Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj a co sehnat na mimibazaru přenosnou tašku do kočarku, třeba od dorjanu byla dost velká a fuknout ho i s ní do sportaku.
@Naima Ahoj, já teda mela holcicku (byvaji mensi) ale kupovala jsem kocarek který měl vytahovací box takže jakmile byla velka box jsem vytahla paráda. Je třeba se opravdu na tohle koukat. Jinak ja bych do sportaku tak male ditko nedala, protoze by se mu mohli krivit zadicka, a to jsou pak nervy se cvicenim omezenim atd.
@eevcca ahoj já mám dorjan danny sport3 a co jsem u známých viděla, tak jsem korbičku měla největší, nebýt toho že malá je hodně dlouhá a narozená na podzim tak by mi v té korbičce vydržela déle než do jara.
Já mám kočár, který ani hlubokou korbu nemá, jde dát zcela do lehu a od narození v něm byla ve vložné tašce. V té by vydržela (velikostně) klidně do roka, ale někdy kolem 8 m z ní začala vystupovat (ještě neseděla, ale s přehledem si stoupla), tak šla milá taška pryč a dítko jen do sporťáku (kam lze přikurtovat), přes něj nánožník. Z hlediska vzhledu, zateplení, polohy dítěte i ostatních parametrů mi varianta vložná taška nebo sporťák s nánožníkem do lehu přijdou v podstatě stejné.
Jak se můžou dítě křivit zádíčka ve sporťáku, který jde do lehu? I když neúplného.. Spousta dětí co má reflux tak spí celé noci a dny
Já v tom problém nevidím.. Jediný co, tak do sporťáku většinou víc fučí, ale jak do kterého, většina už jich má přetahovací boudičky..
@Naima
Kdybych měla takovou dlouhána, jak ty
klidně už ho dám do sporťáku, fusak, ony se dají nastavit hezky na ležení ty sporťáky, tak proč né.
Nic dalšího bych nekupovala.
Taky bych asi dala, nekupovala bych nový kočár kvůli pár měsícům než se samo posadí, když je to jen drobet přizvedlý..
my máme skoro 9,5m mimčo, je dlouhán a pořád je v hluboký korbě, máme dorjan danny sport, sice když si lehne tak má nožičky drobet pokrčený, ale to je tim že je teď v kombinéze a fusaku, naštěstí v něm moc spát nechce tak jezdí v pololehu, pořád si říkám že do sporťáku bych ho chtěla dát až na jaro, ale uvidíme ![]()
Holky zlaté, moc děkuji za reakce, asi ho tedy zkusím dát (co nejpozději) do sporťáku. Nestoprocentní leh fakt neřeším, je tak i teď a vlastně od mala jak v kočárku, tak v posteli a nově i při přebalování, protože coby refluxák má nařízený zdvih.
.
DDo takového kočárku úplně klidně. pokud má otocne sezení a lehounke zvednuti v úhlu co pises, tak klidně. taky mám refluxove dítě které prostě nemůže ležet rovně. maximálně bych si za litr koupila vloznou tašku…
určitě beych ale nekupovala nový kočár!!
nechápu jak pořád všichni trvají na korbach, co na nich je tak suproveho!
Důležité je aby dítě nesedelo, aby mělo správnou polohu, stejně mu korbu polohujes, tak je to vlastně stejně…
@Naima píše:
Já mám už teď nepatrně zvednutou vrchní část korbičky, protože dítě mám mít i v postýlce coby refluxáka zvednutého, navíc si říkám, že tu drobnou nerovnost snad stírá dvojitá flees deka a zimní fusak. Snad by to nevadilo - v tom sporťáku není 100%leh, ale je to fakt jen pár centimetrů, určitě méně, než pět. Nánožník ke kočárku mám.
U refluxu ma byt zdvih cele lozne plochy, ne skok pod zadicky
pokud ti nevadi sportak, dala bych vyztuz, aby to byla jedna naklonena rovina, treba tou vloznou taskou nebo desku pod polstrovani.
@Naima píše:
Holky zlaté, moc děkuji za reakce, asi ho tedy zkusím dát (co nejpozději) do sporťáku. Nestoprocentní leh fakt neřeším, je tak i teď a vlastně od mala jak v kočárku, tak v posteli a nově i při přebalování, protože coby refluxák má nařízený zdvih..
Schválně jsem si rozebrala kočár, jak vlastně leží - ten lehký zdvih byl s bídou na prst, když jsem to položila, tak byl rozdíl fakt neznatelný
. Dvojitou fleesovkou a zimním fusakem to bylo tak pěkně vycpané, že tam neměl násilný přechod v zádové partii
. Ona sama ta matrace je v hlavové části lehce zvýšená, matrace není absolutně rovná a pod ní je také cosi, co ji trošku zvyšuje (v samotné korbě). Pro zajímavost, je to x-lander x-move 2012.
Moc děkuji na tip s vložnou taškou - doporučily byste nějakou
?
Stačí obyčejná abc design nebo emitex. jense podívat tak sé uchycuje, většinou na d kroužky..
jasné že má by zdvih celého lezení, ale já sé vždycky prostě divím, protože žádná korbicka s polohovanim nemá zdvih celé plochy, jen zad a prostě nevidím pak žádný rozdíl mezi polohovanim korby a sportaku, který je skoro úplný leh,
u xmove bych to neresila.a.jak pises s fusakem je to neznatelne!
Jen malá poznámka - přece i nesedící děti jsou chvíli v autosedačce-vajíčku nebo tzv. lehačkách… lehký úhel by vůbec neměl vadit - důležité je, aby fakt nesedělo, pokud to samo ještě neumí, a nezatěžovalo si předčasně bederní páteř…
jinak souhlas s holkama - je to jen o tom pocitu, že není dostatečně chráněno před větrem a mrazem - a to ta vložná tažka nebo zachumlání do pořádného fusaku a třeba ještě deky určitě vyřeší…
btw řeším něco podobného, syn má 4m a je knopich, dle oblečení má skoro 70cm délky, taky mám Xlander, kupovala jsem od známé, taky měla zářijové dítě a do jara vydržela a byla taky velká… předpokládám, že teď se už růst trochu zastaví a ještě chvíli vydrží… dcerka byla srpnová, to jsem měla Teutonii s metrovou vložnou taškou, takže bez problémů…
@prudusinka Ahoj, můžu se zeptat co jsi měla za kočár? Sháním právě s tak dlouhou korbičkou. Díky