninovými knedlíčky, cuketové placičky a bramborová kaše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
23.1.14 22:36

My měli k obědu pstruhy na másle s br. kaší a odpoledne jsem upekla tvarohovou bábovku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3793
24.1.14 10:19

Ahoj holky!

tak je před víkendem, tak u nás to jistí zítra kotletky po srbsku + rýžea v neděli ty premiérové halušky se špenátem.

Jinak já během týdne nějaké tipy moc dát nemůžu :nevim:, protože chodím do práce a obědy mám zde, kluci (14 a 6) ve školce a škole a manžel nejdřív dojídá z toho víkendu + pak se obstará nějak sám :D

Jinak vařím každou sobotu a neděli - a právě ve větším, aby to zbylo + zamražuju porce pro otce, kterému to pak vozím. Když jsem byla doma s děckama, tak jsem měla na vaření pevně stanovený systém - každou sobotu a neděli vaření „i navíc“ - což jsme dojídali tak max. do středy, ve středu hustou polívku a na čtvrtek a pátek jsem ještě něco udělala (jednoduššího - špagety s omáčkou, smažený sýr, květák…).

@robínek - prosím tě jak děláš ty cuketové placičky??

jinak mám dobrý recept na květákové placičkytuším z mimibazaru - a sice květák den dopředu uvařím, aby do rána vystydnul. Pak rozmačkám, přidám 3 žloutky, petrželku, trochu strouhanky, najemno nakrájenou šunku + ušlehané 3 bílky do tuha. Pak jenom lžící nanáším na rozpálenou pánev a dělám placičky. Výborné!!! snad lepší než klasický smažený květák!!

jinak u nás se řadí do TOP jídel: francouzské brambory, šunkofleky, lasagne (po boloňsku - s bešamelem), bramborový guláš, řízky (jakékoliv - nejlepší naložené den dopředu v jogurtu + parmezán + 3 vajíčka + grilovací koření), pizza, karbošky klasika, špagety (s párkem, s tuňákem…)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10639
24.1.14 10:21

Dnes hovězí vývar, brkaše a rybí filé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
24.1.14 10:29

@Gerberka na všechno, co jsi vyjmenovala, bych k vám mohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny