Dítě 7 let bolest u srdce

18
3.8.22 23:36

Dítě 7 let bolest u srdce

Ahoj, chci se zeptat. Dcera 7 let si stěžuje na bolest u srdce, leží v posteli, a stěžuje si na bolest v levé části hrudi. Bolest trvá opravdu krátce, ani ne 5minut. Momentálně jsme bez pediatra, nevím zda opravdu nemá problém se srdíčkem. Jiné potíže nema. Zajímá mě jestli to některé dítě taky nemělo.
Děkuji za případné odpovědi, a omlouvám se jestli je dotaz nevhodný, a nebo hloupý. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7228
3.8.22 23:55

@Slečna.a nějakou fyzickou námahu před tím neměla? Je to opravdu srdce nebo plíce? Trvá to delší dobu? Jela bych na pohotovost, pokud ji to bolí, když v klidu leží..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
4.8.22 00:03

Párkrát už si stěžovala, a je v klidu, nevím, možná plaším. Kdyby to byla velká bolest, plakala by. Opravdu ta bolest trvá chviličku.
Na pohotovosti nám nepomůžou, chodíme tam od doby co nemáme pediatra, to je od prosince. Jen nám řeknou ať si najdeme lékaře, že oni tam jsou jen pro vážné případy.
Moc děkuji za reakci. Mám radost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
4.8.22 00:15

A proč nemáte pediatra?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
4.8.22 02:17

Proč proboha dítě nemá pediatra?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
4.8.22 03:03

Jsem ze Sokolova, naše paní doktorka skončila + další 3 doktorky. Nikdo nás tu nevezme, nejsem jediná s tímto problémem. Nepomohla ani pojišťovna, ta mě posílá až do Plzně. Psala jsem i stížnost na ministerstvo, a ty s tím taky nic neudělají, prý nejsou doktoři, že není problém jen na Sokolovsku:zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
4.8.22 05:30

No nevím, kdyby moje dítě 7 let trápila bolest u srdce, řeším to už dávno. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42140
4.8.22 05:46
@Nowuka2 píše:
No nevím, kdyby moje dítě 7 let trápila bolest u srdce, řeším to už dávno. 8o

To dítě je sedmileté. Ne, že ho 7 let bolí u srdce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
4.8.22 06:28

Samozřejmě je nutné navštívit lékaře, ale uklidním vás, měla jsem to taky celé dětství, furt mě píchalo u srdce, ale nikomu jsem to neříkala, bála jsem se, že umírám. Byl to skříplý mezižeberní nerv asi jak dítě roste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
4.8.22 06:48

Nas syn si v breznu take stezoval na bolest na hrudi. Jeli jsme ihned do nemocnice a byl z toho zanet srdecniho svalu. Jestli po covidu, co prodelal v lednu :nevim: tezko rict.
Byl tyden v nemocnici, tyden doma bez jakehokoli pohybu - idelane jen lezet a pote na pul roku bez sportu. V zari ma kontrolu a snad vse bude v poradku.
Nechci strasit, ale jsou veci, ktere se musi resit hned.

• Citovat
  • Upravit
1680
4.8.22 06:55

Jako diteti se mi takto projevovaly zarazene vetry. Opravdu me tlacilo na hrudniku a byli jsme i na pohotovosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
4.8.22 07:00

Bolest pocházející od srdce je většinou plošná, nedá se na ni ukázat prstem a může vystřelovat směrem do zad, k lopatce.
Pediatra bych dítěti zařídila i za cenu větší vzdálenosti.
Přeji, ať to dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
4.8.22 07:41

Skříplý mezižeberní sval mi taky napadl, ale to by podle mě nezmizelo za pár minutek :think:
Hele, když není pediatr, nešlo by rovnou jít na specializované pracoviště - pro začátek třeba interna? Dneska se běžně na alergologii nebo plicní chodí bez doporučení lékaře.
Nebo třeba začít na tom plicním (teoreticky by to mohlo být od dýchání, dr. ji prohlédne, zjistí, že od plic to není a pošle vás dál?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5959
4.8.22 07:43

Smazala jsem, lékař je větší odborník.

Příspěvek upraven 20.08.25 v 22:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
4.8.22 07:45

Děti mají běžně potíže od žeber a páteře,
orientačně - pokud bolest na hrudi pacient ukazuje jedním prstem, není od srdce.
Bolest od páteře je taky spíš píchavá, mění se v závislosti na poloze či dechu. Od srdce je tupá, palčivá, přetrvávající, rozlévá se po hrudníku.
byla by docela rarita, kdyby dítě mělo oběhového, zejména pokud je jinak zjevně v dobrém stavu. jsou teď sice ty PIMSy, ale bez horečky asi ne. Ale při pochybnostech, zejména pokud by to trvalo déle, samozřejmě jet se někam ukázat i v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí