Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, mam takovy mozna trochu hloupy dotaz. Maluji vase deti akrylovymi barvami? Syn (4,5 roku) si chtel vymalovat plastovy model lodi a v hrackarstvi mi poradili akrylovou barvu Docrafts Artiste. Barva krasne kryje, pisou na ni, ze je netoxicka, ale taky dost smrdi (nebo spis tak divne voni). A ted ja nevim, jestli ho tim mohu nechat malovat, aby mu z toho nebylo blbe. Mne osobne se z toho zveda zaludek, ale jsem tehotna, takze co se pachu tyce dost nesmerodatna.
diky za rady ![]()
Ne není toxická, ne nebude mu z ní blbě.
Nech ho dělat co ho těší ideálně tedy s jeho tátou, nebo s kým dělá ty modely, ty tam nechoď, když ti těhotenství ty pachy zesiluje.
Ano, kreslíme s nimi putovní kamínky, na všech píšou, že jsou vhodné od 3 let ![]()
Diky obema, prave jsem si rikala, ze by bylo divne, kdyby to nebylo pro deti, kdyz je to z hrackarstvi a jeste na tom pisou, ze je to od 3 let. Ale ta pronikava vune me dost zmatla a na internetu se clovek dozvi vlastne vsechno i to, co asi neni pravda (nasla jsem clanek, kde popisuji, jak jsou akrylove barvy vhodne a netoxicke a druhy clanek, kde psaly, ze z nich jdou toxicke vypary. No a pak si ma clovek vybrat
)
@Micilin kdyz malujete ty kaminky, maji tuhle zvlastni vuni vsechny akrylove barvy nebo zalezi na znacce, kterou clovek zrovna koupi? Diky
@KackaHracka píše:
Diky obema, prave jsem si rikala, ze by bylo divne, kdyby to nebylo pro deti, kdyz je to z hrackarstvi a jeste na tom pisou, ze je to od 3 let. Ale ta pronikava vune me dost zmatla a na internetu se clovek dozvi vlastne vsechno i to, co asi neni pravda (nasla jsem clanek, kde popisuji, jak jsou akrylove barvy vhodne a netoxicke a druhy clanek, kde psaly, ze z nich jdou toxicke vypary. No a pak si ma clovek vybrat)@Micilin kdyz malujete ty kaminky, maji tuhle zvlastni vuni vsechny akrylove barvy nebo zalezi na znacce, kterou clovek zrovna koupi? Diky
Myslím, že ani moc cítit nejsou, spíš máš lepší čich jak jsi teď těhotná. Já to měla taky tak ![]()
@Micilin asi to bude ono. Syn i manzel mi rikaj, ze to pekne voni.
Tak holt nez tuhle lahvicku spotrebuji, tak budu zavrena nekde jinde a pak zkusim koupit jinou znacku, jestli ucitim to samy. Prave jsme chteli zacit malovat i kaminky, jenze s timhle cuchem ja jaksi nemuzu. ![]()
@KackaHracka píše:
@Micilin asi to bude ono. Syn i manzel mi rikaj, ze to pekne voni.Tak holt nez tuhle lahvicku spotrebuji, tak budu zavrena nekde jinde a pak zkusim koupit jinou znacku, jestli ucitim to samy. Prave jsme chteli zacit malovat i kaminky, jenze s timhle cuchem ja jaksi nemuzu.
Jedině v respirátoru ![]()