Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
524
24.1.14 12:34

U nas dneska dynovo-zeleninova polevka s krutonky, karbanatky a br. kase

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6362
24.1.14 13:20

@Gerberka mnam, tak ty zkusim urcite ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
24.1.14 13:24

veřejná pochvala

Teda holky, vy jste to s receptama rozjely! Super, tak já to vylepším a vytvořím zase další poddiskusi na zeleninové bezmasé recepty, aby to bylo trochu přehlednější. postupně tam zkopíruju i starší bezmasé recepty ze „Slaných receptů“.
Pokud by někoho napadla nějaká další kategorie, tak sem s ní! :kytka:
Taky je toho zatím docela málo v Polévkách, tak můžete vkládat svoje hity ;)

Příspěvek upraven 24.01.14 v 13:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
24.1.14 13:30

@Gerberka
Díky za ten recept na květákové placičky )hodím ho do těch zeleninových). Já je měla u kámošky, říkala, že recept je z MMB a já na něj úplně zapomněla, ale je to opravdu dobré.

Cuketové placičky
2 hrnky nastrouhané cukety (tj. asi 2 střední cukety)
1 vrchovatá lžička soli
1-2 vajíčka
1 malá cibulka pokrájená nadrobno
1 hrnek strouhanky (já ráda používám z čerstvého pečiva nasekaného v mixéru, což je tady asi 1 rohlík)
sůl, pepř, mletý kmín apod. na dochucení
2 polévkové lžíce nastrouhaného tvrdého sýry (ideálně Parmazán)
přepuštěné máslo nebo olivový olej na osmažení

1. smíchat nastrouhanou cuketu se lžičkou soli a nechat 30 minut pustit vodu
  2. po 30 minutách cuketu propláchnout v sítu vodou a pořádně vymačkat v utěrce
  3. smíchat vše ostatní, dochutit, udělat malé placičky a pomalu osmažit na másle nebo oleji dozlatova

Dneska jsem měla jen 1 cuketu, tak jsem to nastavila najemno nastrouhanou velkou mrkví a bylo to snad ještě lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4708
24.1.14 14:36

Včera bramboračku a plněné knedlíky uzeninou a večer rizoto a máme jídla i na zítřek. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější
24.1.14 14:37

Hovězí vývar s nudlemi. Dnes půst, zítra oslava, takže to zase bude :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
50166
24.1.14 15:21

Krůtí závitky se švarc. šunkou, porkem, mozzarellou. K tomu byla rýže Basmati a smetanovo-špenátová omáčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
24.1.14 16:17

@robínek Děkuji za synka. A salát z červené řepy byl, mám na něm totiž závislost :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
25.1.14 08:51

Dneska hovězí krk na kořenové zelenině, s bramborovou kaší a žampiony na másle. Polévka asi nudlová. K večeři upeču rohlíky, zapomněla jsem přikrmit kvásek na chleba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2760
25.1.14 09:32

Zapečené brambory s brokolocí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
25.1.14 09:57

@robínek Tak já dnes teda opět chleba - včera jsem uhnětla těsto, šoupla rovnou do ošatky a dala na noc do ledničky. Ráno vytáhla, rozehřála troubu a upekla :) - opět jsem risknula na plechu a výsledek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
25.1.14 10:17

Kuřecí rizoto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
25.1.14 10:18

Zeleninová rýže se šunkou v improvizované podobě, choť nekoupil brokolici, tak bude chybět a bude tam kukuřice a hrášek. Vývar s písmenky. Tvarohová bábovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3795
25.1.14 10:40

Holky, moc zdravím!

Tak halušky nebudou :D. Manžel včera koupil nový sporák a dneska nám ho mají přivézt, ten starý je odmontovaný, takže to je pro mě úplná rarita, že v sobotu dopoledne čučím a nemám co dělat :D, fakt, to jsem snad nezažila. No a právě včera jsem koupila ty kotletky, že budou po srbsku - to mělo být dneska, tak budou zítra, nechci je dávat na mrazák a halušky teda nic…až příští týden. To se mi fakt ještě snad nestalo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
25.1.14 10:52
@danali píše:
@robínek Tak já dnes teda opět chleba - včera jsem uhnětla těsto, šoupla rovnou do ošatky a dala na noc do ledničky. Ráno vytáhla, rozehřála troubu a upekla :) - opět jsem risknula na plechu a výsledek?
:potlesk: :potlesk: :potlesk: vypadá nádherně :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny