Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@gabi.design píše:
První dva měsíce byly hrozné - to byl tady fakt bordel jak v tanku - malej jen řval, takže se točilo všechno kolem něj, já tady lítala kolikrát fakt půl dne v pyžamu, neumytá, neučesaná, o jídle nebo nějakém uklízení fakt nemohla být řeč. Ale jak jsem přežila tyhle první měsíce, doma jsme se zajeli, malej si utvořil režim, tak šlo stíhat všechno naprosto v pohodě. Teď je tady bordel už zase, protože malej věčně všechno vytahuje a stokrát za den mě to fakt uklízet nebaví a dělám to až večer, než přijde z práce manžel.Ale co se týče toho domácího úklidu a vaření - vysávání, podlahy, mytí koupelky, žehlení… naprosto v pohodě, syn je zvědavý jak opice a strašně rád mi pomáhá. Musím mít teda oči i na zadku, ale aspoň se zabaví.
Jo, treba dnes dopoledne jsem potrebovala mit klid na peceni strudlu, tak jsem Kachnicce pristavila zidlicku a mela radost, jak si maluje prstikem v mouce… nez jsem se stacila nadechnou, byla mouka po cele kuchyni, rozlila mi naslehane vajicko a snedla sunku, ktera mela byt do toho strudlu… fakt pomocnice! ![]()
@Barca12345 píše:
MIluju chvile, kdy si nase rok a pul stare batole nekdo odvadi - kdokoli…Minule jsme byli nakupovat a moje mamka s pritelem vezli kocar a jak jsme brousili po obchodech, tak jsme se jim ztratili a chlap rika - nahlasime unos ditete? ja na to - hlavne mlc a delej ze nic!
![]()
![]()
:mrgreen
:
@Barca12345 píše:
MIluju chvile, kdy si nase rok a pul stare batole nekdo odvadi - kdokoli…Minule jsme byli nakupovat a moje mamka s pritelem vezli kocar a jak jsme brousili po obchodech, tak jsme se jim ztratili a chlap rika - nahlasime unos ditete? ja na to - hlavne mlc a delej ze nic!
![]()
![]()
Taky se jich desne rada zbavuju, ale je to teda vzacny. Tchyni bych prvni tydny po porodu doma nesnesla, ac je uzasna…zato ted bych ji zamestnala ![]()
Já mám teda pocit, že se dvěma jsem to zvládala tak nějak líp, než s jedním
. Asi že to poprvé bylo všechno takové nové, neznámé, nesnesla jsem pomoc cizí osoby - měla jsem pocit vlastního selhání, že nestíhám všechno jako dřív.
Pak se to nějak utřepalo a už teď vím, že se třema to taky půjde dobře. Je to hlavně o plánování a prioritách.
Ale tchýně tě straší zbytečně, tak divoký to zase není.
@Milli píše:
Já mám teda pocit, že se dvěma jsem to zvládala tak nějak líp, než s jedním. Asi že to poprvé bylo všechno takové nové, neznámé, nesnesla jsem pomoc cizí osoby - měla jsem pocit vlastního selhání, že nestíhám všechno jako dřív.
Pak se to nějak utřepalo a už teď vím, že se třema to taky půjde dobře. Je to hlavně o plánování a prioritách.
Ale tchýně tě straší zbytečně, tak divoký to zase není.
Se dvema to jde lip, to je jasny. Se trema je to trochu hustejsi, ale zas to jde, jen jinak. Na spoustu veci, ktery jsi desne resila s prvnim, se uz v klidu vykasles ![]()
Ja kdysi treba zehlila kapesniky…a desne mne tocilo, ze tchyne proste vzala kapesnik, slozila a placla na nej zehlicku. Ty okraje!!!
No a ted to delam stejne, pokud je teda vubec zehlim ![]()
@pansy Mám to naprosto stejně, dceři bude za chvíli rok a já mám teprve teď pocit, že to začínám zvládat…Dobrovolně se přiznávám
Už začala chodit, takže jsem šťastná. A to mě všichni strašili, že až začne chodit to si teprve užiju…Blbost!!! Je to stokrát lepší než předtím, kdy jsem jí musela být pořád na blízku a nosit.
@Barca12345 píše:
Jo, treba dnes dopoledne jsem potrebovala mit klid na peceni strudlu, tak jsem Kachnicce pristavila zidlicku a mela radost, jak si maluje prstikem v mouce… nez jsem se stacila nadechnou, byla mouka po cele kuchyni, rozlila mi naslehane vajicko a snedla sunku, ktera mela byt do toho strudlu… fakt pomocnice!
![]()
To znám - mě zrovna včera ten mezulán převrhnul kýbl, když jsem vytírala, takže jsme tu měli v kuchyni takovou malou potopu. Děcko zmáchaný od hlavy k patě, ale šťastný.
A jinak teď pořád chodí a zapíná myčku a už mě tím neskutečně sejří.
![]()
@renule2 píše:
@pansy Mám to naprosto stejně, dceři bude za chvíli rok a já mám teprve teď pocit, že to začínám zvládat…Dobrovolně se přiznávámUž začala chodit, takže jsem šťastná. A to mě všichni strašili, že až začne chodit to si teprve užiju…Blbost!!! Je to stokrát lepší než předtím, kdy jsem jí musela být pořád na blízku a nosit.
Nerikej hop, dokud nema po puberte
![]()
Já jsem chtěla mít doma dokonalí pořádek..ale pak jsem zjistila že když pořád jenom uklízím utečou mi ty nejkrásnější chvilky s malým a navíc Lukáškovi je teď 1,5 roku a pořád něco vytahuje..takže když mu uklidím jednu hračku na oplátku jich vytáhne dalších pět. Takže pořádný úklid u nás probíhá až když maličký spí
@asha nestráááááš!!!
Nebo si budu připadat zase jako totálně neschopná matka!!! ![]()
Mně stačí hlídat jedno dítko, abych si to uměla představit
Ne že by nešlo uklízet, ale je to zbytečný, i to jedno dítě mi tu všechno vytahá, kreslit ho nebaví moc dlouho, uklidit to ale nechce (prý pak zase bude), vyndá hru, rozháže figurky… fakt abych za ním pak běhala a všechno uklízela pořád do kolečka
Ale máme všude plovoučku, až moje dítě začne lézt, dostane na každou končetinu hadr a nebudu potřebovat robotický vysavač ![]()
@renule2 píše:
@asha nestráááááš!!!Nebo si budu připadat zase jako totálně neschopná matka!!!
Klid, to si budes pripadat jeste mockrat
A detatko v puberte ti to i potvrdi
My uz jsme pomalu na prahu a je to teda sila, se slzou v oku vzpominam na miminko, co se jen tak placatilo a maximalne si obcas vyrvalo plice
To jsem nemela problem dostat se na nakup a neprijit pritom o nervy a hlasivky…
Neboj to nemusíš…Já jsem to musela taky překonat..a navíc jsme se před 2 lety přestěhovali do olomouce tak jsem se ještě musela seznámit s novým prostředím a pořád se tu něco stěhuje..Což je pro mně trochu těžší..takže si tím večerním uklízením vynahrazuju to že tu nikoho neznám..
@majketka.H píše:
Neboj to nemusíš…Já jsem to musela taky překonat..a navíc jsme se před 2 lety přestěhovali do olomouce tak jsem se ještě musela seznámit s novým prostředím a pořád se tu něco stěhuje..Což je pro mně trochu těžší..takže si tím večerním uklízením vynahrazuju to že tu nikoho neznám..
My se ted odstehovali do zahranici a kombinace ciziho prostredi, neznalosti jazyka a prazdnin je celkem vrazedna
Taky radsi uklizim ![]()