Dítě 17m neustále nemocné

184
29.8.23 20:57

Dítě 17m neustále nemocné

Ahoj, prosím o vaše rady a zkušenosti. Syn (17m) je neustále na hromadě. Od 10m se to s ním táhne. Dlouho přetrvávající kašle, bronchitidy, rýma, pak chvíli klid a přišla spálová angína, šestá nemoc, zánět močových cest, teď zas rýma a kašel. Dva týdny je ok a přijde něco nového. Pořád jsme u doktora a já už si s ním nevím rady. Na alergologii se nic nezjistilo, krevní testy také OK. Kde je problém? Už si začínám myslet, že je to tím, že jsem nekojila… :roll:
Nemůžeme nic naplánovat. Z dovolených musíme odjet vždy dřív, nebo je rušíme.
Podotýkám, že do dětských kolektivů chodí minimálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
39
29.8.23 21:13

Ty jo to je mi líto. Napadlo mě, že zkusit dávat probiotika. Asi to nic nespasí ale s imunitou to trochu pohnout může :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22518
29.8.23 21:17

Nekojenim to nebude. My se segrou jsme byly kojeny minimalne a cele detstvi, jak ripy. Moc neporadim. Jen, ze s takto casto nemocnymi detmi jezdi maminky do ozdravoven, tak jestli byste taky meli narok a treba by to pomohlo. Byva to za dobre penize a s plnou penzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
29.8.23 21:19
@Oriseka píše:
Nekojenim to nebude. My se segrou jsme byly kojeny minimalne a cele detstvi, jak ripy. Moc neporadim. Jen, ze s takto casto nemocnymi detmi jezdi maminky do ozdravoven, tak jestli byste taky meli narok a treba by to pomohlo. Byva to za dobre penize a s plnou penzi.

Ano, máme nárok. Ale já si upřímně neumím představit tam sama x týdnů s takhle malým dítětem chodit po procedurách. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
29.8.23 21:20
@Terezaa61 píše:
Ty jo to je mi líto. Napadlo mě, že zkusit dávat probiotika. Asi to nic nespasí ale s imunitou to trochu pohnout může :)

Zkusíme zase zařadit. Je to na palici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.8.23 21:25

To je tezky.
Zrejme mas uz od pocatku „krehci“ dite, kteremu by zrovna to kojeni urcite pomohlo. Ale to uz zpetne nema cenu resit.

Kvalita jidla, chemie v prostredi, ockovani, leky, cerstvy vzduch, pobyt venku, otuzovani, psychicka pohoda, to vsechno ma vliv.

Takze co muzes, zkus zlepsit. Jsou to male kroky, ale kazdy kousek se pocita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.8.23 21:28

Jinak ja nedam dopustit na C vitamin.
Takovemu mrneti nemuzes uplne prepalit davku, ale kdyz si vezmes, ze jedno kiwi ma 70 mg, tak si myslim, ze takove „3 kiwi“ denne klidne muzes doplnit, tj. 200 mg/den bych se vubec nebala pridat. Idealne tablety obsahujici bioflavonoidy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76725
29.8.23 21:30
@michavw píše:
Ano, máme nárok. Ale já si upřímně neumím představit tam sama x týdnů s takhle malým dítětem chodit po procedurách. :?

no tak to je potom těžké, lékař vám vyřídí nárok na lázně a ty si to neumíš představit :nevim: je velmi těžké vyřídit nárok na lázně a hned tak každý je nedostane,
tak to se pak budeš muset smířit s tím, že je dítě pořád nemocné, hlavně když budete doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
29.8.23 21:41
@Lucie_Sx píše:
To je tezky.
Zrejme mas uz od pocatku „krehci“ dite, kteremu by zrovna to kojeni urcite pomohlo. Ale to uz zpetne nema cenu resit.

Kvalita jidla, chemie v prostredi, ockovani, leky, cerstvy vzduch, pobyt venku, otuzovani, psychicka pohoda, to vsechno ma vliv.

Takze co muzes, zkus zlepsit. Jsou to male kroky, ale kazdy kousek se pocita.

Lipozomální C užíval přes dva měsíce, teď dáváme pauzu, ale asi na podzim zařadíme znovu. Dávám i komplex B v kapkách a vyšší dávky D. Ven na čerstvý vzduch chodíme často. Kvalita jídla nebude nic moc.
Máme nejedlíka. Jakoze fakt nejedlíka a málo co mu chutná. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.8.23 22:09
@michavw píše:
Lipozomální C užíval přes dva měsíce, teď dáváme pauzu, ale asi na podzim zařadíme znovu. Dávám i komplex B v kapkách a vyšší dávky D. Ven na čerstvý vzduch chodíme často. Kvalita jídla nebude nic moc.
Máme nejedlíka. Jakoze fakt nejedlíka a málo co mu chutná. :roll:

Kolik toho C bral denne, pro zajimavost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
29.8.23 22:14
@Lucie_Sx píše:
Kolik toho C bral denne, pro zajimavost?

Fuuu, tak teď na to koukám a 1 ml má 50 mg vitamínu C. Víc jsem nedávala, protože toto dávkování bylo pro děti od 3 let a měla jsem strach, abych to nepřehnala. Takže říkáš zkusit to zvednout? Pravdou je, že syn je nejedlík a sní denně max 1 ovocnou kapsičku. Víc ovoce do něj nedostanu. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.8.23 23:26
@michavw píše:
Fuuu, tak teď na to koukám a 1 ml má 50 mg vitamínu C. Víc jsem nedávala, protože toto dávkování bylo pro děti od 3 let a měla jsem strach, abych to nepřehnala. Takže říkáš zkusit to zvednout? Pravdou je, že syn je nejedlík a sní denně max 1 ovocnou kapsičku. Víc ovoce do něj nedostanu. :roll:

Kolik ml UM pije denne? V tom neco je.
Kapsicka ma 20-30 mg.

Telo si cecko neumi vyrobit, musis ho dodat stravou.
Ja bych mu klidne tech 200-300 mg dala.
Pro nemocnost je cecko uplne zasadni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.23 11:48

Kozí mlíko. Já na tom vyrostla. Dcera dostávala preventivně od narození lahvičku týdně. Krom rýmy spojené se zuby, žádné courani po doktorech. Ani já ani ona.
Přítel jako dítě pil kombuchu, musel, neměl imunitu ( špatná slezina). Těch se dá sehnat celá řada.

• Citovat
  • Upravit
Capelucia
30.8.23 12:06

Taky bych koukla, kde žijete :think:. Jestli tam nejsou skryté plísně nebo tak něco. Když je takový nejedlík, zaměřila bych se na střeva, nějaké probiotika, méně cukru a tak. Ještě je jedna bylinka, není moc známá a na nakopnutí imunity přímo zázrak, lze koupit bezalkoholovou tinkturu - Rhodiola rosea, česky si rychle nevzpomenu. Určitě bych zkusila, je to silný adaptogen.

• Citovat
  • Upravit
2653
30.8.23 12:11

Mas proste nachylny dite. Kojenim to nebude, tim se netrap a nepridelavej si starosti. Jsou decka, kde se rodice muzou stavet na hlavu, a presto jsou mali vecne na hromade. Pak to nekdo vubec neresi. Decko mu v zime lita s holym krkem a bez cepice a neonemocni…to je proste krehkou konstituci. Davej doplnky stravy, muzes zkusit alternativni cestu, ale spis bych se s tim smirila a doufala, ze z toho vyroste. Znam par jedincu, kteri byli jako deti vecne na hromade a v dospelisti jsou relativne ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí