3 lete dítě nejí

6
3.3.23 16:51

3 lete dítě nejí

Dobrý den maminky, mám kluka, kterému budou v červnu 3 roky. Vlastně od zavedení příkrmu jsme bojovali, nikdy nebyl dítě, které by nějak extra jedlo. Do roka a půl asi měl období, ze třeba dva týdny jedl pekne, pak zase ne. Posledních několik měsíců si dá vyjmecne polévku nejlépe zeleninovou a když se nediva sni vše, když ano tak jen mrkev. Hranolky, rizek, to by mohl pořad. Sladkosti samozřejmě taky, ale dávám za odměnu odpoledne když sni oběd. Jogurty, krupky, presnidavky to má taky rad. Toust s zerve, omeletu.. ale tímto bych asi skončila. Parkrat snědl jablko, ale to je vše. Žádná zelenina, ovoce, omáčky, nic. Byli jsme i na krvi a s moci, vše má v pořádku. Váží jak má. Mám teď druhého syna, který bude mít 3 měsíce a kojim ho pravidelne co dvě hodiny a venku vydrží maximalne 3 hodiny. První když byl takto starý vydržel i 5-6 hodin bez kojeni. Mate někdo taky takového doma? Mám kolem sebe samé děti, kteří stále jí takže to kamarádky nedokážou pochopit. Celkove je syn tvrdohlavý, chce ať je po jeho (to má po mě)😄ale období vzdoru přišlo v roce a drží se do dnes. Naštěstí to šílené vztekani, valeni po zemi venku a tak už se tak nestává. A nechce ani na nocnik. Tož neustále něco.😄Dekuju za odpověď, aspoň někde najdu snad někoho kdo to zná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2002
3.3.23 17:03

Mám syna, který je od příkrmu taky nejedlik, u nás je to boj už od začátku. Teď má 5,5 roku a sám řekl, že mu přijde jídlo a spánek jako ztráta času 🤦 taky je to na něm vidět, je to taková kostricka, má 108 cm a 15,5 kg. Nemá smysl to řešit, když sní jídlo, beru to jako úspěch 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
3.3.23 17:33

@Meggiska tak to maly má 14,5kg a nevypada absolutně, ze by nejedl. To je pekne s tou ztrátou času 😁 dáváte umele mléko? My ano aby měl vitaminy aspoň a stejně bez toho neusne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
3.3.23 17:51
@L.Lucie97 píše:
@Meggiska tak to maly má 14,5kg a nevypada absolutně, ze by nejedl. To je pekne s tou ztrátou času 😁 dáváte umele mléko? My ano aby měl vitaminy aspoň a stejně bez toho neusne

umělé mléko 5,5 letýmu? :D to jsem asi spadla z višně ale přijde mi to divné :D moje pětiletá jí jak má a dávám jí kdyžtak vit D, C či pije bylinkové čaje ale umělé mléko by mě nenapadlo..asi jiná doba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
3.3.23 17:59

@L.Lucie97 moje tříletá taky zlobí s jídlem, nejí žádné pečivo, kromě preclíků, ale záře jen jogurty, zeleninu a ovoce. Nechce maso, radši suché těstoviny. Nejí ani šunku a podobně. Umělé mléko jsem jí přestala dávat ve dvou letech, ve třech už mi na to přijde, obzvlášť před spaním, fakt velká. Kazí to zuby. Přes zimu dávám vitamín D a C. Dokud prospívá a roste, je aktivní a nemá žádné problémy, tak to neřeším. Ono jí to jednou přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2588
3.3.23 18:13

Dcera začala normálně jíst asi tak v šesti letech. Do té doby to byl děs. Pečivo, jogurty, smažené jídlo a přílohy nejedla vůbec. Vejce, mléko, lučinu, tousty taky ne. Polévku jen kuřecí vývar. Dodnes si dá venku radši sushi nebo čínu než hamburger a hranolky. Ale je hromada jídel, která nemá ráda, ale prostě je už sní. Je to úleva. Nemá jídlo a spánek ráda tak nějak vůbec. Jak už někdo psal - je to pro ní ztráta času. Přeju vám, aby se to u vás taky časem zlomilo a obrátilo k lepšímu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
3.3.23 18:50
@L.Lucie97 píše:
@Meggiska tak to maly má 14,5kg a nevypada absolutně, ze by nejedl. To je pekne s tou ztrátou času 😁 dáváte umele mléko? My ano aby měl vitaminy aspoň a stejně bez toho neusne

Ne, umělé mléko fakt nedávám 😀 on ani nemá moc v oblibě mléčné výrobky, jednou za čas má slabší chvilku a dá si jogurt, ale pouze mléčnou rýži a to ještě teplou, protože studený jogurt odmítá 🤦 pečivu moc nedá, šunku nejí, pomazánky nejí (to už prý radši vykouše jen to pečivo zespod), sýr je naprostý nepřítel. I s pitím je to tragédie, musím ho furt upozorňovat, protože jinak je schopný vypít za celý den sotva skleničku. Aspoň se to snažím dohánět vývary, protože ty má rád..jediné co vím, že vždycky sní, tak je syrová zelenina a ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1046
3.3.23 19:29

Klukovi ted budou 3 roky, vazi 14kg a jidlo je proste tragedie. Ve skolce jaks taks ji, ale kdyz maji ryzi, ucitelka rikala, ze to ji proste po zrnicku :mrgreen: a po 15 minutach ho to prestane bavit a jde od toho. Vice mene ji jen testoviny s vajickem. Obcas si zobne sunku, syr. Na jogurt musi mit naladu. Ani ochutnavat nechce. Pokud chci, aby opravdu snedl alespon obed, musim u nej sedet a krmit ho. A vrazit mu do ruky nejakou hracku, pri mym fakt uz velkym zoufalstvi pohadku. Hrozny navyky! Tohle jsem vzdycky odsuzovala tablet u jidla :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
4.3.23 18:55

Čtyřletý syn taky nic nejí. Jednu dobu to bylo dokonce tak, že ráno i k večeři měl toasty, oběd celkem šel, mimo to skoro nic. Teď nejí mléčné výrobky, max. tak polovinu půlky rohlíku, sladkosti taky naštěstí nepřehání. Má cca 105 cm, 16 kg, většina kalhot, které mají větší šířku pasu, než je 22 cm, mu padá. Dcera zase nejí skoro žádné pečivo, takže u ní jsou snídaně a večeře za trest. Jednou za čas mě to naštve, že mě nebaví vařit, vymýšlet jídla a ještě mám nevděčné strávníky.. ale prý ve školce je jeden z nejlepších jedlíků, který si chodí přidat. Takže asi tak 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
4.3.23 19:53

To, co popisujete, mi připadá docela v pohodě, dost velká škála jídel, které je schopen sníst.
Já mám doma předčasně narozeného syna, ve 3 letech váží 14,5 kg a s jidlem bojujeme od narození. Má dysfagii - poruchu polykání. Byly dny, kdy za celý den snědl jen půl plátku sekané. Nic víc. A pil umělé mlíko.
Dneska už jí docela ok, sní téměř vše, ve školce se nají i sám. I třeba jinde mimo domov to zvládne. Ale doma ho musím krmit a musí u toho koukat na pohádky, jinak veškeré jídlo odmítá a nepomáhá vůbec nic.
Ve vašem případě bych se spoléhala na školku, tam většinou jedí děti dobře. Včetně jídel, které doma nepozřou. Konkrétně teda u nás syn i z toho důvodu šel do školky už ve 2,5 letech. Nikdy v životě nejedl doma sám, nejedl cokoli, kde se dotýkala příloha s masem nebo nedej bože omáčkou. První den ve školce dojdu, on sedí sám u stolu a sám jí lžičkou těstoviny smíchané s masem a omáčkou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí