Dítě se neustále dohaduje

8
29.7.22 14:48

Dítě se neustále dohaduje

Dobrý den potřebovala bych poradit mám syna 9 žije bez otce ale vídá se s ním. syn musí mít neustále poslední slovo a dohaduje se a je drzý typu poprosím ho ať něco udělá nakonec to udělá ale věty typu proč si to neudělám sama a že musí teď jeho řeči typu je to můj život nerozhoduj o něm proč sis nekoupila rohlíky včera a teď pro ně musím a podobné řeči když jsem řekla že když semnou nemůže žít a půjde do dětského domova řekl ať prodám jeho věci a peníze mu dám. odměny na něj nefungují řeknu že tedy něco nedostane a on řekne tak příště když mu seberu tel tak s ním musím něco dělat a on stejně že ho to nebaví a kdy dostane mobil dostal i facku jak byl drzej pak ještě vynada mě že děti se nebijí že jsem mu zlomila nos a jestli nepotrebuju doktora já. vsichni na mě koukají i venku jak mám drze dítě mám ještě holcicku 2,5 ta je v pohodě. uz jsme byli u psychologa on s ním promluví mladej naslibuje ale nedodrží to a mě to stojí 1000 za hodinu sezení tak jsem to vzdala. mám strach že když to nebudu řešit bude to v pubertě horší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
29.7.22 14:58

Rozhodni se které věci jsou podstatné a na těch prostě trvej a které nikoliv a ty nech syna dělat si po svém.

Je potřeba teď proměnit cestu, jak se spolu domlouváte, protože když se chytnete v tom, co je teďka, tedy věčném dohadování, tak se to bude jen zhoršovat a když půjdeš jen silou, tak se za pár let dostane do strašlivé protivky a odskáčete to oba.

Mrkni na tenhle přístup k řešení konfliktů - mohlo by ti to mnohé usnadnit

https://www.vychovabezporazenych.cz/

tady je kniha, pokud bys jela na seminář, tak ji dostaneš zdarma. Lektoři jsou zkušení a srodinami museli pracovat už před tím, než se lektory stali.

A rozhodně to není ne-výchova a nechání veškerého rozhodování dětem (což je ve skutečnosti pro děcka jako taková mnohdy na hraně zanedbávání)

https://www.kosmas.cz/…-porazenych/

Pokud bys to chtěla řešit s psychologem, tak nepotřebuješ psychologa pro syna, ten je v pořádkum nepotřebuje opravit, když už, tak by se vám hodila rodinná psychoterapie, kde bduete oba dva - zádrhel je v tom jak vy dva spolu koexistujte a tedy větší odpovědnost a síla to změnit k lepšímu je pochopitelně na tobě, syn je furt malej kluk kterej holt dělá co může.

Lidi co umí rodinou psychoterapii najdeš tady

http://www. soft-zs. cz/akreditace/terapeuti#

Je dobře že to řešíš a že to řešíš včas. Takhle v chlapeckém věku před pubertou ty změny ještě jdou a mohou mít dopad. O čtyři pět let později by to celé bylo mnohem horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13216
29.7.22 15:02
@SwanV píše:
Dobrý den potřebovala bych poradit mám syna 9 žije bez otce ale vídá se s ním. syn musí mít neustále poslední slovo a dohaduje se a je drzý typu poprosím ho ať něco udělá nakonec to udělá ale věty typu proč si to neudělám sama a že musí teď jeho řeči typu je to můj život nerozhoduj o něm proč sis nekoupila rohlíky včera a teď pro ně musím a podobné řeči když jsem řekla že když semnou nemůže žít a půjde do dětského domova řekl ať prodám jeho věci a peníze mu dám. odměny na něj nefungují řeknu že tedy něco nedostane a on řekne tak příště když mu seberu tel tak s ním musím něco dělat a on stejně že ho to nebaví a kdy dostane mobil dostal i facku jak byl drzej pak ještě vynada mě že děti se nebijí že jsem mu zlomila nos a jestli nepotrebuju doktora já. vsichni na mě koukají i venku jak mám drze dítě mám ještě holcicku 2,5 ta je v pohodě. uz jsme byli u psychologa on s ním promluví mladej naslibuje ale nedodrží to a mě to stojí 1000 za hodinu sezení tak jsem to vzdala. mám strach že když to nebudu řešit bude to v pubertě horší

Dostanu tady céres, ale drzý spratky nemám fakt ráda. Řezala bych ho jak žito…nevím, jestli bych vyhrožovala děcákem, ale výhradní péčí u otce ano…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.22 15:12

Já bych ho nebila, ale ani bych mu nevysluhovala a nevysvětlovala. U nás je bití naprosto kontraproduktivní a všude, kde to vidím, tak tělesné tresty nefungují. Ty děti pak vidí agresi jako fungující řešení mnoha problémů a tak to není.
Na větu: Proč jsi nekoupila rohlíky? Bych reagovala v klidu: Fajn, já pro ně dojdu, ale máš smůlu, tobě nekoupím a dnes pro tebe nic neudělám. Ty se obsluž sám tím, co tu je. Nechceš pomáhat? Nepomáhej, ale já pro tebe nehnu prstem.
Taky se nedohaduju a nekomentuju jeho blbé kecy. Tím to jen cyklime.
Celkem to funguje a pochopil, že když mě prudí, tak nefunguju a on nechce jít do školy v teplácích a chce mít dobrou svačinu, funkční WiFi a do čeho si udělat čaj :mrgreen: U nás ještě funguje, že mu sbírám oblíbenou hračku a zabavuju rádio. Protože to jsou výhody a ty mají jen ti, kdo poslouchají.

• Citovat
  • Upravit
1704
29.7.22 15:13

A máte se synem něco „sveho“, co vás baví oba a kde se oba cítíte v pohodě? Třeba společně hledání kesek bez dcery? Nebo kola, voda… Abyste měli prostor spolupracovat, bavit se, pokecat, posilovat vztah?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
29.7.22 15:16

Jinak pokud způsobuješ synovy zlomeniny, tak jako to je za hranicí fyzického týrání. A tím spíš potřebuješ proměnit to, jak ne-zvládáš malého kluka.

Protože když s tím budeš pokračovat, tak tě prostě za pár let přepere a celkem právem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13216
29.7.22 15:23
@Ou píše:
Jinak pokud způsobuješ synovy zlomeniny, tak jako to je za hranicí fyzického týrání. A tím spíš potřebuješ proměnit to, jak ne-zvládáš malého kluka.Protože když s tím budeš pokračovat, tak tě prostě za pár let přepere a celkem právem.

Jak jsi přišla na to, že mu působí zlomeniny??? Tim ji akorát argumentuje ten nevychovaný kluk…dala mu facku… A ty tu z ní děláš monstrum…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
987
29.7.22 15:32

Můj synovec je to stejne. Je i stejne starý a taky vyrůstal bez otce. Ma mladšího bratra, hodne zlaticko.
Přišli na to, ze čím víc ho “ignorují”, to jest neodpovídají na jeho drze otázky. zároveň mu nehledaji zábavu a nejsou jeho animatori, když ma zabaveny telefon nebo tablet, tak je kluk poslusnejsi. Sice seká latinu jen par dni a pak se vrací do starých koleji a takhle porad dokola. A taky tady to citový vydírání decakem apodobne je kontraproduktivní si myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8765
29.7.22 15:33

Mě podobně, jen zatím v mnohém menší míře a slusneji, vysira sedmiletej. Cokoliv po něm chci, tak problém. Ale jemu by se mělo posluhovat… no tak ať si trhne. Nejvíc zabírá nereagovat na něj a nic pro něj nedělat (jak to jen v péči o tak maly/velký dítě jde). On odmítá pomoct s myčkou, já odmítám pomoct s výrobou pexesa. On odmítá pomoct mladší sestře, já nepomůžu jemu. Chová se hnusně k bráchovi, chovám se hnusně já k němu. Prostě mu ukázat, co jeho chování dělá, jak to vypadá, jak je to „prijemny“… a za blbý kecy a odmlouvani se stupnuji tresty, to taky dost funguje. Když si za nevhodné chování na hřišti jde sednout na lavičku na 5 min a on celou dobu držkuje, sedí tam dalších 5 min. Pak někdy i dalších 5, prostě dokud se neuklidni. Teď už většinou stačí upozornit, ať je zticha, jinak sedí dyl. Chce to nechutnou důslednost, nediskutovat, necyklit ty nesmyslný argumentacni debaty a nenechat se vytocit. Což je asi nejnarocnejsi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3685
29.7.22 16:27

Ani jsem tvuj prispevek nedocetla. Pokud svemu diteti vyhrozujes decakem, tak jses pro me nebetycna krava. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.7.22 16:32

V domacnosti bydlime vsichni a vsichni se podilime.
Kdo se nepodili, muze jit bydlet na hotel, tam ma veskery servis.
Takhle to vysvetluju ja doma.
Proste bez odvedeni sve casti prace to nejde.

A pokud by fakt nechtel, tak proste svuj podil vyhod ze spolecneho souziti nemuze dostavat.

A co vidim na svych detech, pokud doba na telefonu/pc/tv prekroci jakousi individualni mez, tak jsou na ranu totalne, takze pomaha i zkrouhnout tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
29.7.22 16:55

Pro pána co mě označuje za tyranku fackou dítěti nos fakt nezlomíte sousedi už to vi taky když ho potkají za 5 min po tom a nos má v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.22 17:03
@Fee-bee píše:
Ani jsem tvuj prispevek nedocetla. Pokud svemu diteti vyhrozujes decakem, tak jses pro me nebetycna krava. :poblion:

Osobně bych to neodsuzovala, když neznáš pozadí. Mně máma taky vyhrožovala děcakem. Bylo to potom, co jsem jí řekla, že mít takovou matku je za trest, nenávidím jí a chci být všude jinde, jen ne u ní. Zabalila mi kufr a řekla mi, že mi v šest jede autobus, takže jsme čekaly. Nikam mě neodvezla, ale já si už nikdy nic podobného nedovolila.
Máma byla a je fajn. Jen já jsem byla nevycvalany spratek, co potřeboval trochu zatnout tipec.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.7.22 17:06
@SwanV píše:
Dobrý den potřebovala bych poradit mám syna 9 žije bez otce ale vídá se s ním. syn musí mít neustále poslední slovo a dohaduje se a je drzý typu poprosím ho ať něco udělá nakonec to udělá ale věty typu proč si to neudělám sama a že musí teď jeho řeči typu je to můj život nerozhoduj o něm proč sis nekoupila rohlíky včera a teď pro ně musím a podobné řeči když jsem řekla že když semnou nemůže žít a půjde do dětského domova řekl ať prodám jeho věci a peníze mu dám. odměny na něj nefungují řeknu že tedy něco nedostane a on řekne tak příště když mu seberu tel tak s ním musím něco dělat a on stejně že ho to nebaví a kdy dostane mobil dostal i facku jak byl drzej pak ještě vynada mě že děti se nebijí že jsem mu zlomila nos a jestli nepotrebuju doktora já. vsichni na mě koukají i venku jak mám drze dítě mám ještě holcicku 2,5 ta je v pohodě. uz jsme byli u psychologa on s ním promluví mladej naslibuje ale nedodrží to a mě to stojí 1000 za hodinu sezení tak jsem to vzdala. mám strach že když to nebudu řešit bude to v pubertě horší

Mám takového syna. Neustále v opozici, nikdy by mi nešel nakoupit, vždycky věděl, co bych měla dělat já. V pubertě jsem se jen desila, aby se nechtěl vykašlat na školu, protože bych neudělala nic. Byla jsem s dětmi sama. Dneska je mu 50 let a tlamuje pořád. Naštěstí má manželku, která ho zvládá. Ta holka má svatozář. :kytka: Ke mě se chová slušně a vycházíme spolu dobře i když za cenu některých mých ústupků ve smyslu jen si kecej, neposlouchám te. Žádná moje poučení nikdy nechtěl poslouchat.
A přicházel a přichází na všechno sám a zbytečně
složité. Ale já mu to nevycitám. Jinak to neumel
Tak ti držím palce a bude to těžké. Tolik, kolik jsem se nabrecela kvůli němu, jsem se nenabrecela ani kvůli mému ex.

• Citovat
  • Upravit
8
29.7.22 17:08

On práci všechnu udělá venčí psa vyndává myčku vynáší odpadky zalevá kytky jde i do obchodu jen předtím než to udělá tak se buď vzteká nebo jeho dohadování proč to nechce dělat a nebo proč se nechce sprchovat dělat úkoly a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí