Distanční studium
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
distanční studium
Ahojky.
Chtěla jsem se zeptat, jestli tady někdo studuje v čistě distančním studiu (jde tady bohužel vyloženě o slovíčkaření). Takže ne denní,ne kombinované.
Sháním pro nastávající akademický rok 2011/2012 studium na VŠ v tomto studijním programu, nejlépe humanitní zaměření. Protože má distanční studium velké výhody e-learningu, je mi jedno, v které části ČR se VŠ nachází.
Jelikož se ze mě v květnu stane maminka, jiné studium nepřichází v úvahu. Ještě by to bylo supr studovat, protože by mi zase byl uznán sirotčí důchod a zase bychom na tom byli finančně o něco líp + vzdělávání sebe a nezakrní mi mozek
.
Děkuji za odpovědi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
to jsem zvědavá co ti napíši ja chci jit taky do školi ale nevim jaky je rozdil mezi distančnim studiem a dálkovím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jediné distanční studium o kterém vím, je na OSU Aplikovaná informatika, jinak se fakt jedná o kombinované.
- Citovat
- Upravit
nemolka píše:
to jsem zvědavá co ti napíši ja chci jit taky do školi ale nevim jaky je rozdil mezi distančnim studiem a dálkovím
Doufám, že se nehodláš hlásit na bohemistiku
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nemolka nechci se Tě dotknout, ale základka myslím studovat dálkově nepůjde a navíc se do ní nedá chodit věčně ![]()
- Citovat
- Upravit
Bylo by dobré, kdyby sis pozjišťovala, zda při distančním studiu máš statut studenta a zda tak budeš mít na sirotčí důchod vůbec nárok. Já si myslím, že spíš ne..
- Citovat
- Upravit
Já taky pobírala sirotčí důchod. Sama teda nevím jak to distanční studium funguje. Ale já mám za to, že status studenta má člověk jenom při denním studiu, což pro tebe jako budoucí maminku nejspíš nebude připadat v úvahu. Já taky furt hledám co by se dalo kde studovat, ale i kdybych šla dálkově, tak se tomu budu muset nějakým způsobem věnovat a jednou za čas do tý školy bych stejně musela a to absolutně nemám tušení, kdo by hlídal ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak je dobré hledat v konrétních školách, ono nejde o to, že výuku máš on-line, ale že musíš dojíždět na zkoušky a zápočty, tak je lepší hledat místu tvého bydliště…
např. na EKF-VŠB mají jediný obor distanční formou, a to Kvantitativní podpora managementu (http://as.wps.sso.vsb.cz/…icView.faces?…),
na OSU opravdu jen ta Aplikovaná informatika (http://stag.osu.cz/prohlizeni/pg$_prohlizeni.ch_stprogram?fak=FPR&vse=0&y=1),
na SLU v Opavě a na UPOL v Olomouci, MUNI v Brně ani snad nic takového není..
A vzhledem k tomu, že píšeš, že jsi z Valašského Meziříčí už moc velký výběr kolem není, protože, dle mého názoru na soukromých VŠ se v distančním studiu platí vysoké školné…
- Citovat
- Upravit
status studenta muzes mit i na kombinovanem studiu jak tu nekdo psal ze neni.. Ja mam kombinované a pracuju při tom a status studenta mam.. je to podle konkretni školy, jako maji přiznanou akreditaci.. U distančniho to už nevím přesně..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
možná se mýlím, ale mám za to, že sirotčí budeš pobírat do určitého věku, snad 26?
Pak můžeš studovat jak chceš a je ti to naprd…
A vážně si napřed zjisti, jestli budeš mít statut studenta při distančním studiu?
To už bych raději volila dálkové, je tam větší výběr oborů…kup si učitelské noviny, bývá tam seznam škol a základní informace o oborech atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sirotčí je určitě jen do 26.. stejně tak je ti pak na nic i ten status studenta, už te jako studenta brat stejně nebudou.. ale nevim kolik let je zakladatelce..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lulje píše:nemolka píše:Doufám, že se nehodláš hlásit na bohemistiku
to jsem zvědavá co ti napíši ja chci jit taky do školi ale nevim jaky je rozdil mezi distančnim studiem a dálkovím![]()
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní píše:
Bylo by dobré, kdyby sis pozjišťovala, zda při distančním studiu máš statut studenta a zda tak budeš mít na sirotčí důchod vůbec nárok. Já si myslím, že spíš ne..
Právě mám nárok jen při denním nebo distančním (proto to slovíčkaření). U kombinovaného nárok nemám.
A sirotčí je jak jste tu psaly do 26let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Laaja píše:
Ahoj,
možná se mýlím, ale mám za to, že sirotčí budeš pobírat do určitého věku, snad 26?
Pak můžeš studovat jak chceš a je ti to naprd…
A vážně si napřed zjisti, jestli budeš mít statut studenta při distančním studiu?
To už bych raději volila dálkové, je tam větší výběr oborů…kup si učitelské noviny, bývá tam seznam škol a základní informace o oborech atd.
No to právě je ono. Spousta distančních studií je už celoživotní vzdělávání, což samozřejmě statut studenta není. A co jsem všude hledala tak distanční studium v ČR je ve velice omezené míře..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit