Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17010
9.1.14 21:56

@KPKristy díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
9.1.14 23:24
@KPKristy píše:
Prosím vás, jak se správně uchovává kafe? Melu si ho doma, takže mám obvykle v načatém pytli zrnka a v dóze mletou kávu. Mám obojí normálně v kuchyni ve skříňce, ale napadlo mě, jestli se to třeba nemá dávat do ledničky. Nebo aspoň ta zrnka :nevim:

Turka mám v lince, to tu mám pro řemeslníky, nic jiného nechtějí :mrgreen: Pak tu mám rozpustné pro návštěvy a pro nás DG tablety, obojí uchovávám v lince ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
9.1.14 23:26
@robínek píše:
No jo, ale u nás se vaří kafe tak jednou za 2 měsíce, tak ho mám radši ve sklenici šroubovací v lednici ;)

Tak to bych chcípla, já potřebuju kafe minimálně ke snídani :lol: Odpoledne jsem byla tak mrtvá, že jsem si musela dát Redbulla :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
9.1.14 23:29
@mamkasl píše:
@KPKristy já dělám z prášku bramborové a nedám na ně dopustit…i když teda poctivé domácí bramborové jsou také labůžo :-) Ale ty houskový nedělám…nějak jsem k nim nedospěla :oops:

Houskové taky nedělám, jednou jsem dělala ty hrnkové nešlo to vyklopit :zed: Bramborové dělám z brambor, je to jednoduché, mám dobrý recept :pankac: Jednou jsem koupila ty hotové z obchodu a bylo jako beton :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
9.1.14 23:34
@KPKristy píše:
A když už jsem na těch výzvědách, máte nějaký osvědčený recept na cheesecake?? S tím sušenkovým korpusem…

Párkrát do roka ho peču, používám tvaroh a zakysanky místo toho sýra Philadelphia. Mám ráda s malinami nebo višněmi a želatinou :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
9.1.14 23:39

Tak prehlad za posledni dny:
Sekana s bramborem
Spanelsky ptacek s ryzi
Zemlovka
Karbanatky s kasi

Beham po pribuznych takze bez pricineni :)

• Citovat
  • Upravit
nikol.ondrášovka
9.1.14 23:41

Jooo a mam strasnou chut na brynzove halusky :oops:

• Citovat
  • Upravit
19874
9.1.14 23:47
@MUFICE píše:
Tak to bych chcípla, já potřebuju kafe minimálně ke snídani :lol: Odpoledne jsem byla tak mrtvá, že jsem si musela dát Redbulla :roll: :zed:

Já jsem závislák na čaji, kafe mám jen pro chuť, ale chutná mi jen „ze stroje“, takže si dám tak 2× do měsíce někde v restauraci latte nebo presso. Ale když jsem bydlela v Anglii, bez 2 kafí denně jsem byla jak praštěná pytlem, měla jsem tam šíleně nízký tlak z toho počasí, takže tě chápu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19692
10.1.14 06:51

Špagety s červenou omáčkou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
10.1.14 06:53

Roštěná a rýží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
10.1.14 07:19
@MUFICE píše:
Párkrát do roka ho peču, používám tvaroh a zakysanky místo toho sýra Philadelphia. Mám ráda s malinami nebo višněmi a želatinou :pankac:

Já mimořádně koupila mascarpone, bylo v akci a mám v plánu ho zkombinovat s tvarohem… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
10.1.14 07:20

Jinak dneska bude rybí polívka, měla jsem v mrazáku nějaký odřezky z vánočního kapra, a těstoviny s vajíčkem a uzeninou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6362
10.1.14 08:07
@MUFICE píše:
Houskové taky nedělám, jednou jsem dělala ty hrnkové nešlo to vyklopit :zed: Bramborové dělám z brambor, je to jednoduché, mám dobrý recept :pankac: Jednou jsem koupila ty hotové z obchodu a bylo jako beton :zed:

prosím si ten recept na bramborové knedlíky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10639
10.1.14 08:17

Bramboračka, břeclavský řízek s rýží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
10.1.14 08:29
@KPKristy píše:
Já mimořádně koupila mascarpone, bylo v akci a mám v plánu ho zkombinovat s tvarohem… :think:

já taky dala mascarpone a tvaroh, mně to jen z mascarpone přišlo takový jalový

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny