Distorze kotniku - na jak dlouho bude nemocenská?

88
28.5.18 11:08

Distorze kotniku a nemocenska

Zdravim vsechny. Prosim mate nekdo zkusenost s pn pri distorzi hlezna? 14.5. jsem spadla ze schodu, sla jsem na chirurgii dr udelal rtg, rekl ze zlomene to nastesti neni, ale dal mi nohu do nechodici sadry, vyfasovala jsem pn samozrejme berle fraxiparene kontrolu mam az 4.6. nemate tady nekdo zkusenost jak dlouho bude pn trvat? Myslite ze 4.6. kdyz mne sundaji sadru mi ukonci nemoc a budu moci do prace ci jak dlouho se to leci :oops: :oops:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27705
28.5.18 11:19

No počítej že ti svaly ochably a i když sundají sádru budeš muset rehabilitovat to není jako že půjdeš bez holí domů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101777
28.5.18 11:20

@saluška Tak to asi záleží co děláš a jak se budeš po sundání sádry cítit, já třeba chodila se sádrou normálně do práce, protože jsem v kanceláři. Plus tedy já osobně nevidím důvod, proč by na tohle měla být nechodící sádra :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
28.5.18 11:23

Budeš to muset rozhýbat, nepoběžíš pak jako srnka, svaly ochably. Záleží, co děláš za práci…

@j.a.n.i1 Ty jsi dokonce i doktor, asi nějaký důvod měl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101777
28.5.18 11:27

@radkka Nebo třeba jen zakladatelka neotevřela pusu a nezeptala se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
28.5.18 11:28

Praci mam takovou ze v ni vetsinu casu travim na nohou a chodim. Proc mam nechodici sadru netusim neumim si prelozit ten latinsky nazev ale mozna ti to neco napovi kdyz se tomu divis diagnoza zni distorsio art. TC. I. Sin. gravis. Ja mam sadru poprve v zivote a jeste k tomu nechodici, uz tak je to pro mne jako pro samozivitelku obtizne, proto jsem se jen chtela zeptat zda ma nekdo zkusenost a nevite kdy mne pusti do prace :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
28.5.18 11:30
@j.a.n.i1 píše:
@radkka Nebo třeba jen zakladatelka neotevřela pusu a nezeptala se…

Bože :roll: No, tak si chvíli pomarodí, zblázni se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27705
28.5.18 11:31

@saluška myslím žedo práce tě hned nepustí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
28.5.18 11:31

@j.a.n.i1 Co vím od kamarádek, tak v Praze je božné dávat sádru na výrony, ale jinde po republice se to nedělá. Já to měla dvakrát, vždycky na chvíli nechodící a pak chodící.

Ale ani s chodící sádrou nemůžeš celé dny stát: já byla i s tou chodící nějakou dobu doma (ale to jsem byla na škole) nebo mě vozili do roboty taxíkem (byl podstav, nabrali mě u domu a vyložili před kanclem), a bývala bych měla PN.

Myslím, že to nemá cenu uspěchat, pak si tam něco namůžeš nebo tak, a můžeš mít potíže nebo kulhání nadlouho.

Moje kolegyně z kanclu měla letos nechodící sádru šest neděl. Asi bych doktorům věřila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
28.5.18 11:32
@saluška píše:
Praci mam takovou ze v ni vetsinu casu travim na nohou a chodim. Proc mam nechodici sadru netusim neumim si prelozit ten latinsky nazev ale mozna ti to neco napovi kdyz se tomu divis diagnoza zni distorsio art. TC. I. Sin. gravis. Ja mam sadru poprve v zivote a jeste k tomu nechodici, uz tak je to pro mne jako pro samozivitelku obtizne, proto jsem se jen chtela zeptat zda ma nekdo zkusenost a nevite kdy mne pusti do prace :,(

Pokud v práci chodíš, tak to hned po sundání nedáš… ale jak dlouho rehabilitace v tomhle případě trvá bohužel nevím. Pokud to potřebuješ vědět, zeptej se lékaře :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
28.5.18 11:35

@j.a.n.i1 pokud se vas muj dotaz tak hluboce dotknul, tak si jej nevsimejte, jen jsem chtela znat odpoved na mou otazku. A verte mi ze jsem si sadru na nohu sama nenaplacala a lina otevrit pusu vazne nejsem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
28.5.18 11:37

Vam ostatnim dekuji, tajne jsem doufala, zesetunajde nekdo kdo absolvoval to co jane ze bych to nekomu prala samozrejme, proste jen tak nejak doufam, ze mne do te prace toho ctvrteho pusti uz jen z financnich duvodu jelikoz momentalni 3 tydenni nemoc mi zamava s rozpoctem. Takze za vsechny normalni odpovedi dekuji :kytka: :kytka: :kytka: v pondeli se dozvim vic i kdyz to cekani je na prd :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101777
28.5.18 11:45
@saluška píše:
@j.a.n.i1 pokud se vas muj dotaz tak hluboce dotknul, tak si jej nevsimejte, jen jsem chtela znat odpoved na mou otazku. A verte mi ze jsem si sadru na nohu sama nenaplacala a lina otevrit pusu vazne nejsem…

Když se tě dotknul můj normální dotaz, který směřoval právě k tomu, jak to udělat, abys mohla jít co nejdříve do práce, tak si ho taky nevšímej a klidně buď doma déle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101777
28.5.18 11:45
@radkka píše:
Bože :roll: No, tak si chvíli pomarodí, zblázni se.

Mě je to fuk, ale ona podle dotazu potřebuje jít co nejdříve pracovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
28.5.18 11:47

@j.a.n.i1 aha ja zadny dotaz abych mohla neco urychlit nevidim, vidim pouze rypavou odpoved ze jsem lina otevrit pusu, a druhou vec ze se na toto nechodici sadra nedava pokud mas kdyz si teda tykame radu jak to urychlit klidne mi ji dej :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí