Dítě 9 měsíců odmítá obědy

26
27.6.23 12:51

Dítě 9 měsíců odmítá obědy

Ahoj,
Mám holčičku 9 měsíců. Do nedávna jsem ji varila a mixovala prikrmy,. Krasne papala, vetsinou celou misku cca 150 -200ml,. Ale 2 tydny zpatky ji vyrostly 2 první zuby a zacala odmitat cokoliv na lžičku. Vše chce papat sama, ale pak toho sní hrozně malo. Většinou ji davam testoviny, mrkev, brambor, šunku, bataty, vajíčko,… Ale vzdy se v tom postoura a moc nesni… Je to jen období nebo mate nekdo podobnou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6180
27.6.23 13:18

Je to normální :) nenuť, nabízej, buď trpělivá. Zubama to klidně být může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.6.23 13:37

Jestli kojis, tak koj a neres.

Jinak do ruky je fajn i kus masa nebo domaci poctivy vyvar do hrnecku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
27.6.23 13:43

@Lucie_Sx nekojim, jsme na UM od 5.mesice. Vývar do hrnečku je super napad,. Z misky na lzicku ho moc nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
27.6.23 13:54

Mám fígl. Možná to zabere. Nech ji ať si ji sama a v mezičase strč druhou lžíci s jídlem do pusy. Bude si myslet, že to byla její práce. Nám to pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.6.23 13:55
@Andyna123 píše:
@Lucie_Sx nekojim, jsme na UM od 5.mesice. Vývar do hrnečku je super napad,. Z misky na lzicku ho moc nechce.

Lehce bych to prisolila, at to ma trochu chut, treba himalajskou soli. A delala jsem vyvary fakt z hodne masa a kosti, z hoveziho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
27.6.23 14:02

Ty děti si to řídí samy a na náš názor nehledí, moje je pravý opak, nejdřív všechno jedla sama, třeba i polívku jsem jen nabrala a ona si ji lžící snědla sama, teď zas vyžaduje krmení, když by už měla jíst víc samostatně :lol: :lol:

Ale teda má 11 měsíců a tolik, co tvoje nesnědla nikdy. Pokud přibírají mělo by to být v pohodě :mrgreen:

U nás fungují ovocné taštičky, koupili jsme znovuplnitelné Papoo a propašovávám tam listovou zeleninu, bojím se anémie jak čert kříže.

• Citovat
  • Upravit
Neilika
27.6.23 15:46

S dovolenim se pripichnu :D nase 9mesicni ji k obedu vzdycky jenom par lzicek a teda 150 ml cehokoli nesnedla zatim nikdy. Vyvar je vybornej napad, dekuju a zkusim. :palec:

• Citovat
  • Upravit
6180
27.6.23 18:36

@Neilika mladší kojená začala pořádně jíst až po roce a jídelní režim se ustálil až po odstavu. Do toho roka bych to moc nehrotila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.6.23 18:50
@Lily Evans píše:
@Neilika mladší kojená začala pořádně jíst až po roce a jídelní režim se ustálil až po odstavu. Do toho roka bych to moc nehrotila :)

U nas v roce a pul, az dorostly zuby :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1729
28.6.23 22:16

Hlavně nenutit.. syn je od malička nejedlík, bude mu teď 5 a pořád jí jak vrabec (vyzkoušeno fakt vše). Prospívá, tak to neřeším. Ale fakt, jak jsem ho chtěla donutit, tak se šprajcnul a konec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí