Dítě 17.měsíců a dvojčata

23.9.16 10:02

Dítě 17.měsíců a dvojčata

Ahoj maminky,
chci se zeptat zda nemáte někdo podobnou zkušenost. Až našemu synovi bude 17.měsíců tak se nám narodí dvojčata. Plánovali jsme max. dvě děti a proto jsme do toho šli takto brzo po prvním, chtěla jsem aby k sobě děti měli blízko a abychom i my si tím prošli takřka při jednom. No a co čert nechtěl, čekáme teď dvojčátka. Popravdě, mám z toho dost strach, jak z toho, že se bojím aby dvojčátka byli donošená tak z následného chaosu doma, asi to bude záhul. Ale nejvíc mě asi trápí to, aby se nenarodili předčasně, to by vše bylo ještě horší. Navíc mě trápí názory okolí, mám dojem, že na mě každý kouká jak na exota, za prvý proto, že budeme mít děti tak brzo od sebe a za druhý proto, že rovnou dvojčata. Nečekala jsem, že kvůli tomu budu až tak na pranýři :?… každopádně už se stalo a já si přeji aby vše bylo hlavně v pořádku. Máte někdo podobnou zkušenost… která by mě aspoň trošku uklidnila? :( :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3169
23.9.16 10:12

Já mám doma sice už 26m holčičku, ale cekam za 2m taky dvojčata.. Nikdy jsem nechtěla více jak max 2 deti..no a ted dvojky.. všechno to budou holky. Po prvotním šoku už se tesim a doufám, že to bude všechno fajn a donosim je co nejdál. Ted jsem 26+0..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
23.9.16 10:12

@Mišulka90 Počti si tady https://www.emimino.cz/…cata-269489/, jsi ve stejné situaci jako anonymní zakladatelka…

My měli mezi dvojčaty a nejmladší dcerkou 14 měsíců a měla jsem úplně stejné pocity ohledně strachu z těhotenství, aby byly děti v pořádk, abych nestrávila třeba několik týdnů v nemocnici, aby byly děti donošené… Péče o děti jsem se moc nebála, přece jen jsem ostřílená matka, ale masakr to celkem byl. Minimálně ty první 2-3 měsíce ano. Ale zase to bude o náročnosti dětí.

Lidi si neber odobně a slušně je pošli někam. Osobně jsem se s ničím takový nesetkala. Rozhodně ne mezi dvěma dětmi. Občas je někdo přehnaně „vtipný“, ale to je tím, že těch dětí je u nás poněkud víc, než bývá zvykem.

Ať se daří :kytka:

Příspěvek upraven 23.09.16 v 10:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1125
23.9.16 10:13

@Mišulka90 dcera sousedů naproti to má víceméně stejně, bývají tady často u rodičů. Říká, že to je mazec, ale nějak to dali a dávají. Starší dítko je ale holčička a hodně šikovná. Musela začít brzo chodit bez kočárku a teď od září začala už chodit do školky (jsou jí akorát 3). Ty mladší dvojčata už jsou taky víceméně bez kočárku. Asi teda hlavně na kratší vzdálenosti, jezdí sem vyzvedávat tu starší holčičku do školky a potom chodí i na místní hřiště.
Jinak dvojčata měla donošená, myslím, že klasicky CS v 38.tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
23.9.16 10:19

Ahoj maminko :) mám děti rok a týden od sebe. Nevím, v kolikatem jsi týdnu, ale co nejdřív si domluv výpomoc alespon na první 3 měsíce po porodu. Já měla tetu, která dala výpověď a byla se mnou celý den. Dala by ji ikdybych ji nepotřebovala, takže se to krásně sešlo. Bez ni bych byla už nekde v Bohnicích, protože miminko neustále plakalo a starší neuvěřitelně zarlil, takže řval taky. Teď jsou mladšímu 4 měsíce, braskovi 16 měsíců a jsou to zlaticka :srdce: a máš takové štěstí, ze cejas dvojcatka. Měnila bych s tebou hned, ale třeba se i ja jednou dockam :D Zvládnout se to da, budeš muset. Přeju hodně štěstí a teď hlavně pohodove těhotenství :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5668
23.9.16 10:24

