Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2352
29.8.15 07:42

@robínek Jé, ty slintáš nad mým jídlem? Paráda! :potlesk: Většinou lidi nad tím, co vařím, kroutí hlavou, že je to moc zdravé a málo masové a málo omáčkové a knedlíkové a tak… Ale většinou, když ochutnají, tak se oblizují. Ale je fakt, že už se to lepší a přichází se na chuť i „alternativnějším pokrmům“. :lol: :dance: :potlesk:
No tolik moje stesky a teď k těm chlebovým plackám a marinovaném tofu. :lol:

Takže chlebové placky dělám z:
500 g mouky, nejlépe celozrnné
100 g bílého jogurtu (používám krémový s 3% tuku) špetky soli
1 lžíce olivového oleje
a asi 2 deci vody

Všechny suroviny kromě vody smíchám v misce a až potom přidám tu vodu (nejlépe postupně, záleží na použité mouce). Vypracuju takové hladké, spíš měkčí těsto (nelepí se na ruce, ani na mísu), dám do sáčku a aspoň na 2 hodiny odpočinout do lednice. Pak už jen rozdělí asi na 10-12 kousků, každý rozválím, čím tenčí, tím lepší. (Těsto by se nemělo trhat a není potřeba ho ani moc podsypávat moukou). Placky pak opékám na pánvi s pár kapkami oleje (teď jsem použila ghí a je to lepší :palec: ).Vevnitř v těstě se dělají takové vzduchové bubliny a na povrchu jsou jemně křupavé. :palec: Jo a na té pánvi to už pak jde dost rychle, rádo se to připaluje. :lol:

No a marinované tofu je vždycky taková moje fantazie (hodně to dělám podle chuti, dá se použít fakt skoro všechno). Základem je myslím jenom dobrý olej a pak už stačí koření a bylinky podle toho, co kdo má rád. Jo a marinuju teda jen to čisté přírodní, uzené už podle mě není potřeba, to je dobré samo o sobě. Ale je to na každém. :pankac: Teď jsem udělala marinádu ze 2 lžic sójové omáčky,
2 lžic olivového oleje, 1 lžíce medu, 2 lžic citronové šťávy a trošky čerstvého oregana. Všechno to promíchám, přihodím tofu (nejlíp na kostky) a nechám to asi hoďku dvě naložené, pak opeču na pánvi a je to.

Jinak my měli včera na oběd pečeného pstruha na kmímě a mandlích, k tomu grilované zeleniné špízy a rozpečené bagetky.
Dneska udělám hřibovou polévku a cizrnu na paprice s jahelnými nočky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10639
29.8.15 10:34

Včera UHO s rýží
dnes kuřecí stehna s knedlíkem a se zelím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
29.8.15 12:21

Dýňová polévka, cuketový guláš, perník

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
29.8.15 13:17

Dýňová polévka :D a špagety s omáčkou z mletého masa, cukety a rajčat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
30.8.15 14:03

Byla jsem v práci, tak vařil syn, udělal šťouchané brambory a vepřové řízky, švestkový koláč ke kávě nám, i s plechem, poslala prababička 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2352
30.8.15 14:10

My dneska měli slepičí polévku a brokolicové placičky s pečenýma bramborama a salátem z červené řepy. A též jsem ještě upekla švestkovou bublaninu s tvarohem. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
30.8.15 14:51

Hamburská vepřová kýta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50161
30.8.15 15:40

Včera jsem varila hamburgery a svíčkovou a dneska plněné tortilly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
30.8.15 16:01

@Aladinka
Díky, to využiju! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
30.8.15 16:01

@Aladinka
Díky, to využiju! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
30.8.15 16:13

My dnes roštěnky na žampionech a k tomu osmažené bramborové kuličky podle Sandtnerové - výborné, jen jsem místo šlehačky nakonec dala hodně hustý domácí jogurt a kuličky opekla na přepuštěném másle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
30.8.15 21:55

Knedlo, zelo, kachna
vepřové plátky, vaječná omeleta, brambory na loupačku, zelný salát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10639
31.8.15 08:34