Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
normálka. Rovnou jdu. Hele, támhle je kolotoč jdeš? Vemu ke kolotoči a čekám na reakci. Jak jsou poblíž děti, neslyší. Migi to jsou řádný
![]()
Nijak.
Kdyz vis, ze neprijde, tak ho vubec nevolej (btw pravidlo cislo jedna v treninku psu…), proste si pro nej dojdi nebo beze slov vyraz a on se prida.
@Lucie_Sx píše:
Nijak.
Kdyz vis, ze neprijde, tak ho vubec nevolej (btw pravidlo cislo jedna v treninku psu…), proste si pro nej dojdi nebo beze slov vyraz a on se prida.
To se mi hodně líbí paní ![]()
Delat ty veci zajimave, delat u toho srandu..kdyz nechce na houpacku, tak at nechodi
…nechce papat? Treba nema hlad..zkus dat jidlo i tobe, nebo cele rodine a zacit jist..chces, aby si sel lehnout, lehni si prvni ty..z vlastni zkusenosti-povely a pokyny maji opacny efekt..deti potrebuji priklad a pozrnost a v tomto veku si i rozhodovat..priklad..nerekla bych pojd se oblikat, ale co si vezmes na sebe? Dej mu na vyber, at to zkusi sam apod..
Normální..naše taky zdrha co nejdál…většinou tedy k nám do ložnice a šup pod peřinu..tlemi se u toho od ucha k uchu…tak ji jdu „hledat“…teda když jde o jídlo tak nezdrha ale kouká co se bude jíst a pak si buď dá nebo ne…nenutim…ale jak jde o prebaleni, převlékání..jde se koupat, spat..apod tak takhle utíká…je to pro ni hra…kdyz něco vyloženě nechce tak vrtí hlavou že ne…to jí pak většinou chvíli nechám a pak to zkusím znovu…
Venku nemá šanci..jezdíme kočárem…když už jdeme na hřiště..tak ji nechávám lítat jak chce ať se vyblbne a unaví…u nás stejně jsou hřiště spíš pro starsi… prolézačky, lezecké stěny houpačky pro velké atd…pro takhle.male je tam max klouzačka na kterou ji ještě musím krkolomné vysadit protoze vede z nějaké věže na kterou ale malá sama nevyleze…a já se tam zas nevejdu…taky mám v kočárku ještě jedno mimčo a to nemá rádo když se kočárkem stojí takže na ty hřiště zatím moc nechodíme…a když tak hlavne když má čas chlap..aby buď malou vysazoval.na klouzačku nebo aby teda pojížděl s kočárkem…
@smile_xxx píše:
OT: to jsem nevěděla, že když pes na zavolání jménem nepřijde, že už se to nemá opakovat. Já teda psa nikdy neměla, ale maji naši. A občas to dělám. Nemáš nějaký tip na knihu, kde by psali podobné tipy? Díky moc.
Jo, a když k němu jdu, tak on to bere jako hru, a radostně předemnou pobíhá. Ale nejsem jeho pán, to je fakt.
Hlavne ho nemas volat ve chvili, kdy vis (ze zkusenosti z predchozich situaci), ze proste neprijde - zdrha, je začuchany, hraje si, ignoruje te atd.
Kazis si tim ten povel, on pak vi, ze na nej nedosahnes, tak jednim uchem tam, druhym ven.
Vyborna knizka o treninku obecne, jeho principech, je treba od F. Susty Trenink je rozhovor.
@Anonymní píše:
Zdravím, přijmu rady a finty, jak k sobě přivolat batole 1,5 roku. Při,,Pojď, Honzíku, jdeme papat/oblékat/na houpačku..", se zaktivuje a zdrhá přesně opačným směrem, než ke mně. Zpovzdálí pak sleduje moji reakci. Většinou to ještě jednou zopakuju, pak se zvedám a jdu pro něj s vážným obličejem. Samo ale nepřijde nikdy. Díky za rady!
prodávají se takové náramky, jeden na ruku dítěti, druhý dospělému - mezi tím je pružina, tak ti dítě nikdy nezdrhne
Zdravím, přijmu rady a finty, jak k sobě přivolat batole 1,5 roku. Při,,Pojď, Honzíku, jdeme papat/oblékat/na houpačku..", se zaktivuje a zdrhá přesně opačným směrem, než ke mně. Zpovzdálí pak sleduje moji reakci. Většinou to ještě jednou zopakuju, pak se zvedám a jdu pro něj s vážným obličejem. Samo ale nepřijde nikdy. Díky za rady!