Disponent zrušení

91
29.1.13 12:49

Disponent zrušení

Ahojky maminky, těhulky :mavam:. Mám menší problém s mojí tchýní :,(. Přítel má účet u český spořitelny a disponentem je jeho matka (má právo vybírat peníze z jeho účtu, lézt na jeho servis24)aj.. Jsem ve 32.tt už to máme za pár a na holčičku se moc těšíme :andel: :srdce:. Nevím jak by jste se na to tvářily vy ale já jsem z tchýně na nervy :,(. Bohužel přítelovi přišla výplata s které jsme chtěli dokoupit ještě takové ty malé věci co nám chybí (hračky apod)ale co přítelovo matka udělala to by jste asi nevěřily. Vzala si všechny peníze (nedala ani předem vědět) a ani korunu nám nenechala prý je na něco potřebovala a netušila že je potřebujem na něco (že jí hanba nefackuje) bohužel to dělá tak už půl roku to vybírání ale vždycky tam aspon něco nechala! Sama dobře ví že půjčku nám zatím nikde nedají protože přítele je teprv 2měsíce zaměstnán a podmínkou půjčky je aspoň 3měsíce v práci. Jsme rádi za každou korunku. Za celé těhotenství pro mně nic neudělala a nepomohla nám vůbec (dobře to jsem nějak zkousla). Nebejt mojich rodičů který nám ve všem pomohli jak finančně tak nevím co dělám. S přítele jsme se rozhodli že zítra zajdem na pobočku spořitelny a zrušíme jí právo na disponenta a stanu se jím já pokud to bude možné. Chtěla bych se vás zeptat, nevadí u toho disponenta že nejsem vdaná? Nebo to musí být rodinný přislušník. :nevim: Protože mojí rodiče jsou s tchýně na větvi a přítel taky..a jediný co nás napadlo a snad dobře že jí zrušíme disponenta. Protože už nemám nervy koukat na účet proč zase vybírala apod. :,( :,( :,( Tak předem děkuji za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101710
29.1.13 12:53

@blackulka Já spíš nechápu, že už jste ji to nezrušili dávno 8o A jinak disponentem může být kdokoliv, koho nahlásí majitel účtu ;-) PS: a rozhodně bych ji neříkala, že jste ji přístup zrušili, jen ať se chvilku snaží a vzteká, že to nejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
29.1.13 12:56
@j.a.n.i1 píše:
@blackulka Já spíš nechápu, že už jste ji to nezrušili dávno 8o A jinak disponentem může být kdokoliv, koho nahlásí majitel účtu ;-) PS: a rozhodně bych ji neříkala, že jste ji přístup zrušili, jen ať se chvilku snaží a vzteká, že to nejde…

Já vím je to chyba že jsme to neudělali dávno, jenže jsem nečekala že to dojde takhle daleko. To jsem ráda že aspoň kdokoliv. PS: však tohle máme v plánu! :) už se těším :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
29.1.13 12:59

Tak vy cekate dite a nemate vyjasnene finance? co ty vis jestli pritel matce neco nedluzi a jakou maji dohodu?

kazdopadne ty disponent nejsi a pokud nemate vyjasnene finance doma, tak ti i bohuzel do toho nic neni - ten samy pripad jako by k tvemu uctu mela ucet tvoje maminka nebo kdokoliv z tvoji rodiny a tvemu priteli to vadilo.

Ja bych ji zrusila dispo-pravo uz davno, ucet bych zrusila nebo tam nechala zustatek 100,– a vyplatu si posilala jinam…

to, ze tchyne vybere celou vyplatu par dni pred porodem je sice na hlavu a na bliti, zvlast kdyz potrebujes dokoupit veci pro mimi, nicmene ty to dispo pravo nemas - takze nenadavej na tchyni a udelej si vetsi poradek ve spolecnych financich doma ;)

• Citovat
  • Upravit
91
29.1.13 13:03
@Hanka1 píše:
Tak vy cekate dite a nemate vyjasnene finance? co ty vis jestli manzel matce neco nedluzi a jakou maji dohodu?

kazdopadne ty disponent neni a pokud nemate vyjasnene finance doma tak ti i bohuzel do toho nic neni - ten samy pripad jako by k tvemu uctu mela ucet tvoje maminka a jemu to vadilo.

Ja bych ji zrusila dispo pravo uz davno, ucet bych zrusila nebo tam nechala zustatek 100,– a vyplatu si posilala jinam…

to, ze tchyne vybere celou vyplatu par dni pred porodem je sice na hlavu a na bliti, zvlast kdyz potrebujes dokoupit veci pro mimi, nicmene ty to dispo pravo nemas - takze nenadavej na tchyni a udelej si vetsi poradek ve spolecnych financich doma ;) nadavanim na tchyni toho moc nevyresis…

Přítel nic nedluží, finance jsou vyjasněné ale bohužel tchýnička to nepochopí že nesmí na ně šáhnout ale stejnak šáhne aby mněla do hospody a na cigára a na jiné věci. Výplatu má slušnou ale to taky nesmí furt strkat peníze do jejího přítele a na kraviny. Kdyby jste jí znala tak to pochopíte ;)

Příspěvek upraven 29.01.13 v 13:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
29.1.13 13:07

@blackulka
zrovna včera jsem tohle zařizovala s jedním klientem, co má účet u ČS. Jako majitel účtu zrušil stávající dispoziční právo (manželce) a nahlásit si mohl kohokoliv nebo taky nikoho. Někdo z rodiny se volí obvykle, proto že je to tak praktické.

