Dítě (3,5) v dětském koutku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
28
28.8.15 14:54

Dítě (3,5) v dětském koutku

Dobrý den maminky,

omlouvám se za sloh ale potřebuju se vypsat asi…Dnes se mi přihodila taková věc a já prosím o radu, zkušenost nebo prostě jen názor - at už je jakýkoliv. Byli jsme se synem v nákupním centru, v centru je dětský koutek, syn škemral jestli tam může. Dala jsem ho tam, hrál si. Řekla jsem at na mně počká že budu pro něj hned zpátky, řekl jo a hrál si dál. Odběhla jsem cca na 15 minut do drogerie pro krém a vrátila se za ním. Vše v pořádku.

Byla tam ale jiná maminka s dětmi a ta na mně chvilku koukala, a pak se mně ptá jestli ho tam nechávám často a jestli se nebojím a že by tam určitě sám nebyl kdyby tam nebyla ona, no znělo to jako že si o mně prostě myslí svoje…

Jsem poměrně mladá máma, klukovi se věnuju a chci být dobrá máma - já necítím že bych udělala něco tak hrozného, ale mám z toho celý den velmi špatný pocit. Syn v jakémkoliv obchodě (s výjimkou hračkářství) dává okatě najevo jak ho to „neba“, vyvádí, v extrémním případě v obchodě „rovná“ nebo neopak vyhazuje věci z regálů…
Zatím jsem ho takto nechala asi 3× v dětském kouku vždy max na 10-15 min. Nejedná se o obří nákupní vícepodlažní centrum, je tam max 10 obchodů vyrovnaných dokola. Zatím nikdy nebyl problém že by mně hledal, vždy vysvětlím že hned budu zpět a že nesmí z koutku ven. Chápe a je spokojený že tam může být.

Má otázka je zdá se vám to ok, nebo přes čáru??? Děkuji za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65297
28.8.15 14:59

Kdyby tak Můj chtěl sám někdy zůstat v dětském koutku :mrgreen:
Bud ráda, že jde sám a líbí se mu tam
Jo Teda, Já myslím koutek, kde je hlídání :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15416
28.8.15 15:00

Chápu to správně, že to byl dětský koutek bez hlídání? Pak bych tam 3,5 leté dítě nenechala samotné ani náhodou. Pro mě naprosto přes čáru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi

Mám podobně starého a nenechala bych ho tam. Jsem si skoro jistá, že kdybych mu řekla, tak nikam nejde, ale bála bych se, aby ho někdo neodvedl a nevím, co by ho napadlo, kdyby tam přišlo jiné dítě a bouchlo ho, nebo jiná nepředvídatelná situace. Jsou to ještě prťata.
EDIT: Myslím koutek bez hlídání.

Příspěvek upraven 28.08.15 v 15:01

• Citovat
  • Upravit
12330

Samotného bych ho nenechala, bála bych se že by mohl kamkoli zmizet :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
28.8.15 15:03

Nerozumím, co myslíš tím dětským koutkem? Pokud je to takové to ohraničené zázemí s personálem, který dítě pohlídá, tak v pohodě, tam jsem zrovna nedávno chtěla šoupnout mladšího, protože tam chtěl, ale berou až od 3 let (resp. vzali by ho s mým doprovodem, což je mi jaksi k ničemu, když jsem přišla nakoupit).

Pokud je to nějaké volné prostranství mezi krámky, tak tam bych ho teda nenechala, já nenechám ani staršího 5letého syna samotného u lego- stolečku v Globusu (uprostřed obchodu v uličce mezi regály), prostě mám strach, aby ho někdo neodvedl, a to nemyslím, že bych byla nějak přehnaně opatrná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
28.8.15 15:03

@Apotheqa A ze všech těch 10 obchodů na něj do koutku celou dobu vidíš? Pokud ne a je to bez hlídání, nenechala bych tam tříleťáka, ale ani sedmiletou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
28.8.15 15:04

Tak ja bych ho tam nenechala v zadnem pripade. muj syn by totiz byl schopen za tech 15 min odejit z celeho nakupniho centra, nastoupit na tramvaj a nekam odjet. coz teda chapu, ze ne kazde dite je tak dobrodruzne, ale stejne bych mela strach, ze ho nekdo odvede.
pripadne teda u nas dost hrozi, ze by za tech 15 min tam vzal par deti necim po hlave :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
28.8.15 15:05

No to je teda hoooodně přes čáru, 3,5 leté dítě nechat samotné v koutku bez hlídání :zed: To o něj chceš mermomocí přijít? Nikdy nevíš, kdo ho na co naláká, ty bláho, jsi blázen :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
28.8.15 15:06

Pokud je to koutek bez hlídání, tak ne, v žádném případě. On sice může sedět na zadku a hrát si, ale nikdy nevíš co se může stát, může někdo přijít a odvézt ho, nebo spadne, něco se mu stane, rozhodne se, že už ho to tam nebaví apod. Prostě na to je ještě malý, opravdu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka

Mám o rok staršího a určitě bych ho tsm nenechala samotného

• Citovat
  • Upravit
639

Svýho prvního bych tam klidně nechala. Ty další už ne. Ono je to hodně o povaze dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
28.8.15 15:08

Záleží, co myslíš tím koutkem. Podle popisu to vypadá spíš na takové to místo uprostřed chodby ohraničené malinko, bez dozoru. mají to třeba v Kotvě v Praze.

Tak pokud jsi ho nechala tam, tak mi to přijde naprosto absolutně mimo u tak malého dítěte. Za a) mohl odejít, b) někdo ho mohl odvést c) mohl někoho otravovat a někomu ubližovat d) mohlo se mu něco stát-stačí si strčit něco do nosu atd.

Pokud mluvíš o koutcích s hlídáním, tak v tom nevidím problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
28.8.15 15:09

@Apotheqa a ono to neni hlidane? Ja jsem ted byla v obchodaku, kde je klouzacka, micky, masinka, ve volnem prostoru bez hlidani. No a prepadla me urgentni potreba na zachod, bafla jsem syna 2 a 3/4r, na ctyrletyho a sestiletyho houkla, at tam zustanou a mazala jsem pryc.
Ale nebyt to akutka, tak je tam nenechavam, ale tady slo o vteriny :oops:
Do hlidaneho koutku bez obav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
28.8.15 15:09

Já bych ho tam taky nenechala. Né jednou jsem zažila v obchoďáku požární poplach, kdy se začali nekontrolovatelně valit všude davy ven a ochranka Tě zpět do obchoďáku nepustí ani omylem. Všude panika. Co bys v takovém případě dělala?

Příspěvek upraven 28.08.15 v 15:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect