Dítě a domácnost

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1.8.12 11:06

Dítě a domácnost

Zdravím všechny maminky a případně tatínky.

Moje tchýně mě pořád straší, jak je to s dítětem na mateřské (příp. rodičovské) strašně těžké zvládnout. Když se zeptám, co je na tom tak těžkýho - v bytě s jedním dítětem, odpoví mi: „Však uvidíš.“

Takže se ptám tady: Co je na tom tak strašně těžkýho? Uklízení našeho bytu 2 plus jedna mi trvá fakt chvíli, když nechci, nemusím vařit, přítel si uvaří sám (je to jeho koníček), nežehlím. Peru v automatce, mám myčku… Takže co?

Únava? Vstávání? A nebo to není zas tak horké, jak je mi tvrzeno? :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5453
1.8.12 11:12

S jedním dítětem v pohodě. Se třema už je to u nás horší :mrgreen:,ale i tak to musím dát, nic jiného nezbývá :nevim:.Uklízím, když spí, jinak neudělám nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
1.8.12 11:12

Však uvidíš :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.8.12 11:13

Také mě všichni strašili…syn se mě narodil, když mě bylo dvacet, sami jsme s manželem zatím domácnost nevedli, bydleli jsme u rodičů. Byt byl akorát hotový v době, kdy jsme byli propuštěný z porodnice. Takže pro mě vlastně hůř-nikdy jsem nevedla domácnost, z pododnice jsem si donesla nedonošeného syna a začala vše sama od začátku.
A první pocity? Vše hotovo, naklizeno, navařeno, vyžehleno a já stále měla pocit, že asi zapomínám něco dělat, protože to není možný. Že mám tolika volného času a přitom vše hotovo. A nikdo mě nepomáhal, že by malého vozil v kočárku, nebo s domácností.
A podotýkám, že pleny se tenkrát praly a žehlily, chodila jsem cvičit čtyřikrát týdně vojtovku k rehábce + 5 x denně doma. Topili jsme v kamnech v kuchyni uhlím. A vytírala jsem každý den, i prach utírala.
Tak se neboj, ono je to vše jen o tom, jak si vše umíme zorganizovat.

• Citovat
  • Upravit
585
1.8.12 11:13

Ahojky,

myslím, že tchýně tě záměrně nervuje.. Každopádně s z ní nic nedělej, není to tak strašný jak ti líčí. Já jsem třeba posedlá úklidem, musí být furt naklozeno a v pohodě to zvládám. Ti co tvrdí, źe to nejde, kecaj. Dítě není omluva pro bordel v domácnosti. Vařím taky jen občas, ne každý den teplé jídlo, to fakt ne.

Pro mě je spíš hlrší to, být doma! Unavuje mě to a nudí :D proto hodně cestujeme a furt někam vyrážime s malým ;)

Hodně štěstí a buď klidná, tchýně je přeci jen tchýně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
1.8.12 11:14

Ne sranda, fakt záleží na povaze miminka, pokud vyžaduje neustálou pozornost, tak si s ním musíš pořád hrát, a pokud ještě potřebuje na spánek absolutní klid, tak ani neuklidíš, protože ho vzbudí každé cinknutí :nevim: S elkým spáčem a samostatným miminkem to jde…

• Citovat
  • Upravit
586
1.8.12 11:14

Zázelží, jaké bude mimčo. Jestli nebude spát a bude hodně plakat, tak to záhul bude. Jestli bude hodné, tak se zajedete rychle a pak budeš mít spoustu času plácat se na e-miminu ;).
Horší pak je, že člověka začne unavovat ten stereotyp a vlastně i nuda, protože přestože tě mimčo potřebuje pořád u sebe, tak činnosti, které můžete spolu dělat, jsou značně omezené :cert:.
No ale dá se, všechno má své pro a proti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
1.8.12 11:15

A proc ti to rika? 8o Nechce vnoucata? Zvladame to vsechny, ono to vzdycky nejak jde. A s jednim uplne v pohode, obzvlast v tak malym byte :) Chce to jen cas, ze zacatku je to narez pokazdy, ale to se usadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
1.8.12 11:16

Nenechej se vynervovat… :kytka:
Doma na byte jsem si uzivala!!! Ted na baracku je to milionkrat horsi :mrgreen: a vlastne taky zvladame neskutecne moc veci, takze kliiid.

Zajedes si svuj system, za nejaky cas bude mit prcek svuj rezim a nakonec se jeste budes dloubat v nose :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
1.8.12 11:18

No mela jsem podobne myslenky, taky jsem tomu neverila :-D Moje dite do 5 mesicu nespalo pres den vubec, jen v kocarku, takze jsem 6 hodin denne jezdila s kocarem a doma jen rvala, rvala a rvala. Asi 1000× jsem se omluvila vsem matkam, O kterych jsem si myslela, ze jsou line, kdyz jsem videla ten bordel doma. :-D Vzdyt jsou cely den doma, tak vo jako delaly? :-D No, ten nahore me potrestal :-D
Nase domacnost byla 8 mesicu v troskach, doma vladl chaos. Kdyz byl manzel na tyden na sluzebce a prisla na navstevu moje bezdetna kamaradka, tak mi bezeslov trosku poklidila, az o 3 mesice pozdeji mi priznala, ze takovy bordel a mrtvolny muj vyraz, v zivote nevidela :-D

Po 6 mesicich to bylo trosku lepsi, po vice nez 8 mesicich, uz to mam pod kontrolou a mam konecne navrch ja a ne prcek :-D Uz se dostavam do normalu. :-)

Tim nechci strasit, treba jsem neschopna matka, urcite se najdou takove, co to hned od zacatku davaji s prehledem a prstem v nose :-) Me to trvalo:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
1.8.12 11:18

Jak nad tim tak premyslim, tak by asi zadne diskuze nebyly, kdyby to doma bylo tak sileny!!! :mrgreen:

A to tu vidam matky tri deti pomerne hodne casto! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
1.8.12 11:19

Máme 3+1, dítě 11m (přes den toho moc nenaspí, je neustále v pohybu a když mě nevidí tak řve), přítel nepomáhá, hlídání nemám a stíhám naprosto v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
1.8.12 11:19
@Barca12345 píše:
Jak nad tim tak premyslim, tak by asi zadne diskuze nebyly, kdyby to doma bylo tak sileny!!! :mrgreen:A to tu vidam matky tri deti pomerne hodne casto! :mrgreen:

Se trema je to totiz naprosty veget :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
1.8.12 11:20

My chodily na cele dny ven dobrovolne… a tim, jak jsme byly porad pryc a chlap byl v praci, vlastne jsme nemeli absolutne zadny binec a ty trosky jsem v klidu zvladala bud s malou nebo pri jejim spanku… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
1.8.12 11:20

Tak ona Tě straší, protože to ona sama těžký asi měla. Jak to budeš mít ty, nikdo neví :) Záleží taky asi moc na miminku, jaké bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný