Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Prosím o rady… jak velké koupit botičky na zimu… malý bude mít v zimě 1 rok. Myslíte, že by mohla být dobrá velikost č.22 . Papučky má nyní č.18.
Prosím napište jaké číslo mělo vaše dítě v jednom roce.
Děkuji ![]()
Jediná rada, kupovat, až to bude aktuální. A vyzkoušet na noze. Tohle fakt nikdo neodhadne.
Z mých zkušeností, kdyby Majda měla teď papuče 18, zimní by měla 19, noha jí roste pomalu.
A navíc, každý výrobce má trochu jiné rozměry ![]()
Náš kluk měl v 10 měs. velikost 20 a na jaře už 23, to mu bylo 13 měsíců. Během roku mu noha vyrostla skoro o 6 čísel
Jinak každé boty jsou jinak veliké, chce to vyzkoušet, nyní máme 24/25 a oboje mu jsou stejně. Taky má vyšší nárt, tak se mi do některých zkoušených bot vůbec nedostal.
Ahoj, tak naší jsme ve zdravotní obuvi koupili nedávno botky velikost 19 a řekla bych že jí jsou dost velký ![]()
Každý děcko má ale jinou nožičku.Já se zimní boty bojim kupovat dopředu.
Na zimu mu koupím velikost cca 26-27. Nevím, kam až to půjde, je jasné, že bude mít velkou nohu po tátovi ![]()
Malý měl v roce 21. Od nás si je pak kupovala paní pro dvouletou dceru, takže je to opravdu hodně individuální. Taky jak bylo řečeno, každá bota, má jinou délku stélky při stejných velikostech. Kupuju zimní na podzim, tak konec října tak, aby měla 2cm nadměrek a zatím to pokaždý vyšlo akorát do jara.
Musíš vzít dítko s sebou a vyzkoušet…
Mohla bych ti napsat, že 24, protože loni v zimě moje roční dcera takovou nohu měla, letos je dvouletá a má boty po holčičce, které je 5 let a jsou jí tak akorát, některé už ani neobuje.
Prostě strašně individuální, bez vyzkoušení bych nic nekupovala (taky musíš brát v potaz šířku nohy, jak vysoký má nárt - ne každá velikostí odpovídající bota sedí).
mala mela v roce 18, na zimu to bude mit rok a pul bude asi 20, tak ze podle veku se rozhodne ridit nejde.
naš malá měla v roce 20tku, ale nikdy bych botky bez ní nekupovala, má široké nožky a ne všechny boty ji pasnou. Takže já bych kupovala až to bude aktuální a určitě s prckem
musíš mu tu botu vyzkoušet. Při zkoušení rádi pokrčují prsty - takže se to dělá tak, že se vezme velikost tak velká abys dozadu za patu strčila 1 prst
To musíš vyzkoušet a nejlépe až tak v říjnu. Nebo podle počasí.
Ahoj, určitě bych zašla do specializovaného obchodu s dětskou obuví, kde ti poradí. Každé dítě má jinak velikou, širokou nohu, jinak vysoký bárt, takže mu sedne jiný typ boty. Můj syn měl třeba v 10měsíci, kdy už sám běhal velikost 21 ![]()
OT: Vím, že se to sem nehodí, ale určitě mi promineš
- mrkni na diskuze ve stejné kategorii a zjistíš, že velmi podobných dotazů je tam spousty, a většina maminek radí pořád to stejné
…zrovna tento týden byly na toto téma založeny minimálně 2diskuze ![]()
Mám 3 děti a každé mělo v roce úplně jinou velikost nohy.
Nejstarší měla 18, mladší měla 16 a nejmladší v roce nechodil tak nevím. Teď v 18 měsících má 20-21
Abych pravdu řekla, tak se mi rozdíl 4 čísla 18-22 zdá strašně moc ![]()
Taky bych kupovala,až to bude aktuální..Máťa ,když začal chodit (přesně v roce - taky zima) ,tak měl botičky 21.Tobi má teď taky 21..ale na zimu si zatím kupovat netroufnu.
Díky za radu… koupím teda až to bude aktuální, malej má hodně vysoký nárt a s botičkama to bude horší.