Na lidi kolem se vyser (pardon za to slovo) cekas krásná zdravá dvojčátka a uvidíš že to zvládneš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
23.9.16 10:28

Ještě dodám, ze pritelova babička mela dvoje dvojčata rok po sobě :lol: je pravda, ze tam se staralo více lidí, ale i tak ji obdivuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.9.16 10:29

Děkuju za krásné zprávy, je příjemné slyšet aspoň něco pozitivního :-) no já jsem teď momentálně ve 12.týdnu, takže začátek, nicméně je mi kolikrát pěkně zle, jak od žaludku tak se hlásí i celková únava. Nic podobného neznám, první těhotenství bylo bezproblémové, takže tohle je pro mě uplně opak :-) Náš prvorozený je ještě ke všemu pěkný kvítko, jako uplné miminko řval jak tur co hodinu a půl přes den i noc, takže únava je už můj stálý kamarád bych řekla :-) no ale zvládáme, babičku i dědy máme v důchodě takže pomahají a doufám, že budou při síle i na následující dvojku :) Syn už od roku krásně chodí, takže je to s ním pěkná honička, takže noční šichty vystřídali denní běhy za ním :-) no, jen se modlím aby dvojčátka byla klidnější… a hlavně zdravá, příští týden mě čeká první screening v Brně, tak doufám, že to dobře dopadne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.9.16 10:36

Aspoň budou parťáci k sobě :kytka:.
My nemáme dvojčata, ale jak schodky to máme 8r,5r a 3,5r. Někdy je to divocina, jindy super, vyhrají si spolu, drží při sobě, někdy se zas poskubou, pak se utesuji :mrgreen:, ale čím víc jsou samostatni a to i ten nejmladší, tak už je to pohoda, pohoda, pohoda :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
23.9.16 10:38

@Mišulka90 Neboj, ten prvotní šok je nejhorší :lol: My jsme teda s dvojčaty absolutně nepočítali, takže jsme si naplánovali osmé dítko a bum, byla z toho dvojčata. Nejdřív to teda stres byl, protože v 8.tt, kdy jsem šla poprvé na gynekologii, nebylo jasné, jestli jsou dvojky jednovaječná s přepážkou nebo bez, naštěstí z toho pak vylezla ta méně riziková varianta. Kluky jsem donosila do 36+5 (déle se jednovaječná nenechávají) a v porodnici jsme strávili pouhé 3 dny. Děti byly ok, od začátku úplně v pohodě.
Jo, jinak co jsme opravdu ocenila, bylo to, že jsem si namrazila jídlo do mrazáku. Počítala jsem s delší hospitalizací, tak měl muž s dětmi navařeno. A když nás propustili, bylo to jako když najde. Jen jsem tahala obědy z mrazáku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
23.9.16 10:44

@Kelsey Nechci být nějaký mistr světa, ale i děti rok od sebe (páté a šesté) byly proti dvojčatům procházka růžovým sadem ;) Tím nechci samozřejmě nějak zlehčovat tvoje zásluhy coby trojmatky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
23.9.16 10:48

Jak už tu holky psaly, lidi vůbec nereš. Já mám také dvojčátka 14 měsíců a v pohodě. Jo a ten můj by chtěl ještě kluka… :lol: Držím palečky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
23.9.16 10:49

@Mišulka90 Jaký typ dvojčat vlastně čekáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
23.9.16 10:51

@fragola Nedá mi to, musím se zeptat - jak velký máte mrazák? 8o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
23.9.16 10:53

@fenny Velký :lol: U nás jede všechno ve velkém :mrgreen: