Plně kojené dítě v 16 měsících
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Nedat mu prso, max jen v noci. Ale musíš to vydržet, bude to kdo z koho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Zdravím, syn má nyní 16 měsíců. Od jeho šesti týdnů se nechtěl kojit, brečel jen viděl prso. Řešili jsme to jako bojkot, zrušili jsme dudlík, zkusila jsem několik LP atd. Pak jsme zkusili i flašku s UM. Několik savicek, několik druhů UM a nic. Prostě jako by neměl hlad. Pil v polosoanku a spánku. Zkusila jsem vše, řešila to s Dr. Byl na utz břicha, ORL, alergologii. Nic se nezjistilo. První asi měsíc prikrmu to vypadalo slibně, ale pak je začal úplně odmítat, stejně jako mléko. Přežili jsme si roka, kdy pil pouze když usinal a probouzel se a v noci. Bylo to šílený, vše se točilo a podřizovalo jen tomu. Kolem roku se to začalo lepšit a začal se kojit ochotněji a i sám chtěl. Teď je mu skoro rok a půl a kojí se častěji než malé mimino, ale jinak nesmí absolutně nic. Když od každého jídla ochutná sousto, je to dobrý den. Zkusila jsem mixovat, BLW. Nutit, nenutit i v největším zoufalství krmit u tv, stejně ani max pár lžic…nemáte s tím některá zkušenost? Bere železo, protože ho měl málo a jinak mel v roce 9 kilo, teď cca 9,5…je to žížala hubená a já už jsem v koncích…
Dobře s tebou to dítě mává, jak se mu hodí. Zatím vyhrává na celé čáře souboj.
I za cenu pláče musíš prostě nastavit změnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey Vy jste asi nezažila mít doma nejedlika, který nedá za celý den do pusy nic a vy jen kontrokujete pocurane pliny, aby nebyl dyhydratovany, že?
zakladatelka
- Citovat
- Upravit
Ja bych to zkusila treba mesic vubec nehrotit. Normalne kojit na pozadani (16 mes je normalno kojici vek, vubec bych tohle neresila) a jidlo bych mu nabizela od tebe, jezte ze stejneho talire.
Zkus se uplne oprostit od jakehokoliv natlaku.
Dbej, at je jidlo k dispozici, muze si brat. Az bude venku uroda, trhejte hrasek, jahody, rybiz, spenatove listky, rajcata.
At je jidlo zabava.
A fakt bych to ted jinak vypustila.
Mne v tomhle veku deti teprv zacinaly poradne jist, jak jim dorustaly vsechny zuby. Kojily se taky hodne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele, moje dcera měla v roce taky 9kg, čili bych myslela, že to není žádná hrůza - tím bych se netrápila. Prostě holt je hubenější.
Pokud jde o to ostatní, neporadím, zkušenost nemám - jen jsem Tě chtěla uklidnit, že to není katastrofální.
Ale teda doporučila bych, když jsem jdeš na radu, nebýt hned v první reakci podrážděná a hnusná, to se nedozvíš nic. Děvčata Ti možná radí bez zkušeností a možná neomaleně, ale když zareaguješ ironicky, tak to bude s civilizovanými radami opravdu těžké…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak když přeci jen občas sousto dá, tak vlastně není plně kojený, i když některé dny třeba ano, ale i to je v pohodě. U mého syna to vypadalo, že snad nebude umět vůbec polykat, protože do 14ti měsíců nevzal do pusy ani drobek a že by polknul něco nevhodného jsem vůbec nemusela mít strach. I když měl i 3 starší sourozence, jídlo nic, babička, že nabízela laskominy? Nezájem. Ale pak postupně přeci jen ochutnávat začal a rozjedl se krásně, i když ve dvou letech se určitě kojil víc než miminko, ale i to je u svobodně se kojících dětí normální a postupně to samy omezí. Těch 9kg v roce mi přijde jako průměr, samozřejmě závisí i na výšce. Takže já bych to nehrotila, kojila a nabízela (nezávazně) běžné jídlo, co jím já (i když třeba straniu neokotřeněné a tak, ale ze svého talíře) nebo někdo jiný, když něco zabere, tak právě tohle ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Kelsey Vy jste asi nezažila mít doma nejedlika, který nedá za celý den do pusy nic a vy jen kontrokujete pocurane pliny, aby nebyl dyhydratovany, že?zakladatelka
Proc jako ten potlesk? Prisla sis o radu, protoze sama vis, ze to neni idealni situace. Nic jineho nez proste vytrvat a prso nedat a nabizet jidlo asi poradit nejde. Takze netreba ironicky tleskat.
Ja bych proste vytrvala a zacala jednim jidlem denne, kdy bych to prso nedala. Dala bych jidlo a flasku. Ne kdyz je nejhladovejsi rano, ani vecer kdyz je unaveny, zacala bych treba svacinou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Kelsey Vy jste asi nezažila mít doma nejedlika, který nedá za celý den do pusy nic a vy jen kontrokujete pocurane pliny, aby nebyl dyhydratovany, že?zakladatelka
Nevím, co se vztekáš. Že s tebou dítě mává. To je prostě fakt.
Asi se ti to znovu nebude líbit. Ale napíšu, jak bych to udělala. Normálně bych si zaplatila pobyt na víkend. Nějaký welness nebo odjela k rodičům. A dítě bych nechala jen otci doma. Víš, co se kolikrát máma dlouze snaží, tak otec dokáže hned a bez řečí. Takže bych odjela chvilkově a nechala je spolu. Trošku odnaučit té závislosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ty ale nemáš doma “nejedlíka” - máš doma dítě, kterému jsi už dávno posunula kojení z kategorie “výživa” do kategorie “zlozvyk”.
Dokud nepochopíš, že jsi to ty jako matka, kdo by měl rozhodovat (a ne tvoje malé dítě, jak je to v tuto chvíli), tak holt bude plně kojené. Pak se ovšem nemůžeš divit, že bude přibírat a prospívat méně, než by mohlo (a že mu mohou začít chybět i další látky kromě železa). Jak zaznělo výše – mává s tebou slušně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty dementní „rady“, přesněji řečeno dehonestaci výše o tom, že s tebou mává a že máš odjet (tvl, jste normální, co to radíte?), ignoruj. Koj prostě dál a dál nabízej, i když sní jen drobky. Jsou děti, které mají oblast úst velmi citlivou - určitě vygooglis, trvá jim, než si na věci, které do nich dávají, zvyknou. Jinak je fajn, že nakonec pořád kojíš, takže živiny prostě do sebe dostane a nemusíš o to mít takovou starost, je to teď velká výhoda!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey @BohunkaP
Co blbnete?
Kojeni neni ani mavani, ani zlozvyk.
Je to normalni prirozena vyziva 16 mes ditete.
Prikrmy se maji nabizet a kdyz dite nechce, tak nechce, vsak ono bude chtit pozdeji.
At se klidne koji, do puberty to fakt nebude.
Rozhodne lepsi, nez natlakem k jidlu to dite bloknout a vyrobit nejakou poruchu prijmu potravy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Zdravím, syn má nyní 16 měsíců. Od jeho šesti týdnů se nechtěl kojit, brečel jen viděl prso. Řešili jsme to jako bojkot, zrušili jsme dudlík, zkusila jsem několik LP atd. Pak jsme zkusili i flašku s UM. Několik savicek, několik druhů UM a nic. Prostě jako by neměl hlad. Pil v polosoanku a spánku. Zkusila jsem vše, řešila to s Dr. Byl na utz břicha, ORL, alergologii. Nic se nezjistilo. První asi měsíc prikrmu to vypadalo slibně, ale pak je začal úplně odmítat, stejně jako mléko. Přežili jsme si roka, kdy pil pouze když usinal a probouzel se a v noci. Bylo to šílený, vše se točilo a podřizovalo jen tomu. Kolem roku se to začalo lepšit a začal se kojit ochotněji a i sám chtěl. Teď je mu skoro rok a půl a kojí se častěji než malé mimino, ale jinak nesmí absolutně nic. Když od každého jídla ochutná sousto, je to dobrý den. Zkusila jsem mixovat, BLW. Nutit, nenutit i v největším zoufalství krmit u tv, stejně ani max pár lžic…nemáte s tím některá zkušenost? Bere železo, protože ho měl málo a jinak mel v roce 9 kilo, teď cca 9,5…je to žížala hubená a já už jsem v koncích…
My jsme až takové problémy neměli, ale znám takové případy, kdy dítě i později odmítá příkrmy a preferuje kojení. Záleží, jak se k tomu postavíš. V některých kulturách se pěstuje plné kojení mnohem déle. MM má dokonalou schopnost přizpůsobit se. A dřív jsem četla nějaké odborné názory lékaře, že by v případě nouze někde na pustém ostrově by uživilo i dospělého člověka. Takovou schopnost má.
Já jsem plně kojila každé z dětí průměrně do 6-7 měsíců, ale když jsme později někam jeli nebo nebyl čas, příkrm jsem nedala, stejně tak v době nemoci. Jen jsem kojila a stačilo to.
Pokud bylo vyloučeno, že by za jeho problémy stály nějaké vážné zdravotní obtíže, zřejmě to jeho tělu stačí. Některé děti jsou drobnější. Zlomit se to může ze dne na den.
Zkoušeli jste orofaciální stimulaci nebo myofunkční terapii? To jsou metody, jak podnítit a rozcvičit svaly v puse, aby dítě lépe přijímalo potravu a polykalo. Zabývají se tím i logopedi.
Hlavně se snaž být v klidu. Vše vážné bylo v tuto chvíli vyloučeno. Určitě se to časem vyřeší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje neteř v roce mela 7 kg, narozena jako tříkilová, odstavená v jednom roce. Vypadala jako z Dachau až do 4 let. Stavím se za stranu kojit a nabízet, protože ty příkrmy to zachránit nemusí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit