Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
sophinka1
24.1.14 10:31

@danyk to asi nebylo pozvání k obědu :mrgreen: ale jestli bylo ráda se přidám

• Citovat
  • Upravit
46669
24.1.14 10:33

@Gerberka, jak nakonec dopadly ty haluše? :D
Já se na ně chystám už dlouho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6362
24.1.14 10:53

@Gerberka hlasim, ze nase rodina ma podobne chute jako u vas :-D ale ty rizky zkusim, to zni dobre a neni potom ta smes vodovejsi konsistence?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3810
24.1.14 11:01

@danyk

jo, tak to děkuju. Jestli si vzpomenu, napíšu další :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3810
24.1.14 11:06

@mamkasl

není to vůbec vodové, je to výborné!!

Napíšu podrobně, jak se to dělá: takže kuřecí (krůtí) řízky v jogurtu= řízky si naklepeme. Do velké mísy si připravíme marinádu, a sice: 1 velký smetanový jogurt (já těch řízků dělám moc - takže musím 1 velké balení + 2 menší, aby v tom byly všechny řízky) rozmíchám cca s 2 nebo 3 celými vejci + parmezán (většinou vyjde 1 balení) + grilovací koření (přiměřeně) = do toho naložíme ty řízky, aby to bylo všechno pokryté) - nechám do druhého dne do lednice. Pak postupně vytahuju, trochu té marinády setřu, aby to vyloženě neteklo, obalím ve strouhance (JENOM ve strouhance) a hned šup na pánev. Je to fakt výborné - daleko lepší než klasika trojobal, není to vysušené. V původním receptu byl i rozmačkaný česnek (ten nedávám).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3810
24.1.14 11:07

@KPKristy

haluše budu dělat v neděli, napíšu, jak to dopadlo!!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
24.1.14 11:11

@Gerberka já ty řízky dělám taky, akorát místo parmazánu dávám česnek, jinak postup stejný :palec:

• Citovat
  • Upravit
3810
24.1.14 11:19

Jo, holky, a když zůstanu zničeho nic nepřipravená doma uprostřed týdne na OČR :D (což tedy u mě dosud nebylo ojedinělé - ten mladší syn byl ve školce věčně na hromadě) - tak to jistí jídla typu:

nudle s mákem
krupicová kaše (milují oba dva kluci stále - klasika s rozehřátým másílkem napovrchu)
bramboráky
malý miluje brokolicovou polívku(jíška - zalít teplou vodou, rozmíchat, přidat brokolici + zeleninový bujon - používám ten z DM, uvařit do měkka, rozmixovat, vrátit zpět do hrnce, přidat smetanu - nejlépe tu Olma Professional + nějakou uzeninu a hotovo)
smažený sýr + brambory
nějaký špagety… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3810
24.1.14 11:25

Holky, prosím vás, co všechno děláte z kuřecího masa??

Já:

• prsa zapečená s broskví, šunkou, sýrem (ale ne naprudko, já ty prsa předtím normálně podusím)
  • závitky (hořčice + debrecínský párek + osmahnutá cibulka)
  • upečená stehna s nádivkou (nádivku upeču zvlášť)
  • kuřecí roláda (kuře vykostím den dopředu, pak naklepu, pokladu smaženými vejci na cibulce se šunkou, sýrem, petrželkou; zavinu, pokladu na vymaštěný alobal, alobal přehnu přes všechny okraje, dám do pekáče, hodně podliju a upeču). Výborná je i mandlová nádivka - namočit kostičky rohlíků, pak přidat žloutky, rozsekané mandle, petrželku + sníh z bílků)
  • ty kuřecí řízky v jogurtu…
  • dělávala jsem i špízy z kuřecích prs, ale bylo to hrozně vysušené :nevim:, na špízy je nejlepší vepřové plecko :palec:

děláte něco jako guláš?? z prs nebo stehenních řízků??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
24.1.14 11:33

@Gerberka já dělám takové špalíčky Špalíčky v kabátku
3 kuřecí prsní řízky, 200 g tence krájené anglické slaniny, 1 lžíce oleje, 3 lžíce koření gyros, mletá sladká paprika

Omyté a osušené maso nakrájíme na špalíky. V misce je promícháme s olejem a kořením. Necháme v chladu 1-2 hodiny odpočinout. Každý kousek masa zabalíme do plátku slaniny a naskládáme je do zapékací misky či pekáče. Lehce poprášíme paprikou. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 20-25 minut. Podáváme se salátem z čerstvé zeleniny a pečivem, případně s bramborovými hranolky, brambory, kaší.
- kuřecí prsa nakrájím na kousky, popráším gyros kořením, každý kousek obalím anglickou slaninou, popráším sladkou červenou paprikou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
24.1.14 11:34

@Gerberka perkelt (orestnu cibuli, papriky, rajčata, maso -kuřecí nebo vepřové- osolím, opepřím, dusím do měkka, pak na pánvičce rychle na oleji zpěním sladkou papriku a to přileju ke směsi. Jíme s haluškama nebo těstovinama.
kuře taky děláme se zelím a brknedlíkem
pak k těstovinám buď do sýrové omáčky nebo rajčatové
taky,,svíčkovou,, protože děti nejí hovězí

• Citovat
  • Upravit
24292
24.1.14 11:37

@Gerberka tady k této diskusi je poddiskuse :-) o kuřecím a krůtím

https://www.emimino.cz/…maso-148555/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
24.1.14 11:37

@Gerberka a ještě s celerem a mrkví - nastrouhám nahrubo celý celer a cca 2-3 mrkve. Orestuji cibuli, pak tu zeleninu a kuřecí maso. Osolím, opepřím, přidám sojovou omáčku a dusím do měkka, nakonec zahustím smetanou s moukou. Jíme s těstovinami (zase původně mělo být hovězí maso, ale s kuřecím taky dobrý)

• Citovat
  • Upravit
50186
24.1.14 11:40
@Gerberka píše:
Holky, prosím vás, co všechno děláte z kuřecího masa??

My máme nejradši kuřecí nudličky a k tomu špenát, česnek, smetanová omáčka, parmezán + noky. Nebo kuř. nudličky, žampiony, nivovo-smetanová omáčka a těstoviny. A pak třeba čína na různé způsoby.

Když mám celé kuře, tak ho peču s nádivkou s trochou kmína a soli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
24.1.14 11:58

My máme kuře nejraději pečené a řízky :lol:

Ale ráda do prsou cokoli zabaluji - šunku, sušená rajčata, jakýkoli sýr, špenát… Ne takto dohromady, libovolná kombinace samozřejmě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny