Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Měla jsem klystýr před porodem, vždy jsem šla jednou a šlo vše ven. Ale jestli máš takový problémy, tak by to chtělo spíš upravit stravu, užívat probiotika atd.
A mozna taky zkusit vysadit laktozu, zkusit vysadit lepek, zajit na vysetreni na gastro…
Já ho měla taky jen před porody, seděla jsem třeba půl h na WC, ale vše šlo myslím ven.. ![]()
Zkuste ta probiotika, s domácím klistyrem nemám zkušenosti..
@JancaS84 užívala jsem probiotika a to mám zas opačný problém a nemůžu se vyto.. až třeba jednou za tři dny a ještě dost bídně
@Afrikana říkala jsem o tom doktorce, ta mi řekla, že to není průjem a že holt někdo to má takový a jiný zase makový, ale řídkou stolici mám už nejmíň rok
@Anonymní píše: Více
Takže si na žádným vyšetřením nebyla? Není normální mít rok srajdu.
@JancaS84 doktorka řekla, že to není průjem. Že průjem je, když má člověk úplně tekutou stolici. Že mám jíst více vlákniny, což se snažím, ale nějak to nepomáhá. A když jím probiotika, tak to je zas opačný problém
a nejdu na WC tři dny. Ale dělali mi nějaké rozbory stolice, a nic nenašli, vše v pořádku
Já ho měla před porody a do půl hodiny bylo po všem
ale tohle není moc řešení, spis zjistit příčinu problému.
Já klystýry používám na zácpu… no aspoň hodinu po aplikaci si neplánovat jít nikam ven. Záleží jak moc hloubkový ho děláš… když proplachuješ celé střevo, tak to můžeš chodit na záchod na etapy.
@Anonymní píše: Více
Vykaslala bych se na doktorku a zasla jinam. Zrovna dneska jsem se svym znamym ze zdravotnictvi resila, kolik doktoru jsou lemry line (omluva a cest vsem poctivym), kterym pacienti nestoji ani za to, aby se nad nimi zamysleli. Povidal mi o nekolika pripadech, u kterych doktori dlouho kaslali na to, co jim pacienti rikali. Jeden priklad za vsechny - pani mivala pres rok prujmy, doktor ji rikal, at si da banan… nakonec ji diagnostikovali rakovinu tlusteho streva ![]()
Řídká stolice a pocit neúplného vyprázdnění ale úplně v pořádku není. Jinak teda k dotazu, mě sotva klistýr dali, tak jsem obratem letěla a bylo hotovo tak do deseti sekund. A bolelo to naprosto brutálně. U druhého porodu jsem jo radši oželela.
Já to mám nacvičený. Umím docela deep, podle váhy tak 1,5 - 2 l rovnou nástavcem ze sprchy dost teplou vodou (vážím se před, po naplnění a nakonec po umytí). Většinou plnění na dvě fáze. nejdřív tak čtvrtinu, až to vypadá na zoufalství, že už jsem na konci se silama. Pak chvilku počkám a ono se to uvolní dál a dá se dolít ten zbytek. Je jasně viditelný rozdíl břicha v zrcadle, ale zas zbytečně nepřepínat i když má člověk radost, jak to pak hezky jde a že bude vymeteno. Ono pak trvá dlouho se vyprázdnit, je to malinko seriál a protáhne se to přes hodinu.
Udržuju pravidelný provoz, takže tam nebývá žádný betonový špunt a tím pádem to fakt jde napustit v takovém množství. Každý den dvě tobolky vlákniny. V podstatě mám pořád rezervu okolo jednoho dne. Kdyby na to přišlo, tak bych dva, možná tři dny na velkou nemusel. Má to ale háček: při blbým provozu mě chytá žlučník a naopak, když se stane, že se rozdovádí, tak klystýr často pomůže.
Celé pod hodinu. Nesmí se spěchat z mísy a chvilku vždycky podržet tlak i když nic nejde a povolit, párkrát se hluboce předklonit. Ono se to rozhýbe a za minutku jde ven další díl. Protože se na závěr umyju a i vypláchnu konečník, tak většinou žádná fatální nehoda nehrozí a to ani při odplynování, proto to vymytí. Střevo malý zbytek „vypije“, poznáte to, že budete muset na malou. Časem získáte cit pro to, jaký je asi stav i jistotu v odhadu a nebudete se bát. Pokud mám pocit, že by se cosi stát mohlo, že jsem tomu třeba nedal dost času, tak trochu srolovaného toaleťáku na ústí, na zachycení ucintnutí, než se případně dostanu na WC. To stačí, žádný fakt velký fail, jako třeba flek na zadku, se mi nestal.
Tak jsem do toho šla až dneska, musím konstatovat, že to na mě asi nefachá. Mám v sobě 0,6l teplé vody a nic
vesele uklizim, pohoda jak kdyby se nechumelilo. Nechtěla jsem přepálit start a chtěla to udělat na etapy. Ale furt se nic neděje a od aplikace už je to hodinu a půl
![]()
Dobrý den, poslední dobou mám všelijaké vyprazdňování, chodím tedy každý den, ale je to docela řídké a vždy mám pocit, že by to chtělo vyprázdnit mnohem víc aby se mi ulevilo. Koupila jsem si tedy klystýr - balónek. Když klystýr provedu, za jak dlouho přestanu lítat na WC a střeva se vrátí do normálu? Má cenu to dělat ještě teď k večeru, když zítra jdu do práce?
nerada bych se po*rala za pochodu..