Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Myslím že většina lékařů by to nedoporučila, když to ení 100procent leh, ale znám hromadu maminek, co dávaly, takže asi tak ![]()
Do sportovní nástavby jsem dávala od 6ti měsíců. Některé korbičky jsou opravdu hodně malé, tu co jsem měla já byla celkem prostorná (82cm) a taky jsem myslela že nám vydrží déle. Ale když ti jde sport. nástavba skoro do úplného lehu, tak to nevadí, stejně je zima a budeš dávat dítěti fusak, a má určitě nějaký nánožník.
Dala bych.. Mě se malá sápala ven už okolo 4 měsíce - čapla kraj a zvedala se… A taky tam byla ťip ťop - ale spíš na šířku
Takže jezdívala domu přizvedlá - já jí tam nechala spíš kvůli mému pocitu, že je jí tam tepleji.. Sedla si v půl roce a pak šla rovnou do golfek..
Edit. vlastně kecám, teď mi došlo, že předtím byla už pár týdnů ve sporťáku.. Ale mě nevyhovoval, tak se koupily gofky..
Příspěvek upraven 11.01.13 v 15:13
Jestli se bojíš, že tam nebude dostatečeně chráněné, co tak koupit do sporťáku takovou tu měkkou vložnou tašku? Jen mě to teď tak napadlo, vyzkoušené to ale nemám, moje děti byly v hlubokém kočáru až do 8. měsíce ![]()
Mněla jsem stejný problém s dcerou mám Jane Nomada a kupovala jsem nový kočár (Patrona) v 9m jsem dala už sporťák.
Patrona jsem pak prodala o 2000,– míň byl hned pryč.
Příspěvek upraven 11.01.13 v 15:15
Sama jsi tady popsala dvě možnosti, jak to vyřešit. Je znát, že jsi rozumná mamča, tudíž předpokládám, když píšeš, že nebudeš dávat prcka sedět, tak to myslíš vážně. Takže za mne. Pokud máš opravdu skoro v lehu sporťák, tak tam prcka dej.
My to tak taky řešili cca v 5 měsících, jelikož jsme taky ve fusaku nevlezli do korbičky - obzvlášť velký ten problém byl při přesunech z mimiplavání. Takže jsme začali vozit ve sporťáku (plavací teta se moc netvářila, ale jenom do momentu, kdy viděla, že je malá opravdu téměř v leže - pak už to neřešila).
Nedala bych do sportaku a koupila bych na inzerat hluboky s velkou korbou. Jsem zastancem roviny, dokud to jde. Dcera jezdila v hluboke do 13 mes, syn jezdi stale, ma 9mes a to uz chodi kolem nabytku. Na sportak je pro me proste zima
i kdyz mam otocny, aby jezdil celem ke mne a nefoukalo mu to tam tolik.
Ahojky, taky jsem resila. Mrkni i tady: https://www.emimino.cz/…arku-128347/ Dalsich nekolik nazoru. Asi bych zvazila podle toho, co presne je „skoroleh“ ![]()
Já mám už teď nepatrně zvednutou vrchní část korbičky, protože dítě mám mít i v postýlce coby refluxáka zvednutého, navíc si říkám, že tu drobnou nerovnost snad stírá dvojitá flees deka a zimní fusak. Snad by to nevadilo - v tom sporťáku není 100%leh, ale je to fakt jen pár centimetrů, určitě méně, než pět. Nánožník ke kočárku mám.
Já jsem z tohoto důvodu kupovala kočár s co největší korbičkou, mám dítko v létě a chtěla jsem, aby přes zimu vydržela v hluboké korbě. Ale ty jsi asi slyšet nechtěla ![]()
Já myslím, že nebudeš ani první, ani poslední, kdo tam takhle malé dítě dá
Určitě co nejvíc do lehu, zvednout boudičku, kvalitní fusak a jestli máš ještě takový ten nánožník, tak to půjde ![]()
Příspěvek upraven 11.01.13 v 15:18
Určitě bych neposazovala, nejsem kamarád něčeho, co dítě samo neumí
.
Já vozila obě děti ve sporťáku, když jim bylo čerstvých 5.měsíců
Poučení pro příště… neřešila jsem moc korbičku, protože jsme spíš výškoví podprůměři, minimálně manžel. Takovou čáru jsme jaksi nečekali, nebýt té podoby, tak si budu myslet, že mi dali dítě nějakého basketbalisty
.
@Naima píše:
Milé spoludiskutující, dnes jsem dávala syna do kočáru a zaznamenala jsem, že v nožičkách mu zbývá tak centimetr a u hlavičky asi tři. Je tak trošku vyšší, než je průměrné dítko jeho věku a myslím, že se mi tam tak do 3 týdnů maximálně opravdu nevejde. Teď se sotva přehoupl přes 4. měsíc, samozřejmě nesedí. Sporťák jde dát do téměř 100% lehu a je přehazovací, bouda je dost veliká, ale přijde mi dost zvláštní, cpát tam takto malé dítě. Nebo koupit nějakou velkou starou herku? Manžel by mě asi vynesl v zubech (přeháním), když máme nový kočár. Tak nějak mě nenapadlo sledovat vnitřní rozměr korbiček, kočáry, co se mi líbily, byly plus mínus dva tři centimetry nastejno. Dávala jste některá takto malé dítě do sporťáku (samozřejmě ne zvednutého), je tam dostatečně chráněné?
Je. Pokud se ti nevejde do korby, nekupovala bych nic dalšího. ve fusaku mu bude fajn ![]()
Milé spoludiskutující, dnes jsem dávala syna do kočáru a zaznamenala jsem, že v nožičkách mu zbývá tak centimetr a u hlavičky asi tři. Je tak trošku vyšší, než je průměrné dítko jeho věku a myslím, že se mi tam tak do 3 týdnů maximálně opravdu nevejde. Teď se sotva přehoupl přes 4. měsíc, samozřejmě nesedí. Sporťák jde dát do téměř 100% lehu a je přehazovací, bouda je dost veliká, ale přijde mi dost zvláštní, cpát tam takto malé dítě. Nebo koupit nějakou velkou starou herku? Manžel by mě asi vynesl v zubech (přeháním), když máme nový kočár. Tak nějak mě nenapadlo sledovat vnitřní rozměr korbiček, kočáry, co se mi líbily, byly plus mínus dva tři centimetry nastejno. Dávala jste některá takto malé dítě do sporťáku (samozřejmě ne zvednutého), je tam dostatečně chráněné?