• Citovat
  • Upravit
72725
29.1.13 13:20

@blackulka jděte do banky, zrušte jí přístup, pokud má kartu, tak tu zablokujte, udělejte nový přístup na servis24 a Tebe jako disponenta. Tam je fuk, jaký vztah máte.. divím se, že jste to neudělali už dávno :cert: mmchdm, fakt bacha u toho servisu24, je třeba to taky změnit, nebo změňte heslo, protože jinak vám tam pořád poleze a může si peníze posílat jinam… takže změnu buď přes banku nebo sami v servisu24 v nastaveních..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
29.1.13 13:23
@martina.se píše:
@blackulka jděte do banky, zrušte jí přístup, pokud má kartu, tak tu zablokujte, udělejte nový přístup na servis24 a Tebe jako disponenta. Tam je fuk, jaký vztah máte.. divím se, že jste to neudělali už dávno :cert:

My chtěli už dávno, ale slibovala slibovala ( slibovala to že nám ty peníze i vrátí)..a já sem jí dávala šance ale to nemělo cenu..zítra všechno uděláme zablokujem a bude.. :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
29.1.13 13:23

Baculko to mě teda mrzí, že je tchýně takový sobec. Jak si jako může vzít cizí peníze? Píšeš, že to nebylo poprvé a jste rádi za každou korunu. V tom případě nechápu, jakto že už jste ty dispozice dávno nezrušili? Ale chápu, že to není tak jednoduché.

Každopádně přítel jako majitel účtu může matce dispozice omezit, nebo úplně zrušit (což doporučuju, proč by měla mít jeho matka dispozice k účtu nevím). NO a přidat dalšího disponenta, což může být kdokoli, ne jen rodinný příslušník. Držím palce, aby se to vyřešilo.
Tchýni by měla hanba mlátit a měla by peníze vrátit :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
29.1.13 13:24
@martina.se píše:
@blackulka jděte do banky, zrušte jí přístup, pokud má kartu, tak tu zablokujte, udělejte nový přístup na servis24 a Tebe jako disponenta. Tam je fuk, jaký vztah máte.. divím se, že jste to neudělali už dávno :cert: mmchdm, fakt bacha u toho servisu24, je třeba to taky změnit, nebo změňte heslo, protože jinak vám tam pořád poleze a může si peníze posílat jinam… takže změnu buď přes banku nebo sami v servisu24 v nastaveních..

To nemá cenu v nastaveních servis24..tolikrát jsem měnila heslo že si ho sama změnila nazpátek..:-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.1.13 13:26

@blackulka aspoň máte důvod :palec:.. my měli tohle takhle na začátku vztahu s ex.. až po delší době jsem zjistila, že disponentem jeho účtu je jeho bývalá přítelkyně, poznala jsem to teprva ve chvíli, kdy zmizlo 10 tis.. on mi v klidu řekne, že si je půjčila.. naštěstí já měla svůj účet, protože se to stalo chvíli předtím, než se měla platit elektrika a pod.. :zed: takže jsem zaplatila já a požadovala jsem vrácení… ale i tak hnus.. od té doby si dávám majzla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
29.1.13 13:28
@Macinka82 píše:
Baculko to mě teda mrzí, že je tchýně takový sobec. Jak si jako může vzít cizí peníze? Píšeš, že to nebylo poprvé a jste rádi za každou korunu. V tom případě nechápu, jakto že už jste ty dispozice dávno nezrušili? Ale chápu, že to není tak jednoduché.Každopádně přítel jako majitel účtu může matce dispozice omezit, nebo úplně zrušit (což doporučuju, proč by měla mít jeho matka dispozice k účtu nevím). NO a přidat dalšího disponenta, což může být kdokoli, ne jen rodinný příslušník. Držím palce, aby se to vyřešilo.
Tchýni by měla hanba mlátit a měla by peníze vrátit :cert: :cert:

Já vím že je to chyba a že jsme to měli udělat dávno. Ale já jsem jí věřila že na ně nešáhne a ono prlajzky..zítra je „den D“. A těším se jak se bude vztekat.. :cert: :twisted: člověk šetří peníze jak se dá..a ani se nezeptá zda může..ale že netuší že je na něco potřebujem to snad není možný..že jí hanba nefackuje! Výplatu má hezkou..ale to by taky neměla furt strkat do kravin..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová