Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím všechny maminky a případně tatínky.
Moje tchýně mě pořád straší, jak je to s dítětem na mateřské (příp. rodičovské) strašně těžké zvládnout. Když se zeptám, co je na tom tak těžkýho - v bytě s jedním dítětem, odpoví mi: „Však uvidíš.“
Takže se ptám tady: Co je na tom tak strašně těžkýho? Uklízení našeho bytu 2 plus jedna mi trvá fakt chvíli, když nechci, nemusím vařit, přítel si uvaří sám (je to jeho koníček), nežehlím. Peru v automatce, mám myčku… Takže co?
Únava? Vstávání? A nebo to není zas tak horké, jak je mi tvrzeno? ![]()
S jedním dítětem v pohodě. Se třema už je to u nás horší
,ale i tak to musím dát, nic jiného nezbývá
.Uklízím, když spí, jinak neudělám nic.
Také mě všichni strašili…syn se mě narodil, když mě bylo dvacet, sami jsme s manželem zatím domácnost nevedli, bydleli jsme u rodičů. Byt byl akorát hotový v době, kdy jsme byli propuštěný z porodnice. Takže pro mě vlastně hůř-nikdy jsem nevedla domácnost, z pododnice jsem si donesla nedonošeného syna a začala vše sama od začátku.
A první pocity? Vše hotovo, naklizeno, navařeno, vyžehleno a já stále měla pocit, že asi zapomínám něco dělat, protože to není možný. Že mám tolika volného času a přitom vše hotovo. A nikdo mě nepomáhal, že by malého vozil v kočárku, nebo s domácností.
A podotýkám, že pleny se tenkrát praly a žehlily, chodila jsem cvičit čtyřikrát týdně vojtovku k rehábce + 5 x denně doma. Topili jsme v kamnech v kuchyni uhlím. A vytírala jsem každý den, i prach utírala.
Tak se neboj, ono je to vše jen o tom, jak si vše umíme zorganizovat.
Ahojky,
myslím, že tchýně tě záměrně nervuje.. Každopádně s z ní nic nedělej, není to tak strašný jak ti líčí. Já jsem třeba posedlá úklidem, musí být furt naklozeno a v pohodě to zvládám. Ti co tvrdí, źe to nejde, kecaj. Dítě není omluva pro bordel v domácnosti. Vařím taky jen občas, ne každý den teplé jídlo, to fakt ne.
Pro mě je spíš hlrší to, být doma! Unavuje mě to a nudí
proto hodně cestujeme a furt někam vyrážime s malým ![]()
Hodně štěstí a buď klidná, tchýně je přeci jen tchýně ![]()
Ne sranda, fakt záleží na povaze miminka, pokud vyžaduje neustálou pozornost, tak si s ním musíš pořád hrát, a pokud ještě potřebuje na spánek absolutní klid, tak ani neuklidíš, protože ho vzbudí každé cinknutí
S elkým spáčem a samostatným miminkem to jde…
Zázelží, jaké bude mimčo. Jestli nebude spát a bude hodně plakat, tak to záhul bude. Jestli bude hodné, tak se zajedete rychle a pak budeš mít spoustu času plácat se na e-miminu
.
Horší pak je, že člověka začne unavovat ten stereotyp a vlastně i nuda, protože přestože tě mimčo potřebuje pořád u sebe, tak činnosti, které můžete spolu dělat, jsou značně omezené
.
No ale dá se, všechno má své pro a proti.
A proc ti to rika?
Nechce vnoucata? Zvladame to vsechny, ono to vzdycky nejak jde. A s jednim uplne v pohode, obzvlast v tak malym byte
Chce to jen cas, ze zacatku je to narez pokazdy, ale to se usadi.
Nenechej se vynervovat… ![]()
Doma na byte jsem si uzivala!!! Ted na baracku je to milionkrat horsi
a vlastne taky zvladame neskutecne moc veci, takze kliiid.
Zajedes si svuj system, za nejaky cas bude mit prcek svuj rezim a nakonec se jeste budes dloubat v nose ![]()
No mela jsem podobne myslenky, taky jsem tomu neverila
Moje dite do 5 mesicu nespalo pres den vubec, jen v kocarku, takze jsem 6 hodin denne jezdila s kocarem a doma jen rvala, rvala a rvala. Asi 1000× jsem se omluvila vsem matkam, O kterych jsem si myslela, ze jsou line, kdyz jsem videla ten bordel doma.
Vzdyt jsou cely den doma, tak vo jako delaly?
No, ten nahore me potrestal ![]()
Nase domacnost byla 8 mesicu v troskach, doma vladl chaos. Kdyz byl manzel na tyden na sluzebce a prisla na navstevu moje bezdetna kamaradka, tak mi bezeslov trosku poklidila, az o 3 mesice pozdeji mi priznala, ze takovy bordel a mrtvolny muj vyraz, v zivote nevidela ![]()
Po 6 mesicich to bylo trosku lepsi, po vice nez 8 mesicich, uz to mam pod kontrolou a mam konecne navrch ja a ne prcek
Uz se dostavam do normalu. ![]()
Tim nechci strasit, treba jsem neschopna matka, urcite se najdou takove, co to hned od zacatku davaji s prehledem a prstem v nose
Me to trvalo:-)
Jak nad tim tak premyslim, tak by asi zadne diskuze nebyly, kdyby to doma bylo tak sileny!!! ![]()
A to tu vidam matky tri deti pomerne hodne casto! ![]()
Máme 3+1, dítě 11m (přes den toho moc nenaspí, je neustále v pohybu a když mě nevidí tak řve), přítel nepomáhá, hlídání nemám a stíhám naprosto v pohodě.
@Barca12345 píše:
Jak nad tim tak premyslim, tak by asi zadne diskuze nebyly, kdyby to doma bylo tak sileny!!!A to tu vidam matky tri deti pomerne hodne casto!
Se trema je to totiz naprosty veget
![]()
My chodily na cele dny ven dobrovolne… a tim, jak jsme byly porad pryc a chlap byl v praci, vlastne jsme nemeli absolutne zadny binec a ty trosky jsem v klidu zvladala bud s malou nebo pri jejim spanku… ![]()
Tak ona Tě straší, protože to ona sama těžký asi měla. Jak to budeš mít ty, nikdo neví
Záleží taky asi moc na miminku, jaké bude…