Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše: Více
Ahoj, já měla na zádech, kožní Dr. mi na to dala tekutý dusík a pak se to odlouplo.
@Lollitka dekuju, ja mela v dekoltu, uz od puberty, ted uz posledni roky(je mi pres 40) takova fakt bradavice, tvrda, sucha…dr. to serizla po umrtveni…bez stehu…ted jsem tri tydny po…uz zadny strup…ale po obvodu to ma lem barvy kuze, uprosted ruzovo bily v miste, kde ta bradavice byla, ale prijde mi, ze je tam hneda tecka..nevim, jestli to je po strupu nebo se to dela znova…nevim, jestli je to normalni
na histologii to pry neni treba posilat, tak snad taky ok..
A posílali vám i seborhoickou veruku/stareckou bradavici na histologii? Shodlo se na tom v průběhu let vícero dermatologů, jen mě děsí, že čtu, že vznikají až po 30. Já ji mela fakt od puberty, tak snad to bylo ale ono..ač doufám, že odstraněním, seriznuti bez stehů, ne klasická hlubší excize, by se nic u benigního znamenka snad take nestalo. ![]()
@Anonymní píše: Více
Nn, na histologii ne. Prý to byla jasná bradavice. V pubertě jsem ji sice neměla, ale je mi přes 30 a objevila jsem druhou. Tu jsem si seškrábla sama, trochu tekla krev, ale pak se tam udělal strup a už tam není ani jizva.
@Lollitka děkuju, u mě prý taky jasná stařecká bradavice, 20 let neměnná…a v té jizvě od dr nic není? Mně to přijde zatím trochu s hnědým místem…je to měsíc…dost to krvacelo po tom seříznutí a pak se mi to ve vedru zanítilo a šla jsem si k dr pro Framykoin…
Ahoj, prosím, je tu někdo, komu odstraňovali větši hnědou seborrheickou bradavici/veruku? neboli stařeckou…měl někdo potom v jizvě zbytek, resp. hnědou tečku? bradavice byla jenom seškrábnutou kyretou, ne vyříznutá se stehama.
Ahoj, prosím, byl jste někdo v poslední době na odstranění seškrábnutím? Jen umrtvení, seškrábnutí kyretou/skalpelem, bez šití? Měla bych pár dotazů. Moc díky předem!